Noční bdělá okna. Čím by to mohlo být?

7. srp 2023

Jsem zoufalá, batole 14 měsíců a v noci si dělá 2-4 hodiny bdělá okna 🙄 už od roka si na ně začalo pěkně najíždět a nyní už třetí týden v noci prostě nespí 😔 přešli jsme kvůli tomu na jeden spánek a nic, stejně ponocuje a nespí 😔 zuby nejspíš rostou, ale zatím se nic neukázalo. Nemáte některá radu, jestli to může být skutečně od zubů? Nebo si sedá spaní, popřípadě něco jiného? Mě už totiž nic nenapadá 🤷‍♀️

veronicka89
7. srp 2023

Ja bych proste nadadila hodku pred spanim aktivni program- potom uz klidovy ...zatemnila okna ...dala matrace na zem ,odstranila veskere predmety kterymi by se mohlo zranit a proste delala ze spim poripade poseptala a hladila...

veronicka89
7. srp 2023

Jo a koupila homeo na zuby ...uskodit neuskodi je v tom myslim hermanek ten he celkoce ina uklidneni a spani a dobre...

fifinka2020
8. srp 2023

Máme to samé (aktuálně dcera 23 měsíců už hodinu vzhuru). Když predstiram, že spím, řve jak tur.... řádu moc nemám, se spánkem u nás bojuji obě děti a prostě to vždy neja musíme vydržet, nic zazracneho nezabralo.

autor
8. srp 2023

@veronicka89 máme doma tuším z lékárny camilia.. Ona je hodná, leží v kočárku, když je bdělá v posteli, tak akorát zlobí, leze, stoupá si 🙄 před spaním to přesně takhle děláme, hrajeme si, blbneme, ještě nechodí, tak spolu lezeme po bytě, dostane mliko a je tuhá a pak to začne, pokaždé v jinou dobu, někdy o půlnoci, někdy ve tři ráno a ne a ne zabrat 🙈

autor
8. srp 2023

@fifinka2020 u nás dneska opět čtyři hodiny.. Taky máme děti dvě, první ale spal celou noc od mimina 🙈

malytlustyhroch
8. srp 2023

Mladsi to mel taky, bylo to na palici. Nastestesti mohl manzel vstávat rano se starsim, jinak bych asi posla. Snazila jsem se nerozsvecet, poustet tise hudbu, aby nerval nudou, peclive hlidat nacasovani odpoledniho spani, ale realne z toho myslim proste musel vyrust, v urcitem veku mi prislo, ze proste neni schopen spat vic nez 6 hodin v kuse, i kdybychom se vsichni na hlavu postavili., Teda jako behem tech sesti hodin se probouzel na mliko a usinal, to jako nebylo v kuse, ale pak proste potrebovat 3-4 hodiny velkou bdelou pauzu, kdy nebyl schopny usnout. 😐

autor
8. srp 2023

@malytlustyhroch taky dělám, rozvitim jen malinké světýlko, chovám, hladim a pak ji dám do kočárku a snažím se jí houpat a stejně nic 😔

elesse
8. srp 2023

No a nemuze byt pretazena?

autor
8. srp 2023

@elesse bylo to stejně, když měla dva spánky, to spala dohromady 3,5 hodiny, tedka dá na jeden spánek taky 3-3,5 hodiny, večer usne u mlicka, stačí pohladit tvář a ručičku a spinká a pak během noci začne maraton 🙄

zizkmi
8. srp 2023

Starsi to delal od narozeni do cca roku a pul. Jednou jsem mu rekla, ze proste nevstava, byl boj, ale me tp bylo jedno, protoze jsem byla k.o. Pak se budil mene casto, treba 1x za tyden. Ted se obcas vzbudi, ale je treba pretazeny a sam je z toho druhy den rozstreleny. Mladsi to delaval taky, ale ne tak casto. Bohuzel na oba dva platilo jen je zabavit, aby se "unavili" a usnuli zase po 3-4 hodinach. Dost nam pomohly zatemnovaci zavesy. Ted zase byl nejaky mega uplnek a starsi vstaval ve 3 rano🙈. Urcite z tohl vyroste. Mozna ma ted pres leto vice aktivit, takze toho ve spanku musi vice zpracovat a vzbudi se.

autor
8. srp 2023

@zizkmi možná je taky možný, že zpracováva od roka lezení a tedka si začala stoupat, to mě napadlo dnes.

