Noční děsy, zuby nebo nemoc miminka?

slawkaaa
28. lis 2020

Ahoj holciny, nemate nekdo zkusenost s nocnim placem miminka? Maly mi nikdy nespal v noci nejlepe,ani pres den, ale vzdy se vzbudil v klidu s poknouravanim na kojeni...ted,kdyz uz jsem ho v noci kojila jen jednou, zacal po 7 mesici s hysterickym neutisitelnym placem, nekolikrat za noc....trva to uz 3 tyden kazdou noc....vylezly mu sice dva zuby najednou, prikladala jsem to tomu...ale zadny dalsi uz neleze,nevypada a plac pokracuje...doktorka se jen usmala a rekla, nektere deti to tak maji, spi zle i do 3 let 😔ale kazdou noc do 3 let takhle vyvadet?jestli to opravdu nekdy skonci a maly se vyspi...nejde ani o me, kdyz uz nespim ja je mi to jedno, ale je mi maleho hrozne lito...pripada mi,ze ma nejake nocni mury 😔nebo ze je nemocny, pres den je usmevavy, ale vyzaduje pozornost ,prptpze kdyz si hraje sam tak zlobi...dala jsem mu jednou na noc nurofen a to spal celkem dobre, na druhy den zas to same...uz i pres den se vzbudi nekdy s hysteralem nekdy ne...nemate zkusenost?jestli to nekdy zmizi

lv
28. lis 2020

Můžou to být zoubky, i kdyz je nevidite, můžou to být noční děsy (proti kterým v tomto věku jde bojovat jen těžko, max klidnější aktivity večer, ne moc podnětů, dozrává nervová soustava, homeo jsme dávali později, od roka, myslím). Dcera měla desy do 5let často, do 9 sem tam. Pres den - pozornost jasne, jde do obdobi separacni uzkosti.

slawkaaa
autor
28. lis 2020

@lv prave i kdyz jsme.cely doma a nic nedelame extra je to same..a ted v tyhle situace nechodime v podstate nikam, jen k dedovi,babicce....a zlepsiho se to?ty nocni desy tedy nejsou nejak nebezpecne?doktorka nas stim ani nikam.nechtela.poslat prave..nektere maminky pry chodi k neurologovi

amazonkajanik
28. lis 2020

@slawkaaa nám se po létě spojily poslední zuby s nočními děsy a to dostal i záchvat,že se až pozvracel. Teď spí lépe,ale i tak,stane se,že se v postýlce postaví a buď si zase lehne,nebo spustí. Už v noci vnímám,že neleží a okamžitě jsem ve střehu,co bude. Teď dokonce,poslední 3dny dospava u nás v posteli. Nebo padne 1h ráno,prebalim,dám mlicko a stejně ho uspávám na sobě a do postýlky přesunu až ve 2h. Jsem už tak utahana,že nejdeme ani na procházku (ale on si naštěstí vyhraje i doma)

lv
28. lis 2020

@slawkaaa s dcerou jsem chodila na neurologii na pozorování asi do 10let. Nebezpečné nejsou, spis nepříjemné a to pro všechny. Na neurologii se posilaji děti prave starší, az tak nad ty 3 roky, do te doby je to celkem bezny detsky stav, ktery sam odezni.

elencze
28. lis 2020

nebezpečné nejsou, u nás byly pravidelně po zdolání nějaké nové dovednosti - sezení, lezení... A pak, když byl nějaký nabitý den, návštěva apod.

slawkaaa
autor
4. pro 2020

Dekuju vam holky,plac ustal.a ted se.pridali teploty.a prujem
.bez kasle,rymy,zvraceni💁‍♀️doktorka.udejne screvni chripka.nebo dalsi zuby😔tak.mame.o zabavu postarano