Neutišitelné miminko. Je tohle opravdu normální?

5. říj 2020

Ahoj. Už skoro týden zápasíme s desetidenním prckem. Jsme na UM. Každý den je stejný. Každý den má neutišitelné záchvaty brekotu. Nejhorší na tom je jak se až křečovitě klepe. Podle dětské to je normální má li stravu UM a zvykne si. Je tohle opravdu normální? Každý den několik hodin řevu ve dne i v noci. Už mám vybité baterie a to, že mi ho někdo povozí na 2 hodiny mi sice pomůže, ale na dvě hodiny. Usínání je taky problém. Zkoušeli nějaké snad už všechno. Je to miminko a pláče. Ale kam až to sahá mě děsí.

koordinatorka_odboje
5. říj 2020

Ano, zazila jsem si s prvnim synem a to mi nepovozil nikdo, vsichni chytri jak radia, jak to mam strasne lehke prece vcnesni dobe🤦 Jestli detska dr.nenasla zadny jiny problem, jsou to koliky z UM.

bessinka
5. říj 2020

jak se klepe?
Brečí jen po jídle,nebo různě?Ráďa má teda už 1,5roku.ale od 10.dne života měl brutální koliky.Brečel několik hodin denně.I 3h v kuse.Ale v noci naštěstí ne.Dáváš nějaké kapky?Dáváš odkrknout?A jak často krmíš?Vím,jak strašně náročné to je.Moc držím palce,ať se to srovná.

yvarp
5. říj 2020

A zkouselas nosítko? Popřípadě hacka (hojdavak), slouží na denní spaní miminka, je na pružině, takže houpe i nahoru a dolů, pomáhá miminko zklidnit, i u bolavého bříška

kate013
5. říj 2020

Já měla s dcerkou to samé, nevěděla jsem co s ní....jestli má bolení bříška, tak masírovat, nahřívat (třeba nahřívacími polštářky nebo nazehlenou plenou)od 1 měsíce může hylak, ten nám zabíral nejvíc ze všech kapek na prdíky. Dávat taky hodně pít čajík. Pokud nemůže kakat, používali jsme půlku dětského glycerinoveho čípku ( nepamatuji si,kolik dceři bylo, ale bylo to krátce po porodu, do 2 mesicu,raději se poradit,se používali jsme nepravidelně dlouho). Nosit na tygrika, zkusit zapnout vysavač nebo digestoř, ten zvuk by mohl uklidnit/uspat. Držím pěsti a přeji pevné nervy, ono se to časem srovná,jestli je to jako u nás✊✊✊❤️❤️❤️

lendot
5. říj 2020

Od kamarádky znám velmi podobný příběh, bohužel se ji to od samého narození zatím nedaří efektivně řešit a miminko ji pláče skoro neustále. Nemám tedy žádnou speciální radu, jen jsem chtěla říct, že jsem nedávno viděla reportáž pořadu Víkend, která se plačícím dětem speciálně věnovala. Zkus se třeba na ni podívat, možná v ní najdeš nějaké zajímavé info. 🙂

klokanka31
5. říj 2020

Já bych to viděla na koliky z UM. Nevím jakou značku používáš, ale já když jsem ke kojení začala přidávat sunar, tak malá po jídle měla strašný záchvaty pláče, někdy sebou úplně škubala. Nakonec jsme zkusili koupit sunar bez palmového oleje, a je klid...

levandule_k
5. říj 2020

Co zkusiti jinou značku mléka nebo hypoalergenní mléko?

felixfelicis
5. říj 2020

Vyloucili jste KISS syndrom? Tohle pediatry vetsinou vubec nenapadne.

sigyn
6. říj 2020

U nás bylo běžné, že dítko mělo v průběhu dne hodinový řvoucí záchvat. Prostě se náhodně vylosovala hodina a začalo hodně brečet, jednou ráno, jindy odpoledne... podle doktorky děti prostě pláčou. A nejlepší byly dotazy od rodiny - a proč pláče? 🤐 Samozřejmě jsme zkoušeli všechno možné - masáže, chování, nahřívání bříška atd. Nakonec se to celkem uklidnilo, když jsme v 1. měsíci začali dávat Babycalm. To pak v noci začalo klidně spát a řvoucí etudy přes den se zkrátily na 20 minut a postupně vymizely úplně.

