Zdravím všechny maminky 🙂.
Potřebovala bych poradit a uklidnit. Mám měsíční dceru a od minulého pátku neustále přes den pláče. Spí po kojení jen 5 minut a ihned se probudí mrčí, tlačí a má hysterický pláč. Dávala jsem ji při kojení espumisan, ale přešli jsme na Simethicone baby od Dr. Max. Do toho ji dávám BioGaia, nahříváme bříško, masírujeme s mastí Pupík a cvičíme nožičkama. Kaká normálně několikrát denně. Zácpu nemá a když ji položím na bříško, tak se krásně vyprdí. Ale stejně pláče dále, i když netlačí. Nejhorší je, že během těch jejich amoků není schopna ani jíst. Při kojení se neustale odtahuje a v závěru pije třeba pět minut a úplně se u toho dusí, když křičí, takže ji musím dát pryč a počkat třeba hodinu, než se trochu uklidni, aby se trochu rozumně napila. Už si s ní nevím rady. K doktorce jdeme až příští týden a po telefonu mi s tím moc neporadí, proto se obracím na ty z vás, které s tím mají zkušenosti.
Moc děkuji za rady 🙂.
muj takto vyvadel ze mel hlad.trvalo dva tydny nez se dojedl...pokud pije jen 5 minut..to se mi nezda..trohu malo na tak male miminko...pokud to nebude hlad..muze to byt alergie..
@marketka_m ona když křičí pije tak málo v častějších dávkách , ale večer, jak ji to přejde, tak pije 20-30 minut v kuse vypije obě prsa i v noci se více budí na to pití a hezky si vypije co má. Za 2 týdny nám přibrala téměř 1 kg.
Já bych určitě nedávala Simethicon i Biogaiu. Buď jedno nebo druhé. Zkusila bych hodně mít prcka u sebe a prso nabízet pořád. Minimálně pár dní. Může to být spurt. Držím palce
Pokud takto krasne pribira, nedokrmovala bych. UM zatim nedavejte. Bohuzel to nektere deti takto maji, jo a synove meli boleni briska i kdyz bylo mekke, i kdyz prdeli, at jsme davali cokoliv. Nejvic zabiralo noseni v klubicku. Zkuste se poradit jeste s doktorem, ale myslim, ze to holt budete muset vydrzet. Jinak pokud stejne place, tak bych zkusila ty vsechny kapicky vysadit.
Jak dlouho to trvá? Kolem 3 týdnu je růstový spurt. Může to být i bolet při růstu nebo má hlad, častěji kojit a mělo by se to srovnat. U každého dítěte ke to jiné. Může to trvat 4-10 dní
A kde po tom kojení spí? Když ji necháš u sebe v náručí nebo u prsa, tak taky pláče? Třeba potřebuje jen kontakt 🙂
@modra_zizala snažím se jí uspat na rukou u sebe. Hodinu v náručí pláče, potom usne tak ji dam do postýlky abych se konečně třeba najedla a ona se hned probudí.
@barunkiss To jsem měla podobné se synem. U kojení neusne? Mě moc pomohl šátek, syn byl první měsíce neodložitelný a šátek byl velká pomoc 🙂
Mě malá brečela skoro dva měsíce, často přikládat a jinak mě malá pila třeba taky jen 5 min., um jsem nedala, utěšovala, chovala, od prsa se odtrhovala, teď je kojena rok. Ste opatrná i na stravu? Spíš růstový spurt, je potřeba vydržet, pokud jí začnete dávat um, nejspíš u něj zůstane, ale to už je na vás 🙂
Jaký byl porod? Nemůže mít KISS syndrom?
@jjasmina UM ji nedávám, byl to jen jednorázový pokus. Já sama téměř nic nejim, aby neměla potíže obědy kvůli malé téměř nestíhám a když jo tak je to buď kuskus, těstoviny s tunakem nebo maso na prirodno. Snídaně chleba starý se sýrem sunkou a na večeři to samé. Víc jídel nestíhám když pláče. Když ji prilozim déle nebo častěji tak prso poušti a mléko vyplivuje😐.
Vydrzet! Do 3.mesice je klid
@barunkiss Nemůže mít hlad? Já měla ty stejné problémy...a zjistily pak v nemocnici,že sice mléko mám ale malá si nevytáhne to zadní takže tyhle amoky měla protože měla hlad. Musela jsem přejít na UM,jinak bych se zblaznila a od té doby už všechno super a z uřvaného miminka je zlatý miminko. Snad to bude jen banalita a uvidíš co MUDr ,držím palce a drž se.