Ahoj maminky, mám 20 měsíců starého chlapečka a potřebovala bych ho nějak naučit na nočník. On si uvědomuje, že chce čůrat, sám si sundá plínu, ale pustí to na zem. Na nočním si nesedne ani za nic, vzpíra se a řve jak pavián. Zkoušela jsem ho prosazovat na záchod jestli to nepůjde tam, ale taky ani za nic. Když za ním běhám s nočníkem, aby viděl, že má dělat ''EE'' tam, tak čůra a utíká před ním, takže půl bytu počůráno. Nevím si s ním rady už to trvá 14 dní a vůbec jsme se nepohnuli. Máte nějaké rady jak na něj? Nebo měla jste to některá taky tak a co vám pomohlo? Děkuju.
Ja bych pockala. Dceru sem sem snazila posazovat od 2 let a zacatky hruza, rev a nic. Cca v 2,5 letech vzala nocnik na milost, ze se aspon posadila (obcas vycurala, ale to byla nahoda), ve 2 a tricvrte sem se brala pleny pres den a porad za ni litala, ptala se a posazovala. Nehod milion, ale asi do 14 dnu pochopila, co po ni chci.
Rekla bych, ze jeste neni pripraveny. Dceri jsou 2 roky a 4 mesice a teprve ted si zacala dobrovolne sedat na nocnik. Musim ohlidat, kdy potrebuje, chyta si pulinu a sup na nocnik. Sama si jeste nerekne, a tim teprve ted, myslim opravdu posledne tri dny. Mne se nikdy nechtelo ji porad posazovat (s revem, ze nechce), nebo se ji kazdych 5 minut ptat, jestli chce curat. Na to nemam nervy, tak jsme se rozhodli s tim pockat. Uvidime jak to pujde dal. Ted jsme na dovolene, po navratu domu planuji vzit ji plenu uplne, necham jen na spani
@mona1701
proc ho nutis?
@zelenaesmolda Kam ho nutim? Píšu snad někde, že ho za každou cenu posazuju na nočník? Ne.
@mona1701
tak pises,ze se vzpira a rve jako pavian...
A co mu dát zkusit vybrat nočník? U nás byl nakonec problém v tom, že byť jsem mu sehnala krásný nočník imitující reálný záchod, prostě se mu nelíbil a nechtěl do něj nic udělat (a to tam vydržel sedět i 2 hodiny, držel to). Zkusila jsem mu do něj dát plínku, nic. Potom jsem koukala na nočníky na internetu, vzala si ho k sobě a zeptala se, jestli by se mu nějaký nočník líbil na dělání ee - vybral si tučňáka z Lidlu, objednala jsem ho a světe div se, na ten si šel sednout dobrovolně a od té doby už není problém a chodí si sám, i na velkou, v podstatě jsme odbourali plínky za týden jen díky výběru nočníku.
Jinak mi tady holky radily koupit do nočníku zabarvovací zvířátkové samolepky (po počůrání se ukáže zvířátko), hrací nočník (po vyčůrání zahraje melodii) a na záchod se dělají schůdky i s madly (pro dítě je to příjemnější, že se nebojí a má čeho držet než hladkých stěn). Ze začátku jsem malýmu zkoušela dávat na nočník pohádky, aby tam vydržel sedět.
Někdy to ale nezabere a zkrátka se musí počkat, až k tomu dítě dozraje. Ať se daří ;)
@zelenaesmolda tak vyzkoušet se to musí, kdyz pozná, že čůrá, tak jsem ho tam zkusila posadit. To ale neznamená, že ho tam strkam, každej den celej den. Když nemáš jak přispět, tak to nekomentuj.
@mona1701
tak vyzkouset jo,ja to pochopila tak,ze ho tam proste drzis kdyz se vzpina a hysterci.
jinak ted jsem v DMku videla potty training tablets,das do nocniku a kdyz se dite vycura tak zacnou sumet a ruzne meni barvu.
Ono se jim to libi a maji motivaci curat 🙂
kamarádky malej se zase zamiloval do nočníku s volantem, než ho koupili tak byl taky problém chodit na nočník 🙂
Ahoj 🙂 U syna jsem to měla podobně. Chápal, že se mu chce, ale nočník i WC pro něj byla noční můra. Tak jsem to zkusila vyčůraně 😅 Malý v té době totiž měl jedny hodně oblíbené papučky (obyčejné kroksy jen s očima). Sundala jsem mu plenu, chodil jen v triku a papucich. A tím, že nešel na nočník, počůral se, tak si nacural do těch papučí. 🤣 chodil úplně nešťastný, že má mokré papuče a že je musíme umýt. Využila jsem toho, že si to uvědomil, vysvětlila mu to znovu, ukázala nočník a od té doby chodil 🙂