Přeji hezký den. Dcerka ,7m jako miminko spala úplně krásně, ale časem se z toho stalo peklo. Usíná kolem 19. hodiny a to už je fakt unavená (dřív chodila spát i dýl, ale nějak se přeorientovala na tu 19. hodinu. V noci se několikrát vzbudí a poslední dobou kolem 3. hodiny ráno se vzbudí úplně a vydrží si hodinu povídat. Zkoušela jsem to ignorovat když jenom povídá aby věděla že se v noci spí, ale pak začne cestovat po postýlce div by jí nezbourala. Začala jsem chodit dřív spát když usíná poměrně bezy, ale stejně se nevyspím. Jsem pak nervní a mrzutá. Už nevím co s tím. Déle ukládat ke spánku nemohu, to by malá nevydržela. Přes den spí většinou tak 3x. Prosím dalo by se s tím něco udělat? Už nemůžu a jsem vyčerpaná .
@pommpomm1
Take bych rada poradila, ale nevim jak. Mam synka 6m a od narozeni se v noci budi x-krat. Od 4m spi se mnou v posteli. Usina kolem 20 hod. a vstava nekdy ve 4 nekdy 5 a kdyz se hecne, tak spi do 6 hodin. Take se parkrat stalo, ze se vzbudil uprostred noci tak na hodinku a chtel si hrat. Ale u nas to ne i pravidlem. Spis to, ze vstava hodne brzy. Snad to brzy prejde. Preji hodne sil
mala od narozeni nespavec, vstavala jsem každou půlhodinu, nezlepšilo se to ani spol spanim. snad to bude u vas jen období, pomohl odstav a ani tak nespi celou noc
zkuste na instagramu spanekmiminek, nebo mimispanek, spaneknasichdeti.. poradi vám určitě, to tak nemusí být.. bdělé okno v noci může znamenat třeba že poslední spánek je blízko večernímu, moc spánku přes den..
Moc rad na tohle neni. Dite mi do 1.roka pekne spalo a pak po narozeninach 3 mesice kazdou noc vstavala v 1 ranu a usla az ve 4h... Takze totalne vsichni nedospani.
@pommpomm1 Spanek miminka se prostě mění. Už se smeju takovemu tomu "doted spala celou noc a ted ze dne na den se budi". Miminko vam 2 dny dopředu neřekne, že něco bude jinak. Spanek se furt mění, tak to je a většina miminek nespi celou noc. Jsou 2 možnosti-bud se to zase vrátí do spanku celou noc nebo si zvyknes. Ja mam dvojcata, do roku kojena a to bys videla, kolikrát za noc jsme se budili a nikdy jsem s nimi přes den spat nemohla, protože oni spali jedine za jezdiciho kočárku. Když jsem byl fakt unavená, tak jsem si vzpomela na trojcata a vicercata a jela jsem dal 🙂 Ted maji kluci 2,5 roku, vstáváme denně běžne mezi 5 a 6h,přes den už nespi a jo, večer jdu v 21h spat, ale rano se nudím vyspana, protože jsem ráda, že už nemusím k nim vstávat a kojit nebo že neměli noční děsy a bez kriku spali celou noc. Zvyknes si, ver mi 🙂 🙂
@pommpomm1 Já jsem měla s dcerou jednou období, kdy v noci proste ve tři/čtyři vstala a byla úplně čilá a chtěla si hrát. Bylo jedno v kolik sla spát. Nezbylo mi teda nic jiného než vstát a jít s ni do obýváku. Spolu jsme pak uvarily oběd a nebo něco upekly k snidani. Kolem šesté začala být unavená a tak jsme si šly třeba do osmi/devíti ještě lehnout. Trvalo to třeba měsíc a přešlo to. Vydrž 👍🏻
Je to období, přejde to, u nás to trvalo půl roku, většinou za to můžou zuby. V noci byl i 3 hodiny vzhůru, padala jsem na držku,ale.prezili jsme to. Pak to jak mávnutím proutku přešlo. Zkoušela jsem vše, nepomohlo nic😁 držím palce ať to přejde brzy i z vás.
Witching Hour, to je normální, i u dospělých. Přejde to.
@pommpomm1 Dobrý den, jsme na tom se spaním stejně. Nevím, zda se s tím dá něco udělat, mám třetího nespavce... Snad se spánek po prvním roce trochu upraví. Nám pomohlo až odstavení od kojení 🍀