Chlapeček, 3 měsíce. Pořád jen řve, nepomáhá chování,přes den spi jen s prsem v puse klidně hodinu, což fakt je šílené 🤣 Dudlík nechce, přibírá pěkně. Ale už to nedávám, chci jít do prace, ale mam obavu, že takového urvance nebude nikdo hlídat. V noci spí klidně, budí se dvakrát, třikrát na krmeni, ale naji se a spi dál, ale přes den je to malá hrůza. Už nevím, čím pomocí jemu i sobě. Na úsměvy je skoupý, ublinkavá po krmení, nepomáhá ani savčí poloha, ale už je to mírnější, než první dva měsíce. Koupila jsem drahé houpatko, má nosítko, a nic, pláče i v kočárku. Někdo nějakou radu? Od prvního syna toto vůbec neznám
@merope právě že chtěla 🤣
@merope jenom na pětihodinovou brigádu, max třikrát týdně
@maxulekapcule No, je otázkou, zda když ji ještě kojíš, tak to bude únosné. Každopádně dá se zkusit pomalu domluvit někoho na hlídání a aspoň to zkusit, děti se s různými osobami chovají různě. Může jí taky něco chybět a třeba tu hlídající osobu napadne, co. Některé děti jsou naopak fixované na matku natolik, že jí nebrečí a jiným osobám ano. A občas to může být i naopak - hlídala jsem jako bezdětná synovce, mělo to být na cca hodinu, ale šíleně se to protáhlo (jednání) a pokyn zněl: "Pokud bude brečet, dej mu banán." (nebo jiné jídlo, už nevím) No, dítě nebrečelo, tak jsem mu nedala nic. Sama jsem si šla na oběd, byly to nakonec snad skoro 4 hodiny a synovec spokojený, v pohodě, nebrečel. No a jen uviděl matku, tak neskutečný jekot, fakt brutální hysterák. Zapluli jsme do první restaurace, kde měli mikrovlnku a s objednáváním ségřina jídla už letěla a ohřívala pro malého (to už měl tuším banán v sobě). Děti se fakt hlídané chovají dost jinak než nehlídané.
@merope no ona bude hlídat mamka, ale vychovala tři děti a tohoto se docela boji, a ani se nedivím 🤣 já fakt nevím, za 14 dni přibral půl kila, hladem to asi nebude. Dlouho už si cpe pesticky do pusenky, tak si říkám, jestli zoubky... Nemám srovnání, ,synovi začly až ve 14mes s ani jsme o tom nevedeli
@maxulekapcule U nás se nespalo ve dne ani v noci, takže bud ráda aspon za ty noci 🙂 Jinak jsem take kojila a jít do práce do jejího prvního roku bylo bez šance, pořád se jen kojilo a prso a prso, rovněž byla bez dudlíku.Za mě kojeneho dítěte si neumím představit jít do práce, já bohužel ani neodstříkala nic a lahev mi nevzala stejně jako UM
@maxulekapcule Tak ať to mamka třeba zkusí na hodinu-dvě a uvidíš, zda to půjde či nikoli. Je to práce, kam musíš rovnou na celých 5 hodin? Mně takhle mamka zpočátku hlídala jen asi hodinu u mě v kanceláři (já zkoušela studenty). A pak jsem začla v půl roce na jedno dopoledne v týdnu (ale učila jsem jenom hodinu a půl, takže s cestou jsem do 3 hodin mohla být doma).
@merope no to bohužel je práce, kde to nejde na hodinu. Teďka rozvazim noviny, což je super, ze malej je se mnou a můžu nakojit jak potřebuje. Ale zase to nejde dlouhodobě skrz to vstávání.
@jjasmina tak já odstrikam vcelku dost 😃 ale taky mám obavu, aby to vůbec šlo. Z flašky si vezme, ale taky je to přemlouvání
Pesticky do pusy je normální vyvojove stadium, objevuje ruce, ten rev - rustovy sport? Bricho? A fakt, ze nektety mimina prostě řvou a řvou. Dcera do 2 a 3/4 roku řvala snad tahem
@lv no tos potěšila 🤣 ten růstovej... To by měl od porodnice 😱 už zvažuju zadanku na rehabku
Nebyli jste ho nechat prohlédnout, zda nemá kiss syndrom?
