Ahoj. Už jsem vázne nešťastná a potřebuji uklidnit... Mam 15mes.dceru,ktera začala v 10mes.chodit a od té doby je to peklo. Zásadně nechce chodit za ruku,neustále běhá a padá.Je furt samá modřina na čele... Teď momentálně má na hlavě 4 během dvou dnů - venku spadla na chodník (při pádu dá ruce sice před sebe,ale pak doťukne hlavou), doma běžela a zakopla o svou nohu a natáhla se na koberec, ve vanicce vstala a chtela udělat dřep a bouchla se o vanu..a dnes večer hopsala na gauči a narazila se na opěradlo. Vsechno jsou to pády,kterým prostě nejde předcházet. Říkám si,že to není normální...Běžně ma na čele 2-3 modřiny. Řešila jsem i s doktorkou a řekla mi,že je to normální... Ja mám ještě dva starší syny a nikdy jsem toto neřešila,i když nějaké pady byly,ale ne tak časté...Moje mamka i tchyně si furt notuji,že ji mám víc hlídat atd.Tak si připadám jak hrozná matka..Samozřejmě,že když někam jdeme,tak se hned všichni ptají.... Prosim,napište mi,že nekdo ma podobně otlučené dítě... Já osobně uz uvažuji nad helmičkou.
když byl malej můj brácha, smáli jsme se, že z něj bude brzy čert... buď měl bouli napravo, nebo nalevo, nebo na obou stranách čela.. přešlo to 🙂 a hloupej taky není 🙂
@petera Syn má teprve 12m a ještě nechodí, ale i tak si zvládne udělat modřiny na čele i na kolenou. Zrovna dneska sebou švihnul na gauč a narazil se o hranu. Za 5min. to udělal znovu 🙈 Jakmile začne běhat, tak to vidím jako u vás, prostě je to střelec 😄 Člověk jim nemůže stát za zády celý den 😉
@petera mám dva kluky.. 15 měsíců a skoro tři roky.. mladší je teď pořád otlučený, minulý týden skočil dokonce z palandy 😢, takže momentálně má fakt parádní modřinu na čele. Ale jindy taky nebývá bez šrámů. Starší byl to samé. Vždycky jsem si přišla na plavání blbě, protože ostatní děti nic na sobě neměly, jen já tam vždycky měla dítě s boulí nebo modrinou. U mladšího ve skupině už naštěstí občas mají i jiné děti 😁
Dala bych babickam dite na odpoledne, at se predvedou, hlidacky. Toto shazovani od starsi generace fakt muzu:/. Helmicku urcite ne, nenaucila by se pak si na pady davat pozor, ve vysledku by to bylo nebezpecnejsi nez takhle. Pevne nervy preju, snad to do par mesicu prejde!
Nám začal syn chodit/běhat v jedenácti měsících a pokud do té doby měl modřiny kdekoliv, tak od té doby měl modřiny všude 🙈 před Vánoci se to celkem zlepšilo a teď před druhým rokem zjistil, že skákat se dá vlastně všude a vždycky a tak jedeme znovu na modřiny 😀 Musí se naučit a zjistit. Několikrát bude au a pak najednou nebude na stejném místě. Na jiném místě zkusí vše 🙈
Moc děkuji vsem za vaše zkušenosti 😘😘😘
@petera je to podle mě naprosto normální. Pamatuji si bráchu v tomhle věku, ten měl pořád několik modřin na čele atd. Dokud si tu hlavu nerozráží do krve, neřešila bych.
Jinak moje babička za mým synem u ní doma pořád lítá, pořád ho drží a jistí, je na nervy z toho, že já ne (mám pravidlo, že pokud to není nebezpečné, tak ať si holt spadne).. no chtěla bych ji vidět, jak by to vydržela déle než dva dny 😂 navíc ona tahle generace ráda nadává, ale oni za dětmi také pořád neběhali. Prostě je šoupli do ohrádky a basta.
@rejalin děkuji 😘 No,ja mam dva kluky už starší (12 a 10) a asi jsem byla dřív odolnější 🙈 Ted,ze mame "miminko" (hodně moc chtene) a jeste k tomu holcicku,tak jsme na ni asi moc precitlivělí.. A
Obecně mám o malou strasnej strach. Nechce chodit za ruce,furt běhá a poskakuje...Dneska objevila,ze kdyz zkříží nohy,spadne na zadek...tak to cele dopoledne dělá a strasne se směje..Ona je jinak strasne veselá a upovidana holčička, ale je to poděs. A i když spadne na tu hlavu,tak moc nebrečí-prijde se pomazlit a pak hurá zase do akce.Máme plavani a cvičení, ale tam to chvili trva,nez se osmeli a obecne je tam klidnější nez doma nebo se mnou venku...Tak snad tohle období obě prezijem ve zdraví 😁
Malá má 18 měsíců a už má i jizvu na čele (taťka hlídal) 🤣🤣
Přepadla přes gauč, zakopla o šňůru od vysavače,červená z pusy ..Na tu pusu spadla několikrát, rozsekla si ret tak 5x už. A to je holka,nemusí to být ani kluk 🤦♀️ Tohle se děje běžně, živé děti no😁
@hermanka88 🙈
@petera Teď má modřinu na líčku, nějak se chtěla nacpat k bráchovi do křesla. Nevyšlo..vzala to o opěrku rukou a pak rovnou o zem.
Socialku na nás ty jo🤦♀️🤦♀️🤦♀️
V tomto období byl také samá modřína. Prostředek čela a vůbec hlava byla furt sama modřína. Nebyl den aby do něčeho nevrazil [několikrát se mu povedlo trefit dveře a zárubně] + nějaké ty pády. Předejít tomu nejde. Prostě objevuje svět 😉
Neboj tohle období přejde.
V rodině máme podobnýho střelce, ale už je to lepší. Taky chvíli vypadal jak týraný dítě. Já mám oba naštěstí celkem opatrný, i když teď mi ten dvouletej naboural v běhu otevřený dveře a narazil obličejem na hranu. Zuby všechny, modřina na tváři slušná. To přejde, ale tipuju, že pár měsíců to ještě potrvá.