Odplenkování, jak dlouho trvá?

lidija1234
16. črc 2023

Zdravím maminky,prosím o radu jak jste vy odplenkovani vaše děti. Malému budou za chvíli dva roky tak to zkoušíme. Už je to 4 den a neustále se všude pocurava. Vůbec mu nevadí když je v mokru ještě si v tom šlape. Když to vypozoruji nemá problém se vyčůrat a vykakat do nočníku ale sám si neřekne ani k němu nejde to prostě pustí. Malej moc nemluví takže si neřekne. Nevím jestli prostě není pro něho jeste moc brzo nebo mám vydržet ?

moonulka
16. črc 2023

Dcera se odplenkovala sama měsíc před 3.narozeninami. Od těch dvou let chápala nočník, uměla se do něj vyčůrat, často i hlásila, když čůrala do plínky. 😄 Ale dozrálo to v ní až po necelém roce. Pár dní nehody, ale nedělala jsem z toho žádné drama, sama za mnou často přišla, že se počůrala.

xxx3d
16. črc 2023

je brzo, ještě počkej.

nagojka
16. črc 2023

Trpělivost maminko..já jsem začala tím že sem ho nechala doma nahatého jen v tričku...chvilku sem dávala třeba každou hodinu ale bylo to marný..nikdy se nevycural ale jakmile slezl z nocniku pustil to...pak sem ho jednou načapala jak chce čůrat na zem tak sem trošku hlasitě řekla na zem ne ale do nocniku rychle sem ho Čapla a posadila ..čůrání zastavil a do nocniku dokončil...hrozně sem chválila šli jsme to spolu vylít.os té doby na nočník chodí sám ani mi neříká...samozřejmě když na hatej..slipy ještě stáhnout neumí.venku to byl boj asi na 3 týdny.jakmile byl oblečenéj a hrál si vždycky to pustil...důležité je mu za to nevynadat..tak sem asi 20x denně prevlikala a ne moc trpělivě čekala až si prostě uvědomí ten moment že se mu chce.ale vydržela sem to.uplne se sám odplenkoval na dovolené kdy jsme neměli nočník,na zem věděl že se necura a musel si říct na záchod i přesto že byl úplně nahatý.byla to u nás záležitost na měsíc.ted občas trochu bojujeme s kákáním to má nějakej blok drží to a pak to pustí až když to nemůže udržet a to je většinou pozdě..ale nenadavam mu za to protoze jsem ráda že se vykadi..když to udělá do nocniku nebo na záchod dám mu nějakou odměnu.dva roky mu budou v srpnu...nějak sem to nehrotila prostě sem mu sebrala plenky,nakoupila několik slipu,kratasu teplacku a prevlikala a prevlikala a prevlikala..přišel na to napůl sám...buď trpělivá...vím že je to těžký ale nech ho doma nahatého a ať se pocurava.je to o nervy já vím.on když to uvidí že čůrá uvědomí si to.a nebo ho ještě nech záleží na tvé trpělivosti a odhodlání.ja už to taky chtěla vzdát s tím že je na to brzo ale chlap řekl že když už sem mu ty pleny sebrala že to vydržíme..a vyplatilo se..Držím palce a nehrot to❤️on to uvladne

aspie83
16. črc 2023

@lidija1234 Já tedy s odplenkovanim úplně asi neporadím, ale asi na to ještě není připravený a můžete se akorát trápit oba... U nás to šlo samo, proto nemám zkušenost, jak to naučit. Oba kluci kolem roku a půl prostě přestali chtít plenky. Tak jsem řekla, že ale musí čůrat do nočníku a oni prostě opravdu na ten nočník chodili 🙈 mladší měl tedy párkrát nehodu, když si hrál a zapomněl, ale starší chodil bez problémů a bez nehod. Mladší byl bez plenky rovnou i na noc, starší ji pro jistotu chtěl pak ještě dlouho. Kakání trvalo o chvíli delší dobu.

me_druhe_ja
16. črc 2023

Není připravený, nehrot to. Taky můžeš utírat louže a prát denně patery kalhoty i půl roku.

lidija1234
autor
16. črc 2023

Jemu nočník nevadí, vykakat se i vyčůrat když ji tam dám ale sám si tam nejde. V mokru být mu vůbec nevadí takže to taky moc nepomáhá. No nic dám tomu ještě pár dní a.kdyz nic tak to nebudu hrotit.

aspie83
16. črc 2023

@lidija1234 přesně tak, já bych to nehrozila a dala mu čas 😉 každé dítě k tomu dozraje jindy 😉