@sirinfirst máme starou doktorku (kolem 70ti) a tak nějak tohle úplně neuznává, když jsem ji řekla, ze porad rve, řekla dokrmovat UM, ale nevim, pokud přibírá kilo za měsíc, nepřijde mi to dobrý nápad
Měla jsem úplně to stejný dítě, křeslo to cca když jí bylo 4-5 měsíců. Teď bude mít sedm měsíců, sedí a už neřve.
@alilali 😱
@alilali taky tak u nás.
@maxulekapcule určitě to nebude hlady, ale důvod tam bude. Fakt nevěřím, že miminka řvou pro zábavu. Fyzio kvůli kiss syndromu můžete navštívit i bez doporučení od dětské.
@sirinfirst mě když plakala, tak jsem permanentně dala prso a byl klid 🤣
Řev, špatné spaní i ublinkávání můžou být projevy potravinové alergie. Pokud něco vadí, tak skoro vždy je to mléko, ale často je těch potravin víc. Zkusila bych na 3-4 dny vysadit z jídelníčku mléko a sóju ve všech podobách, jestli se to nezlepší. Nějaké pupínky nebo suchá místa na kůži nemá? Hlen ve stolici? Kdyžtak můžeš mrknout na webinář na www.lidajirickova.cz , jsou tam shrnuty projevy a co s tím.
@slunea nee, stolici má pořád vodovou a mlíko jsem taky zkusila vysadit na týden, a prd.
@slunea
@maxulekapcule na mléko jsou potřeba alespoň 2 týdny, aby byla vidět změna
@maxulekapcule teoreticky by mohlo vadit i něco jiného. Pokud řve denně, tak něco, co jíš každý den, pokud je to různé, tak většinou to bývá z něčeho, co matka jedla den předtím.
@sirinfirst vím, že se to říká. Máš takovou zkušenost? Za mě ty 2 týdny může trvat vymizení příznaků, pokud je to třeba ekzém nebo problémy se stolicí. Ale zlepšení bych fakt čekala do těch pár dnů. Já mám vysledováno, že když sním něco, co synkovi vadí, další den je neklidný a ten další to vidím na stolici. Jsem teda zatím ve fázi hledání, ale měl třeba období pár dnů, kdy kakal 2x denně, ráno bylo hlenů hodně a odpoledne mnohem lepší, tak si myslím, že ta setrvačnost nebude tak velká a je to hodně o tom, co se mu zrovna dostane do mléka.
@maxulekapcule holka tři měsíce.taky urvana a nesamostatná.trosku se to zmírňuje práv.rezimem.ve třech měsících bych si brigádu odpustila 🤐
@maxulekapcule Některá miminka jsou taková, jedna z mých dcer by bývala taky prořvala první 3 měsíce - pomohl šátek a permanentní kontakt. Holt ses rozhodla mít dítko, tak se mu teď věnuj a kašli na práci. Ta Ti neuteče.
@somalicats neuteče, ale byt by utyct mohl 🤣
@slunea jsem teď na ABKM dietě s dvouměsíční dcerou. Její projevy nebyly nijak hrozné - vyrážka (údajně novorozenecké akné), průjmy - stolice napěněná, někdy do zelena a samozřejmě ubrečená. První změna byla vidět po cca 5 dnech - vyrážka se zlepšila. Postupně se zlepšila stolice a asi po 10 dnech rapidní zhoršení, ale to se často stává, byla jsem na to připravena. Po 14 dnech vše mnohem lepší, ale úplně jsme se mléka v systému zbavily za 3 týdny, řekla bych. Od té doby je to spokojené usměvavé miminko, stolice jak z učebnice, pleť čistá.
@slunea jo, a po těch třech týdnech jsem zkusila expozici - fakt malinko mléka do Cara a vše zpět, ale do normálu jsme se vrátily už za tři dny.
@maxulekapcule Tak to dítě má taky otce, ne? Jako sorry, ale tříměsíční mimino má pořád ještě nárok na to ubrečení (a na rozdíl od jiných si nemyslím, že bude nutně problém v alergiích nebo kiss syndromu, když v noci spí dobře a kojí se normálně). Na byt ať Ti přispěje tatínek a Ty se hoď do pohody.
@somalicats jsem sama...
Kdy chceš nastoupit do práce? Děti se mění hrozně rychle - pokud jsi nechtěla nastupovat od 1.3. tak zrovna tohoto bych se bála nejmíň.