Dobrý den, mohla bych jsem se s vámi poradit.? Jsem v koncích. Mám syna teď mu bude 2,5 roku. A přes den
ho začínám učit bez plenek. To bych tak nějak asi zvládla. I když se stává nehoda a je to boj, ale jedná se mi o noční pití. Syn pořád chce pít, už jsem zkusila i menší dávku a jenom vodu, aby se odnaučil i jinou láhev bez dudlu a začal spát déle. Jenže furt se budí třeba po dvou nebo max.třech hodinách a samozřejmě plné pleny načurané. Mám pocit, že si prostě navykl. A já už jsem z toho nešťastná, protože jsem se ještě nikdy od jeho narození pořádně nevyspala. A do toho v lednu rodím druhého syna. A to zas nevím předem jaký bude režim. Předem děkuji za radu a případnou zkušenost, jak je to u vás.
@konidana Z hrnku nebo ze sklinky je schopný se napít jenom přes den. V noci těžko. No já mu právě dávám jenom trochu. Z láhve 280ml šťávy jsem začala právě dávat vodu 150ml. Nějak to, ale nefunguje už to zkouším skoro týden. Holt budu muset počkat, až prostě bude spát sám od sebe nebo to prostě protrpím dál.
@hotblood na zahnani zizne by melo stacit cca 50ml vody. Zejmena jestli takto pije nekolikrat za noc. Sklenku podrzet , at si lokne a staci. Stavu bych nedavala vubec, ani pres den. Ale chapu. Mladsi syn byl taky nasoska a k tomu tvrdy spac. Sice se nebudil, ale zbavit ho plen na noc byl tezky ukol
@konidana Na pleny na noc jsem dostala řadu, že odplenkovat, až bude aspoň ten týden od večera do Róna suchá. A jinak přes den, už mu té stavy taky nedělám. Řeším to jak můžu, ale zas nemůže být jenom o úplné vodě. Zkusím na noc postupně se teda dopracovat na těch 50ml nicméně, ale když dopije i těch 150ml teď, tak to je furt jak kolovrátek dokola, že pití, pití a to je na palici už.🙈🤷😀
@hotblood proč by nemohl být o vodě? Šťáva je hodně špatný návyk. Dávám dětem neslazený ovocný čaj nebo vodu úplně bez problémů.
@sirinfirst taky my pije dětský neslazený čaj
Ja bych se taky budila pravidelne na sladke piticko 😄 udelat mu to co nejslozitejsi, aby si odvykl. Jen voda, jen z hrnicku, zadna lahvicka u postele atd. Decka maji pod posteli hrnicek, ja jim tam naliju fakt na dno vody a vetsinou s pitim pomuzu, ale v noci dostanou napit jen vyjimecne, spis vecer pred spanim
@megi89 Já, ale nepíšu nic o noci. A žádné sladké sajrajty mu nedávám.👍 To že udělat sirupovou šťávu ve stylu 2l pětka a ochutím to minimálně. Ještě neznamená, že to má extra sladký. A normálně mi zvládá pít i čaj. Tak klid. Já se ptám, jak odbourat noční pití a ne co mu dávat přes den.
@sirinfirst Jejda čaje taky pije. Já se ptám, co v noci. A nic sladkého mu nedávám. To že píšu, že pije šťávu. Ještě neznamená, že je nějak extra sladká.
@hotblood no,asi Vas nepotesim,ale syn taky 2,5let se budi stale,treba i co 1h,stale tedy kojim,ale myslim,ze to tim neni. Prvni syn se takhle taky budil, i v dobe ,kdy uz jsem nekojila. Takze jsem se uz 5,5let nevyspala,no... Člověk si zvykne na cokoli. Hodne pomuze se s tim smirit. Nektere deti spi dobre,jine se budu. I stasi se jeste 1-2x budi . No,to jste asi slyset nechtela,ale takova je realita🙂. Pokud jeste syn chodi pres den spat,tak jit spat s nim, nebo pustit pohadku a aspon pul hodky si un toho schrupnout...
@hotblood naše děti se budi běžně (už jenom) 2x za noc i v 7 a 4 letech. Na střídačku. Je to na palici? Ano. Dá se s tim neco dělat? Ne. Dá se to přežít? Blbě, ale dá... Snad to u vás nebude tak strašný... A pijou jenom vodu, ve dne v noci, nic jiného nevypijou, ani kdybych nutila, v tom to nejspíš nebude...
