Ahojte, už jsem to tu jednou trošku řešila, ale jsem už tak zoufalá, že to musím zkusit ještě jednou. Syn 3 roky odmítá odpoledne spát. Nenutila bych ho, ale je strašně unavený přes den. Celá situace se táhne už od zimy. Byly dobré dny a špatne. Momentálně to je tak že vstává už v 5 ráno, usíná v půl 7 večer. Noci jsou pěkné, spí klidně a celou noc, ale přes den se mu nic nechce, chce jen odpočívat na gauči u TV, což mě neskutečně štve, protože pohádky pouštím opravdu zřídka. Dostat ho odpoledne do postele je nad lidský výkon a když se to podaří, 2 hodiny jen skáče, kope, přemlouva apod dokud to nevzdam. Zkoušela jsem vše opravdu, pohádky,knížky, zpívání, zkoušeli jsme spát v ložnici,pokojíčku, obýváku, zkoušel to i manžel, hlazení, pouštění pohádek na poslech, prostě vše kdy by se uklidnil a usnul, ale bez výsledku. Občas usne v autě ale to je pak ještě horší 🤦♀️ Trápí mě když vidím, že už v 7 ráno má červené unavené oči. Školka ho utaja ještě víc a pak je to otravné s ním do večera. Navíc teď mám miminko, takže nemám kapacitu s ním 2 hodiny ležet, navíc miminko spí s námi a z jeho skakanim apod by to nešlo. Prosím o nějakou radu, bojovat s tím? Nechat to tak?Má to dopad na jeho nálady a ta pak na náladu vše doma. Teď s novorozencem bych spíš potřebovala příjemnou domácnost a ne tohle 🤦♀️😏 Děkuji za každý tip, radu nebo jen podporu
@stelica51 tak snad už to nebude dlouho trvat, už je to nějaký měsíc co se to tak nějak střídá a už je to opravdu na hlavu 🤦♀️děkuji moc za zprávu, trošku uklidnila
@martinalal dva synové nespali po o od roku a půl, třetí od dvou let.... Neutíká sem,když byli moc unavení, usnuly sami i přes den. Tak jsme raději chodili ven,do kroužků, na výlety a spaly holt dřív večer 😉😀
@alpakovo jasný, to je takový běžný případ tě nespavosti. Mě ale syn i přes velkou únavu přes den nezabere a trápí se. Proto jsem se ptala ještě na nějaké rady, kdyby to snášel v pohodě, vůbec to neřeším 😔
Moje zkusenost je ta, ze to je jen obdobi, ktere casem pomine. Takovy ten preklen, kdy po obede spat uz nepotrebuje ale do vecera taky dlouho.
Co zkusit rezim - dopoledne venku, po obede si na 2 h lehnout/odpocivat pustit pohadku, cist si, aby nabral silu, a odpoledne zase ven a nejak to uz doklepat. Casem uz dyl vydrzi a bude to lepsi, fakt 😉
Kazdopadne, ty nervy znam. Drzim palce!
Moje sestra si zažívala s dcerkou přesně totéž. taky ji nutila k tomu odpolednímu spánku, ale jen to bylo horší, protože z toho akorát tak měli nervy obě 😀 Prostě si pak nějak odvykla od toho spánku úplně, ale to vůbec nevadí, některé děti to prostě nepotřebují. Malá odpadla v 17-18 hod., ale neřešila to prostě už. Nechala bych to tak. Nutit ho rozhodně nemůžeš, neuděláš nic.