emillyhk
8. srp 2023

Já tohle u syna (2,5 roku) do teď víceméně nezažila, začal až tak před dvěma týdny. Vzbudí se mezi půlnocí a čtvrtou ráno, většinou s pláčem, tak pochovám, položím, musím si lehnout k němu a on se potom další hodinu až dvě mrcasí, povídá si s plyšákama, se mnou se snaží (na to nemám kapacitu, dělám, že spím), sedá si, chce si hrát. Nejdřív jsem myslela, že úplněk, to spíme oba špatně i normálně. Ale tohle se táhne. Teď jsem teda vypozorovala, že je to horší, když má v pokoji teplo. Jak jsou otevřené ventilačky a je chladněji, tak se sice probudí, ale během chvilky zase spí. U vás to tím asi nebude, ale přidávám jako tip, co ještě vyzkoušet 🍀

autor
8. srp 2023

@emillyhk moc děkuji za radu 😊😊 ventilaci máme otevřenou, tak jsem zkusila zavřít, jestli jako není moc zima a taky nepomohlo 🙈

emillyhk
8. srp 2023

Tak to prostě bude tím zpracováváním denních zážitků, zároveň nové dovednosti, učí se postavit. Teď si tak vzpomínám, že když se syn učil stát, nebylo síly, která by ho donutila v postýlce lehnout. 🙈 Tak jsem mu vždycky při večerním uspávání vytáhla dudlík, hodila na druhý konec postýlky, on se pro něj natáhl (sedl, lehl nebo dolezl) a takhle pořád dokola, dokud nebyl dost unavený, aby zůstal ležet. Někdy to bylo deset minut, někdy půl hodiny. Blbý bylo, že jak získal jistotu, už se jenom ohýbal a nelehnul si, ale to už jsme pak řešili jinak.

andreacantu
9. srp 2023

Meli jsme to same 14 a 15 mesic, standartne xkrat do tydne jsem stavela kostky, malovala no co si dovedete predstavit. Cca 4-5 hodin po usnuti vstavacka a hura jde se hrat. Takze jsem chodila spat vice mene s ni abych byla ready. No a pak to preslo. Ja uz vsechno nachystane na nocni hrani, tlumena lampicka, a madam spi celou noc. Vydrzelo to pul roku. Ted zase ma obdobi kdy se v noci vzbudi priblizne ve stejnem case (3 rano) ozve se z postylky mama mama a probiha stehovani k nam do velke postele, tam hned usne a spi s nama do rana.

autor
9. srp 2023

@andreacantu tak snad to u nás taky brzy přejde 🙈kdyby si dala mléko a hned usnula, je to ok, ale ty hodiny vzhůru jsou masakr 🙈

autor
9. srp 2023

@emillyhk nejspíš to i ty zuby 🙈kdyby měla dudlík, tak by to byl super nápad 😊

anettka2321
14. led 2024

Přeji krásný den maminky, chtěla bych obnovit tuhle diskusi a poptat se, jak to u vás dopadlo s bdělými okny ? 🙂 Dceři bude teď rok a dělá mi to od půl roka, mezitím jsou vždy cca 2-4 noci v pohodě a pak na novo, obecně dceři roste jeden zub hrozně dlouho a začala to dělat v době, kdy ji začal růst první, takže by mě zajímalo, jestli to je opravdu zubama nebo se to u vás srovnalo věkem a samo nebo popřípadě jestli jste byly schopné upravit režim tak, aby to bylo v pořádku, protože já už jsem z těch noci zoufalá 😀 Dceři je jedno, jestli přes den naspí půl hodiny nebo dvě hodiny, stejně si chce v noci hrát 🙂

autor
14. led 2024

@anettka2321 teď je malé 19 měsíců a pořad stejne, zuby rostou snad v kuse, ale nechápu prostě, že není nikdy unavená a pořad jede v noci bomby 🥺

andreacantu
14. led 2024

@anettka2321 zuby jsou nekdy neprijemne. Ted ve 26 mesicich jsou u nas zuby vsechny venku a trvalo to od cca 8/9 mesice 🤯 bdela okna prestala ale zustalo to stehovani v noci k nam ale to nevadi. Myslim ze u vsech deti to je kombinace zuby dozravani nervove soustavy zacinaji se zdat sny hodne se uci hybat lezou zacinaji chodit…to je velky napor. Nam se podarilo ty bdela okna minimalizovat na jednu noc tyden plus minus a taky tak na hodinu snazila jsem se s ni byt jen v pokojicku nikam ji netahat jen u male lampicky mluvila jsem potichu dala jsem na zem matraci a delala jsem ze delam haji ona se ke me pritulila a vytuhla…..

anettka2321
14. led 2024

Ty blaho, tak držím palce, ať to brzy přejde, posílám sílu 🍀

anettka2321
14. led 2024

@andreacantu Tak moc děkuji za odpověď a já jdu posbírat všechnu energii a trpělivost, co mám a kousnout se a vyčkavat lepší zítřky 🙂 Nápad s matarcí je dobrý, to děkuji za typ. Na dceru také mluvím pouze potichu a pouze s lampičkou.
Stěhování do postele už je to nejmenší. Tak ještě jednou děkuji a přeji krásný zbytek večera 🍀🥰