Nezvladatelné dítě (3). Máte podobnou zkušenost?

kamila391998
11. kvě 2021

Ahoj, tak kde začít 🙈
Mám 3.letého chlapečka, bylo to zlaté miminko, ale od jeho cca roku to začlo...
Jsou to hlasité záchvaty řevu a mlácení ze vším kolem sebe ...
Ano, vím že děti se prostě vztekají a časem by to mělo přejít ...
Ale, tohle už opravdu nedávám:(
Ať už jdu s malým treba do krámu, tak nehrozí abych mu vyndala něco z košíku... nastane okamžitě křik na celý krám, když dostane na zadek je to 3×horší.
Samozřejmě jsem zkousela vysvetlovat, ze prostě nemužu koupit vše co zrovna chce, ale vůbec nereaguje a jede si pořád to svoje až to většinou nakonec vzdám ...
Ve velkém obchodě mi leze do regálů, do dchlaďáků mezi maso a já se tam pak s ním řekla bych skoro peru aby sel ven 😪 to je 1 situace ze stovky další .... máte prosím někdo podobnou situaci nebo skušenost ? Už si přijdu opravdu jako uplně neschopná,že nezvladnu 1 dítě...
Všichni mi radí něco jiného a vetsinou je to teda buď utrhnout koprivu nebo proutek a že ho to sklidní1😏 ale, copak musím jít až k takhle razantním řešením ? Úplně v tom nevidím reseni... Ikdyž chapu, že ro mohlo nekterym maminkam opravdu pomocr ...

verionka
11. kvě 2021

Myslím, že v knížce "Zkoušeli jsme všechno", se zrovna o té situaci v obchodě píše. Že pro malé dítě je v obchodě strašná spousta podnětů, které některé dítě prostě nedokáže pobrat a zpracovat, jako my dospělí, nemá na to ještě uzpůsobenou nervovou soustavu, a tak je dobré ho v této situaci učit zaměřit svojí pozornost třeba tím, že mu tam dáte úkol - pomož mi nabrat rohlíky do sáčku, vyber jablíčka, najdi sýr... myslím, že by vám také mohly pomoci některé články nebo videa z Nevýchovy, nezkoušela jste?

makronka222
11. kvě 2021

Tohle je klasicka situace u zivejsich deti v tomhle veku. Jsem si hrala na zlyho policajta, na hodnyho. Pak jsem smlouvala, uplacela, zakazovala. Po kazdy jsem zkusila neco jinyho a prd :D :D proste si u vchodu ukazala na kindr vejce, tak jsem ji to Kupka do ruky a bylo. Samozrejme zaplatila.
Kazdopadne tohle je fakt normalni.
Jo a ruzny rady z ,,Nevychova" a podobny nesmysle, ty blaho, to bylo snad jeste horsi. To asi plati jen na nejaky utapnuty decka. :D takze to ani nezkousej

felixfelicis
11. kvě 2021

@makronka222 Se to musí umět🙂

prejeta_zaba
11. kvě 2021

Jakože sedí ve vozíku a vleze do chlaďáku s masem? Nebo já to nechápu. Tak prostě posadím dítě, povídám, přihazuju nákup a jedu, ne? Když vstává, vezmu do rukou, něčím zabavím, jdu rychle dál. Mám dvě extrémně živé a vzpurné děti, jsou situace, které si s nimi nedovedu představit, ale většina běžných záležitostí prostě nějak jít musí, tak to jde. 🤷‍♀️ Nebudu ti radit žádné nesmyslné teorie o výchově, prostě buď o vteřinu rychlejší než to dítě, zbytečně neprotahuj situace, kde to dítě nebaví a naopak ho utahej co nejvíc venku. A fyzické tresty nech na fakt výjimečné situace, což zvědavost v obchodě určitě není. A nevím teda, co by dítě muselo provést, aby ho matka cíleně popálila kopřivami, to ti připadá jako adekvátní řešení situace? 😲

gracinka7
11. kvě 2021

@kamila391998 můj mladší v krámu buď nakupuje z regálů a když ho nechám stát uprostřed uličky, tak vyhazuje větví z košíku. Když je v něm ve i min, jeví na celý krám. Snažím se s ním do krámu nechodit, na tohle nervy nemám.
Ale je vztekloun i jinak. Neustále se vzteká, kdykoli jen není po jeho. Úplně mě to ničí. 😭

vikinkav
11. kvě 2021

Me minule deti hraly v Kauflandu na honenou tak od te doby jsme nikam nesli 😄 Musis upravit svoje ocekavani, nebo ho nebrat, proste ho to vsechno laka

lv
12. kvě 2021

Je jeste v období vzdoru, chová se přiměřeně věku. Že by tedy vzpurne dítě mělo dostat biti proutkem, nebo slehat koprivou, to je děs, to jsem ještě neslysela. Zkus lnihu Respektovat a byt respektován.

palja
12. kvě 2021

@kamila391998 znám to moc dobře. Když jdu do obchodu, tak dám dceru do vozíku, tak jí vezu tak aby nedostala ani z jedné strany na zboží. Nikdy by mě nenapadlo ji jen tak vypustit po prodejně, když vím jaká je. Jak by to tam vypadalo, kdyby tam přišlo třeba 10 rodičů s takovými dětmi. Jinak dcera je teď vzteklejší, dělá scény všude, tak jí musím okriknout a usměrnit, musí přece vědět, co už si dovolit nemůže. Ale mlátit proutkem je už teda moc

vall85
12. kvě 2021

A co se s prckem domluvit ještě před obchodem, že mu vše koupit nemůžeš, že na to nemáš penízky. Ale že mu koupíš jednu věc. A hned po vstupu do obchodu jít pro ni a dát malému do ruky. Třeba by se trochu uklidnil.

penny87
12. kvě 2021

Uplne jako u nas - do roka zlaty miminko, pak to zacalo.. obdobi vzdoru, rev, sceny. Ted mu budou 4 a uz je zase zlaty, tak jen chci uklidnit, ze to jednou prejde 😊 loni jsme meli dohodu, ze v krame si vybere jednu vec (nekdy to byly 2-3 teda, ale male veci za par korun, tak jsem koupila, jezdime max 2x tydne na nakup, takze jsem to nehrotila), to hned dostal do ruky a ja rychle probehla celej kram. Idealni teda bylo, kdyz zustal doma, ale chapu, ze ne vzdy to jde. Pak zacalo obdobi, kdy jsme brali jen ten maly vozicek, to si pripadal dulezity - akorat jsem pak vetsi cas nakupu celou dobu drzela v ruce 🙈 chce to zkouset a hlavne se obalit pevnymi nervy.. soucitim.

malanoha
12. kvě 2021

Jo naše holka delala sceny v obchode taky, jeste i ve ctyrech letech ji to nekdy popadne.. A chapu, ze je to o nervy.. Ja to resim tim, ze proste deti do obchodu vubec neberu a jezdim na nákup jedine sama, kdyz je doma manzel. Jinak ani omylem.

sus3nka
12. kvě 2021

@vall85 tak to dělám předně já, miluje Brumíka a vždy když jdeme nakoupit, tak ji jednoho koupím, dám do ruky a celou dobu ho drží, u pokladny jen předá pokladní a venku si ho za odměnu sní. Nákup neprotahuji. Když byla menší, tak jsem kupovala koření (třeba kmín) a ona si s ním chrastila.