Už jsem psychicky vyčerpaná z mladšího syna. Je to neskutečný uplakánek. Brečí a vzteká se kvůli všemu. Jen za ráno během 20 minut, než vypadneme z domu, stihne ječet nejmíň 3x.
Nemůže najít hračku, co leží hned vedle něj. Brácha ho po ránu pozdravil. Brácha ho nepozdravil. Chce k snídani rohlík místo housky. Nechce snídani. Chce zimní boty, když je venku 20 stupňů. Spadla mu lžička. Nechce připoutat v autosedačce. Mazlím bráchu a ne jeho. Někdo mu nechce půjčit hračku. Něco se zaseklo. Polil se... Plus k tomu dohady s bráchou.
Tento teror zažívám už 3,5 roku. Snažím se ho chápat, ale když mě ráno opět probudí řev jako když vám někdo u ucha pustí hasičskou sirénu, místo laskavého 'copak se děje?' mi z pusy vyletí spíš 'proč zase řveš?'
Už z něj prostě nemůžu 😢
@kristyna109 přesně. No ale naději na brzký konec toho pekla, jsi mi zrovna nedala 🙈
@gracinka7 a není Vysoce citlivé dítě? trochu mi to dle popisu připadá... pokud ano, tak prostě opravdu může mít problém s "přecitlivostí" a zpracováním podmětů... zkus kouknout na tenhle odkaz, odpovědět si na otázky a případně pročíst... https://institut-pro-vysokou-citlivost.cz/vysoc... kamarádka má vysoce citlivého syna a dost jí to pomohlo, to uvědomění, že není "rozbitý" a že za to vlastně nemůže a není to že by si vymýšlel, ale prostě je takový.. hodně o tom čte, je ve spojení s maminkami podobných dětí - jestli máš insta, tak tam je spousta profilů který se tím zabývají.. a taky si našla psychologa, kam chodí a společně se učí jak ty emoce zpracovávat - ať už malej aby ho ty věci tak nevykolejili, tak ona aby dokázala zpracovat emoce, které v ní ty jeho reakce vyvolávají...🍀
@cekamnazazrak já to chápu, že takový je. Ale je to prostě unavující.
No nechci strašit,ale moje dcera už 9 let je uřvana,uvztekana a má se vším problém do dnes...jak je to psychicky náročné ani psát nebudu,ale rána než vzdy odejde do školy fakt stojí za to😔 si říkám kdy už to skončí....je to s ní těžší než s 3 letym synem...
Bohuzel radu uplne nemam, ale naprosto soucitim! Ja to mam se starsi uz 4,5 roku... Vypada to, ze marne cekam, ze z toho vyroste😅🙈
Jsou dny, kdy je to lepsi, a pak jsou dny, kdy fnuka a vzteka se fakt kvuli vsemu, a ja uz na citlivy pristup a porozumneni taky nemam nervy... A potom mam vycitky, ze jsem to neustala😏