A kolik vůbec vypije za celý den? Jestli pije hodně i přes den, tak aby to neznačilo nějakou nerovnováhu v těle... když to pití tak vehementně vyžaduje.
Nebo pokud před jde to ujde, tak zkusit, aby se napil hodně odpoledne - někde jsem četla, že se nemá moc pít v noci/pozdě večer, protože během spánku se zpomaluje činnost orgánů, moc vody zatěžuje ledviny a člověk se pak třeba hodně budí.
Nebo pokud chce lahvičku se savičkou - nechtěl by třeba dudlík, třeba to má na uklidnění? Nebo jinou náhražku na uklidnění?
Jinak jo, asi bych mu to pití taky nějak znepříjemnila, aby si postupně odvykl,,,
Proste ho nauc, ze si sedne a napije se vody z hrnicku. 2,5 lety dite, se kterym mas v planu zvladnout mimino tohle fakt musi dokazat.
@hotblood dcera pozaduje taky piti v posteli v lahvi ma 2 roky. Ale posledni tydny jsem zjistila ze ji tam ma ale nepije. Ze se napije az rano treba v 6 kdy byla zvykla kojit. Vyzaduje to od 18 mesicu co se sama odstavila ze jsem tehotna. Bez pitiho ani ranu ale jakmile usne muzu ho v klidu odnest hleda ho az v tech 6 nebo 7 kdy vstava
Já abych pravdu řekla, tak tohle neznám. Když se sem tam vzbudila, občas jsem dala cucnout vody, ale spíš jsem radši hustila, že v noci se spí a dělala mrtvyho brouka a nedala ji nic 🤣 max přes léto, když je hic jako sfiňa.
@hotblood ja to taky nemyslim tak, ze to neumi, ale ze i v noci to musi zvladnout prave, aby se neuklidnoval na lahvi. Jako ja taky kojila nekolikrat za noc a synovi je 2,5. Ted jako tehotna temer nemam mleko, tak se rozjedl a koji se min, kdyz zrovna neni nemocny, tak treba 1 za noc. Ale neni v poradku, aby nenechalo dite odpocinout ledviny a celou noc pilo hodne tekutin.
@daasqua Přes den vypije normálně přiměřeně. Snídaně. Napije se. Oběd. Napije se. Sváča a zase to klasicky zapije. Jako normální jiné dítě. K večeři, už nic moc nechce, protože je přes den až dost naježený. Zvládne před spaním tak maximálně třeba banán nebo nakrájený jablko. Já jsem se rozhodla mu postupně každý týden dávat méně a méně. Jinak syn dudlíky v životě neměl v puse. Naposledy v porodnici a cestou z porodnice a to mi už vyflusával. Takže nechtěl, což je dobře. Snad se mi to do Vánoc povede nějak ukočírovat.
@anavi29 Jsem těhotná, takže se synem po obědě chodím i já pravidelně spát nebo respektive si spíš lehnout, protože za hodinu usnout nezvládnu. Jojo, tak to je jasný, každé dítě je holt jiné. Spíš jsem byla zvědavá, jak to řešily jiné maminky. To že se mi to nemusí povést s tím něco udělat je mi právě jasný.
@mdch91 Jojo, tak to je mi jasný, že to není vhodné na ledviny, proto jsem se taky ptala, co s tím. Nicméně dneska při uspávání pokrok. Vypil večer 150ml, pak jsem ho dala k nočníku vyčůrat a spát. Tím stylem, že prostě držet za ruku, aby byl v pohodě a ve 22h usnul. Tak jsem zvědavá na jak dlouho. A jak na tom bude plena. Párkrát sice opakoval, že pití, ale mluvila jsem na něj tím stylem, že už bumbal a že na něj bude čekat pití zase ráno, tak uvidím jestli bude mít tohle nějaký úspěch. Pokud by měl plakát v noci nebo tak... Tak pro jistotu mám 150ml vody nachystané ve flasce s klasickým pírkem a ne dudlem, tak jsem zvědavá. Já tomu věřím, že se to urovná do těch 14.dnů třeba.
@hotblood davat napit jen trochu vody a ze sklenicky. Ale dcera se mi budila 2x az 3x v noci s revem ( hodinove uspavani) i kdyz uz jsem ji v noci od roka nekojila. Pit nechtela. Pak to preslo, kdyz byla starsi....asi po 3.roce.