Peklo při nočním kojení. Jak to zvládáte?

26. říj 2024

Ahoj maminky, prosím moc o radu... Syn bude mít za pár dní rok. Přemýšlím o odstavu, neboť už to nedávám. A to myslím vážně 😶. Kojení pro mě bylo důležité (první dítě jsem kojila jen 18m) a chtěla jsem teď vydržet déle... Jenže už melu z posledních sil. Syn spí semnou a nonstop u zdroje. Což není to co mi samozřejmě vadí, ale vadí mi to že skoro nespím. Trvá to měsíc kdy je na prsu skoro nonstop, jsem dudlík na houknutí (ne že nejsem, jsem). Syn dudlík nemá. Předtím jsem spala 2-3h za noc teď jedu už druhý den nonstop a už padám na hubu. Jak tohle zvládáte? Je mi to tak nepříjemný. Začínám být naštvaná, nepříjemná, kojení mě štve. Celou noc jen ležím a říkám si, se na to můžu už vykašlat, mám tohle za potřebí, proč se tohle děje atd atd. Je to stejný problém kvůli kterému jsem odstavila první dítě, jen přišel o dost dřív 😐.... Nejhorší je, že se nemůžu rozhodnout. Na jednu stranu to chci utnout a začít další kapitolu, na stranu druhou mi je to líto a nechci to jen tak zahodit 😭😭😭...

areh
26. říj 2024

Co noční odstav? Udělala jsem to tak u obou dětí. Kojení jsem nechala večer a před poledním spánkem a v noci zrušila. Spánek se zlepšil.

malytlustyhroch
26. říj 2024

Taky doporucuju odstavit pres noc a dat jasny hranice. U nas fungovalo, ze posledni mleko pred cistenim zubu a prvni AZ PO snidani, jinak se nektere deti proste zacnou tvarit, ze rano je uz ve 4. Odstavovala jsem takhle druheho, trvalo to asi tyden nez si to sedlo, ale pres den se pak kojil jeste rok, a i kdyz je to nervak, tak uplne odstaveni pak uz zadny problem nebyl. Tolik pokud chces kojit.
Pokud chces skoncit uplne, tak si z toho nedelej hlavu, rok neni malo, uz ma normalni jidlo, imunitu atd.
No a nebo je pak varianta vydrzet, oni tyhle faze "chci pit stokrat za noc" prichazeji a odchazeji, muzou to byt zuby, separacka, pretopena mistnost, zima, malo casu na jidlo pres den... a nejspis se to za par tydnu srovna. Ale v roce ditete uz bych osobne pres zadny sebezapreni nesla.

hvezdicka09
26. říj 2024

U nás totéž. Ted jsem odstavila na noc, mala spí s tatínkem. Obcas spí celou noc, obcas se budí. Kojim dal přes den. Ale odtud potud. Abych to pak z nevyspani odnesla na zdraví, to fakt ne.

malytlustyhroch
26. říj 2024

Jeste bych dodala pro povzbuzeni, ze ja to mam takhle s nosenim, vzdycky si rikam jak budu nosit, v nositku, v satku, jak to bude super, miluju tu myslenku noseni... a realita je takova, ze nekdy u sesti kilo me to zacne stvat a u osmi nosim uz jen v nejnutnejsich pripadech, coz u mych tri deti znamenalo max do pul roka se sebezaprenim, obcas a pak šlus.
Takze si dovedu predstavit, ze si nekdo rekne kojeni do samoodstavu nebo do 3 let - to je super, a pak se to neschoduje s jeho moznostma a potrebama. To je neprijemny nesoulad. Ale ber to tak, ze spoustu lidi vnima kojeni do 18m jako dlouho a do roka jako idealni. Tak radim se prizpusobit tomu, co ted aktualne potrebujete. Ja kdybych trebs nosila, jak jsem si predstvovala, tak me boli zada a klouby denne 😒 a to je prilis vysoka cena za to prizpusobit se romantickemu planu. Nespat vubec mi teda taky prijde jako hodne vysoka cena....

autor
26. říj 2024

@malytlustyhroch odstranit noční kojení zní rozumně. Bude to boj. Už si to vůbec u první nepamatuju 😂😂😂. Vůbec nevím jak ho večer bez prsa uspim a ještě hůř jak v noci až se vzbudí a bude že mě rvát tričko 😂😂😂

autor
26. říj 2024

@hvezdicka09 a můžu se zeptat jak vám šlo uspávání když bylo prso zamítnuto? Vůbec si neumím představit že mu prostě večer už nedám 🙄🙄🙄ten bude vyvádět. A to jste večer a v noci nedala prostě že dne na den či nějak pozvolně??

cherie24
26. říj 2024

Já jsem u starší dcery taky dělala noční odstav. Bylo to v době, kdy měla něco málo přes rok. Běžně se budila i víc jak 12x za noc. Byla jsem už úplně vyřízená, ale přestat kojit mě mrzelo. Takže jsem v noci pokaždé při probuzení nabízela láhev s čajem. Prořvala 2 noci v kuse. A já s ní seděla v náručí a brečela s ní. A třetí noc po době breku vzala na milost ten čaj a pak už to bylo dobré. V noci, když se vzbudila, nakojila jsem max jednou nebo dvakrát a jinak ji nabízela čaj. Vždycky se napila z láhve a spinkala dál. Spánek se o 100% zlepšil. Byly to teda šílené 3 dny, ale kojená byla až do 2 let a začala i docela obstojně spát.

hvezdicka09
26. říj 2024

Ja malou uspim v nositku u prsa, to je pět minut a hotovo. Nejdřív jsem s ni v noci spala ja a chtěla odstavit, ale nedala jsem to, jak plakala, tak jsem ji nakojila 🙈 ale muž viděl jak už mě to fakt vyčerpává tak řekl dost, ode dneska s ni spím ja a ty jdi k synovi spát do pokoje. Prvních par noci plakala, ale rychle si zvykla. Jsou lepší noci, jsou horší, už parkrat spala celou noc. V noci už place jen výjimečně a když ji slyším déle jak pět minut jdu ji nakojit a odcházím. Beru to jako proces. Ale už ted je mi mnohem lip, jsem odpocatejsi, přes den vše zvladam daleko lip.

korin
26. říj 2024

Nemůže uspávat tatínek?