Pláč v autosedačce. Jak zabavit dcerku v autě?

nika110818
27. bře 2022

Ahoj, jeste bych chtela poprosit o radu - dcerce je 10 mesicu a s cestovanim jsme doted nemeli vyrazne problemy. Od miminka jednou mesice jezdime delsi trasu (cca 5 hodin), vzdy to zvladala hezky. Posledni dobou ale moc nevydrzi, ani kdyz jedeme jen 20 minut po Praze. Je nespojena, nervozni, nekdy propukne v hystericky plac. Jinak je moc hodna, klidne a spokojene mimi. Prosim, nemate tip, jak zabavit v aute? Nekdy nepomaha zadna hracka. Mate nekdo zlusenost, ze by se to zlepsilo po prendani z vajicka do vetsi sedacky? Dekuji

veru181
27. bře 2022

Nemám zkušenost s takovou náhlou změnou, ale naopak když jsme měli půjčené auto s vajíčkem a syn už byl zvyklý na pokračovací sedačku, ze které měl lepší výhled, ve vajíčku ho to už moc nebavilo.

gbp
27. bře 2022

@nika110818 nase dcera nesnasela jizdu autem a opravdu hystericky dokazala rvat klidne i pul hodiny 🤦🏼‍♀️ pak uz jsme to nedavali my. pomohl az tablet s pohadkama. predtim jsem musela sedet vedle ni a podavat stale nove a nove veci. vzdy si to prohlidla a zahodila. vozila sem plny batoh kramu, prokladala jidlem a pitim. bylo to sileny.

malytlustyhroch
27. bře 2022

@nika110818 nezmenilo se neco? Neni ji treba s prichodem jara horko? Zima? Nesviti ji do oci? Jestli se ji nedela spatne a je trochu knizkova, tak fajn na zabaveni je nejaky casopis, co je jen v aute.

areh
27. bře 2022

@nika110818 u nás zabírá zpívání. Je to pro mě na palici, ale co bych pro děti neudělala 😁 jinak cca od 10m syn zvládl ovládat zvukovou knížku od Axioma, ta ho taky na chvíli zabavila. Jinak si myslím, že se prostě nudí 🤷🏼‍♀️

shirilka
27. bře 2022

@nika110818 Jezdí stále protisměru? Máte na ni instalované zpětné zrcátko? Mi to teď docela dost pomohlo, byť malý je teda starší, ale zabaví ho to. Jinak cestou od malička zpívám všechno možné, to ho taky docela baví😄 a pak už jen jídlo no.

petulkadodo
27. bře 2022

@nika110818 Nesvítí jí sluníčko do očí? Přeci jen už je v sedačce víc vzhůru a to slunce umí být dost nepříjemné. Nám pomohla stínidla do oken.

moonulka
27. bře 2022

U nás to bylo úplně stejně jako u @gbp, vozila jsem kouzelný batůžek. 😄 Občas jsem za delší cesty musela i kojit... Párkrát řvala i hodinu, nic nepomáhalo. Přechod z vajíčka ve 13m nepomohl. Lepší to začalo být kolem roku a čtvrt, v roce a tři čtvrtě už se sama kouká z okna a povídá si. Je to velká úleva, bylo to s ní fakt peklo. 🙈

nika110818
autor
28. bře 2022

Moc vam vsem dekuji. Taky vozime batoh plny hracek a kdyz to cele projdeme, podavame vse, co auto nabizi, od zvikacek, ubrousku, az po klice a bankomatove karty. 😂 tak jak vidim, proste jen vydrzet, jako u mnoha jinych veci s detmi, asi to chce jen cas. 😊 dekuji.