Asi jsem špatná matka. Synovi je 5 měsíců a stále nerozpoznám co malého trápí, pláč mi příjde stejný. Už jsem úplně zoufalá. Teď nechce pít z prsa, umělé z flašky nechce, nepodařilo, nejde mu makat, v noci se budí velmi často. Houpat nechce, kdykoli ho vezmu do náruče začne se vztekat, strašně řvát, pne se, nechce u mě být, když ho dám do postýlky řve ještě víc. Už fakt nevím, jsem zoufalá, vynervovaná. Příjde mi, že mě už od narození nenávidí.
zkusila bych kontrolu fyzio, relativně častý bývá KISS syndrom. Na UM bych se vykašlala, vezmi si ho k sobě do postele, at se kojí, jak bude chtít,ty u toho můžeš ležet a trochu se prospat. Co šátek/nosítko? Hacka? Pokud má stolici ok, tak to asi alergie nebude. V 5m můžeš zkusit dávat ochutnat zeleninu (1 - 3 lžičky). A jinak klid, dokud to nemluví,tak málokdo pozná, proč dítě řve, pokud není nějaká zjevná příčina. Ještě měnapadlo horko/zima, ale to bys v tomhle věku už poznala.
a vtomhle věku už by to mohly být i zoubky, tak zkusit namazat dásně
Mam druhe mimi a stejne casto nevim, proc jeci - nekdy je to jasne, ale nekdy na to proste nemuzu prijit at delam co delam. Nejsem si jista, ze to co pises spravne chapu, ale jestli je to tak ze nove nechce pit a predtim pil a ted to vypada jako by pit chtel i nechtel zaroven a chovat se chtel i nechtel zaroven, tak to muze byt "bojkot kojeni", to je matouci a vycetpavajici, nam na to pomahalo kojit v polospanku nebo u pusteneho bileho sumu, ale jsou i jine vychytavky, ktere zas vyhovuji jinym detem.
Jestli mu nejde kakat tak to muze byt i tim... Do toho zoubky (coz kakani muze byt i zoubkama), diky jim nemusi met ani chut k jidlu...maly se taky u prvnich zoubku nechtel chovat, ale ani nechtel byt v postylce, mleko odmytal... .. Stejne jak ty, rev, pnuti a po polozeni jeste veci...... Ma 5m a bojkotuje kojeni a um, tak zkus nejaky prikrm (jedno jestli ovoce nebo zeleninu) nova chut ho muze nalakat a pokud si da treba jablicko, muze mu to pomoct se vykakat. Co zkousej tak jestli bude pit... Z flasky, po lzickach, klidne i z obyc sklenky (maly byl sikovny a slo mu to, takze zalezi na mimcu)... Cajiku je dost pro mrnata a fajn by byl obyc kmin nebo fenykl....
Urcite nejsi spatna matka. Ja jsem se celou dobu modlila, aby uz zacal syn mluvit, protoze rval furt stejne a ja musela jet metodou pokus-omyl. Ted uz mluvi, ale kdyz se mu neco nelibi, tak zacne vrestet a rvat mama, takze jsem si naramne pomohla 😉
@rozdajna A co fyzio, jestli nemá od porodu někde nějakou blokaci? Případně vysadit při kojení ve své stravě alergeny, typicky bílkovinu kravského mléka.