Noční vztekání. Co dělat?

kristynaaaakkkk
25. zář 2024

Ahoj 😀.
Prosím o radu🙂. Můj syn když mu byli asi 2 roky tak se mi začal tak 3× do týdne probouzet a strašně moc řvát (když jsem na něj v klidu mluvila nebo jsem ho chtěla pohladit začal ještě 4× tolik víc řvát)🤦. Momentálně jsou mu čtyři roky a problém stále trvá byla jsem i u doktorky a snažila se to vyřešit ta mi poradila různé čaje na podporu spaní atd ... (nic nepomohlo). Nevíte proč by to mohl dělat ? Máte s tím zkušenosti ? Už nevím jak mu mám pomoc nebo co mám dělat ? 🤔. Přítel mi říkal že, je možné že se mu třeba něco zdá (nějaký sen) a kvůli tomu třeba řve ... ale tento problém trvá už dva roky 🤦. A už opravdu nevím co mám dělat nebo na koho se obrátit. Děkuji 🙂. Přeji krásný den ❤️🙂.

michaela666
26. zář 2024

Dcera tohle měla zhruba půl roku a bylo to dost náročné období. Vypadala, že je vzhůru, křičela, nikdo na ní nesměl sahat, utíkala z pokoje a jediné co pomohlo bylo počkat až to přejde a pak odejít spát do obýváku na gauč. V ložnici už spát nechtěla a neuklidnila se, dokud jsme z ní neodešli.

Takže jsme s chlapem třeba hodinu v noci seděli na posteli a snažili se jí bez doteků zabránit aby spadla z postele. A ona se tam vrtěla, lezla a křičela.....U nás to byly noční běsy, ikdyž já si občas myslela že snad něco vidí, bojí se toho a proto tak vyvádí.
Dětská to vysvětlila tak, že dozrává mozek a zpracovává zážitky+ se jí něco pomotá ve snu.
Určitě to syn nedělá schválně a vsadila bych se, že ani neví že se mu tohle děje.

smajlinka
26. zář 2024

Jsou to noční děsy, má to spousta dětí, viz první odpověď. Nejlepší je opravdu jen kontrolovat, aby si neublížil a tiše to sledovat. Můj syn to měl taky tak, časem to přešlo, ale až tak kolem 6 let. Vydržet! Hlavně nenadávat, netrestat, ty děti za to nemůžou, jsou náměsíčný a vlastně spí, neví o sobě.

smajlinka
26. zář 2024

Jo a u nás to bylo ještě kombinovaný s růstovými bolestmi nohou, takže když byl náročný program, automaticky jsem synovi na noc dávala velkou tabletu horčíku - 500 mg. Líp po něm spal a nohy ho pak mín bolely. Když to nezabralo, dávala jsem v noci občas i Nurofen.

exbordelar
26. zář 2024

U nas taky - to same. Zrovna dnes to take probehlo 😅 Nesmim na nej sahnout ani promluvit, je to jeste horsi. Takze jen sedim a cekam, az se sam uklidni, pripadne "nenapadne" branim, aby sebou vzeky neprastil do rohu nocniho stolku a pod. Kolikrat taky zdrha z postele a celkove vypada, jako kdyby ho v tu chvili posedl dabel 😅
Jednou mi v noci utekl dokonce az na zahradu, kde ho to nastesti probralo - jak ho zebaly bose nozky a byla tam tma a zima.
Vetsinou zabira - rozsvitit svetla a uvest ho do reality. Chvilku s nim delat uplne beznou vec. Napr. v naruci s nim uvarit caj apod.
Nejhorsi je, kdyz se zmita ve tme a jeci. To nebere konce. To rozsviceni prave funguje, on se uklidni a za chvilku sam rekne, ze chce haji nebo minimalne neprotestuje.
Delaly to tak vsechny tri decka. Proste ten mozek dozrava a ma to v noci vsechno pomichane.
Drzim palce, at to neni moc casto ✊🏼

martulka88
26. zář 2024

@kristynaaaakkkk Tak tohle se nám stalo dneska ráno. Spíme a najednou šílený řev. Volal mě a ikdyž jsem u něj seděla, mluvila na něj a chtěla ho pohladit, šíleně vyváděl 🙈 Byl vzhůru. Říkala jsem si, že asi nějaký hnusný sen. Celé ráno byl protivný. Přitom on je z 99% vždy usměvavé sluníčko. Ta bezmoc, jak dítku pomoci, je hrozná 🥺