Zdravím maminky,prosím o radu jak jste vy odplenkovani vaše děti. Malému budou za chvíli dva roky tak to zkoušíme. Už je to 4 den a neustále se všude pocurava. Vůbec mu nevadí když je v mokru ještě si v tom šlape. Když to vypozoruji nemá problém se vyčůrat a vykakat do nočníku ale sám si neřekne ani k němu nejde to prostě pustí. Malej moc nemluví takže si neřekne. Nevím jestli prostě není pro něho jeste moc brzo nebo mám vydržet ?
je brzo, ještě počkej.
Trpělivost maminko..já jsem začala tím že sem ho nechala doma nahatého jen v tričku...chvilku sem dávala třeba každou hodinu ale bylo to marný..nikdy se nevycural ale jakmile slezl z nocniku pustil to...pak sem ho jednou načapala jak chce čůrat na zem tak sem trošku hlasitě řekla na zem ne ale do nocniku rychle sem ho Čapla a posadila ..čůrání zastavil a do nocniku dokončil...hrozně sem chválila šli jsme to spolu vylít.os té doby na nočník chodí sám ani mi neříká...samozřejmě když na hatej..slipy ještě stáhnout neumí.venku to byl boj asi na 3 týdny.jakmile byl oblečenéj a hrál si vždycky to pustil...důležité je mu za to nevynadat..tak sem asi 20x denně prevlikala a ne moc trpělivě čekala až si prostě uvědomí ten moment že se mu chce.ale vydržela sem to.uplne se sám odplenkoval na dovolené kdy jsme neměli nočník,na zem věděl že se necura a musel si říct na záchod i přesto že byl úplně nahatý.byla to u nás záležitost na měsíc.ted občas trochu bojujeme s kákáním to má nějakej blok drží to a pak to pustí až když to nemůže udržet a to je většinou pozdě..ale nenadavam mu za to protoze jsem ráda že se vykadi..když to udělá do nocniku nebo na záchod dám mu nějakou odměnu.dva roky mu budou v srpnu...nějak sem to nehrotila prostě sem mu sebrala plenky,nakoupila několik slipu,kratasu teplacku a prevlikala a prevlikala a prevlikala..přišel na to napůl sám...buď trpělivá...vím že je to těžký ale nech ho doma nahatého a ať se pocurava.je to o nervy já vím.on když to uvidí že čůrá uvědomí si to.a nebo ho ještě nech záleží na tvé trpělivosti a odhodlání.ja už to taky chtěla vzdát s tím že je na to brzo ale chlap řekl že když už sem mu ty pleny sebrala že to vydržíme..a vyplatilo se..Držím palce a nehrot to❤️on to uvladne
@lidija1234 Já tedy s odplenkovanim úplně asi neporadím, ale asi na to ještě není připravený a můžete se akorát trápit oba... U nás to šlo samo, proto nemám zkušenost, jak to naučit. Oba kluci kolem roku a půl prostě přestali chtít plenky. Tak jsem řekla, že ale musí čůrat do nočníku a oni prostě opravdu na ten nočník chodili 🙈 mladší měl tedy párkrát nehodu, když si hrál a zapomněl, ale starší chodil bez problémů a bez nehod. Mladší byl bez plenky rovnou i na noc, starší ji pro jistotu chtěl pak ještě dlouho. Kakání trvalo o chvíli delší dobu.
Není připravený, nehrot to. Taky můžeš utírat louže a prát denně patery kalhoty i půl roku.
Jemu nočník nevadí, vykakat se i vyčůrat když ji tam dám ale sám si tam nejde. V mokru být mu vůbec nevadí takže to taky moc nepomáhá. No nic dám tomu ještě pár dní a.kdyz nic tak to nebudu hrotit.
@lidija1234 přesně tak, já bych to nehrozila a dala mu čas 😉 každé dítě k tomu dozraje jindy 😉
Dcera se odplenkovala sama měsíc před 3.narozeninami. Od těch dvou let chápala nočník, uměla se do něj vyčůrat, často i hlásila, když čůrala do plínky. 😄 Ale dozrálo to v ní až po necelém roce. Pár dní nehody, ale nedělala jsem z toho žádné drama, sama za mnou často přišla, že se počůrala.