Noční pomočení. Existuje rada?

topetka
24. dub 2022

Ahoj, prosím o radu. Syn. 5 měsíců, se během noci sám dostane na bok, na kterém pospí hodinu, dvě. A vždy se stane, že se pomočí. Nejde ani tak o plnost pleny, ale tím, jak leží na boku, tak si proud očividně vždy najde cestu přes nohavičku. Syna tak převlékám minimálně 2x za noc.
Vyzkoušela jsem nejrůznější pleny - od klasických, přes prémiové, po speciální noční Pampers nebo Kolorky. I velikost, různá utažení apod. Ale vždy stejný výsledek. Nevydrží suchý ani 4 hodiny. Snažím se ho během noci i dostat na záda, ale do sekundy je vzteklý zpátky na boku a nebudu se s nim prát, aby na boku neležel. Nemáte prosím nějaký tip, jak pomočení předejít?
Moc děkuji,
Petra

me_druhe_ja
24. dub 2022

U těch kluků je tohle bohužel dost často problém. :/ Mě dcera protekla za necelých 15m snad jen 3x. Zato syn (2,5r, stále plně na plenách a ještě dlouho bude) téměř neustále. Vyzkoušela jsem snad všechny značky. Já spal na zádech tak to šlo, ale jak se začal točit tak konec. Už nějakou dobu spí téměř výhradně na břiše, max bok. Teď jsem po dlouhých měsících zkoušení přišla na kombinaci: o číslo větší plinka+musí se vyčůrat před spaním+večer málo pit. A vydrží! Nicméně jasný, že u 5m mimina to není možný.... Jedině zkusit dát o c.vetsi plenu....

veronicka89
24. dub 2022

Zkus dat plenku naopak ...suche zipy dozadu...jinak mam 2 kluky spi na boku ...vsede...prdeli nahoru ...na boku a ani jednou procurana plenka a to ta plenka ramo vazi skoro ctvrtku vahy ditete 😂...

jjasmina
25. dub 2022

mě neprotekli jen plenky z Albertu, co vyzkoušet třeba plenkove kalhotky?

veruuu_kubesovic
25. dub 2022

Já jsem používala Dada plínky u syna a v jeho 5ti měsících jsem zcela běžně jej v noci přebalovala, někdy 1x někdy 2x, je moc malý na to, aby vydržel celou noc..

topetka
autor
25. dub 2022

@veruuu_kubesovic taky nepočítám, že by syn měl celou noc vydržet 😊 ale v 11 má mléko a ve 2 se probudí pomočený. Plena není nijak zvlášť nasáklá, ale tím, že spí třeba 2 hod nehnutě na jednom boku, tak mu to hold nějak proteče 😔

topetka
autor
25. dub 2022

@jjasmina plenkové kalhotky jsem teď vyzkoušela pampersky co jsou speciální na noc. Mají vydržet až 12 hod a mají mít dvojitou sací vrstvu. No, ale po 4 hod už prebaluji pomoceneho syna 😂

topetka
autor
25. dub 2022

@veronicka89 tak naopak jsem to ještě nezkousela 😂 zkusím, díky za tip

topetka
autor
25. dub 2022

@me_druhe_ja zkoušela jsem i větší plenu, ale nepomohlo. Asi mu dam rovnou dvě 😂