guliii
6. říj 2020

Tedy pokud jsou to prdíky. Malého taky hodně bolelo bříško. Za mě můžu doporučit biogaiu probiotika. Zkoušeli jsme toho hodně, ale tohle opravdu pomohlo. Není levná, ale byl po ní opravdu klid. Pak ještě masírovat bříško po směru hodinových ručiček kremem Pupikem. Ale za mě biogaia top. Ale každé miminko je jiné.

pavicka
6. říj 2020

Moje dcera takto hystericky plakala do 10m,ve dne, v noci, naprosto neutisitelna klidne 8 hodin, nikdy snad nespala, mozna chvilku v kocaru,vyzkousela jsem vsechno mozny, obehali vsechny doktory..pry je jen divoka..
Ted jsou ji 2 a uz je to dobry v tomhle..divoka a ufnukana je furt, ale dobry..
Preju pevny nervy, uz nikdy bych to nechtela zazit 🤦‍♀️

zmrzlinka
6. říj 2020

Zkus nasadit Espumisan a vyzkoušej rektální rourku jestli se nesklidni když se po tom vykaka a vyprdi.
A když ho někdo vozí v kočárku ty dvě hodiny tak to spinká?

petrasipkova1
6. říj 2020

myslím že hodně bylo řečeno, každopádně je to miminko, když se mu uspokojí všechny potřeby tak by jen tak plakat nemělo. Já děti kojila, ale i tak je bolelo někdy bříško, takže nahřát polštářek s pecičkama, cvičit nožičkama, naučit se masáž bříška, podívat se jak jí, kaká, prdí, a pak prostě navázat do šátku a jít ven.

autor
8. říj 2020

@zmrzlinka teď už moc ne, záleží, jak spí předtím no

autor
8. říj 2020

@pavicka to zní děsivě, máš můj obdiv 👏

odula
8. říj 2020

Hele a nemůže ho bolet bříško? Můj syn takhle strašně plakal než se mu začala projevovat abkm. Asi už měl právě bolesti. Co takhle zkusit mlíko se štěpenou bílkovinou? A nebo je prostě hodně drazdivej. U dráždivých děti hodně pomáhá kontakt při kojení - ty nekojis tak zkus ten kontakt zintenzivnit. Vem si ho do postýlky k sobě, pěkně kůži na kůži, můžeš zkusit šátek, možná zavinovani, nám pomohla péřová peřinka. Neboj. To bude lepší. Oni to ti prckove máj holt že začátku těžký no. 😍 Ať je brzy líp.

odula
8. říj 2020

Jinak biogaiu i espumisan klidně zkus, ale u nás třeba nic nepomohlo. Bio Gaia to ještě zhoršila. Nakonec to bylo kvůli nosičůmv těch pripravkach ( nějaký mastný kyseliny - i déčko jsme pak museli nasadit jiný)

ilema
8. říj 2020

Ano, u dvou dětí... Prvně bych začala řešit, zda mu vyhovuje UM, sama s tím zkušenosti nemám, kojim, ale u kamarádek to někdy byla příčina. Jestli je to první miminko, tak chápu tvoji frustraci. Člověk si to představuje úplně jinak, místo toho roztomilyho miminka má uřvaný uzlík, který nejde uklidnit. Už tu někdo zmiňoval, pořiďte si šátek nebo ergonomicke nosítko (storchenweige, fidella baby size, monilu uni start). Ne nadarmo se říká, období po porodu čtvrtý trimestr. Pro miminko je to hodně nových věcí a musí si zvykat. Blízký kontakt s maminkou je může utišit. U nás to zabíralo a zachránilo mi to ruce, záda a hlavně nervy. Jinak můj muž si stěžoval naší mudře v poradně a ta mu s úsměvem odvětila, že existují i miminka, co řvou tak, až upadají do bezvědomí 🙈😁

baruniceslepice
8. říj 2020

Souhlas s @odula. Moje miminko plakalo a plakalo a ja teda kojila, ale po vysazeni veskerych mlecnych vyrobku se dost zklidnila. Ja taky patrala... kiss syndrom, kraniosakralni terapie... Az po vysazeni ml. Vyrobku se zklidnila a brisko prestalo bolet. Kaka normalne? Nebo ma prujem? Zacpu? Ta stolice muze smrdet kysele.... Moje dite melo urputnou zacpu....