Ahojky,
syn byl od narození vždy spavec. Teď po očkování Hexa v 6 měsících už 10 dní nespíme. Budí se co hodinu, je to šílený a můj vzhled už tomu odpovídá. Přes den jsem tak přetažená že ani neusnu když můžu.
Ale přes den spinká dobře.
Rostou mu zoubky, ale to je vždy tak jeden dva dny co nespíme a je to v poho, ale tohle už je dost. Když jsem dala paralen nebo nurofen a myslela si, že to jsou zuby, tak nic z toho nepomohlo. Budil se stejně. Dokonce už máme od homeopata i Zincum Metallicum na spaní ale beze změny. Viburcol a tyhle věci… Thuyu jsme také používali před i po očkování.
Fakt už nevím.
No, musíš vydržet. V podstatě ti ani nic jiného nezbývá. 🙂 Je jen velmi malé procento matek, které to měly ideální. Držte se. 🙏
Nezačali jste náhodou v té době i s příkrmy? Syn od miminka spal opravdu hezky, ale v období 4,5 - 6 měsíců to bylo peklo. Budil se přesně po hodině, minimálně 10 minut trvalo než jsem ho znovu uspala, dalších pár minut než jsem usnula já a to už on byl zase vzhůru... Přes den spal maximálně 30 minut, to nehrozilo, že bych se nějak dospala, takže pokud to jenom trochu šlo, tak když měl manžel volno, šla jsem si lehnout aspoň na dvě hodiny a další den jsme se vystřídali, abysme aspoň nějak fungovali...
Vydrž, bude zase líp 🍀
Může být, že i ty příkrmy mu některé nesadli, ale těžko říct. Pevně věřím, že bude líp. 🙂
Vystridej se s chlapem a žádné vymluvy tipu "on chodí do práce a potřebuje se vyspat". Ty taky chodíš do "práce" a taky potřebuješ být pri smyslech. Vzhled neres, umyj si vlasy přes den, když je chlap doma. To, že jsi vycerpana pujde zachranit asi jen tou výměnou. Tem dětem se noci prostě mění a obcas neprijdes na příčinu a ani dopředu nevíš,jak dlouho to bude trvat..
Je to těžké, bohužel nezbývá než vydržet. Obě děti se mi do roka budily co hodinu, max. dvě. Až od dvou let spí víc hodin v kuse, když jsem omezila noční kojení.
Když se ti syn vzbudí, dá si mléko a rychle zase usne? Nebo pak zase hodinu uspáváš? Možná by pomohlo změnit způsob spaní, dát si ho třeba k sobě do postele.
@tridvajedna neuspávám, vstávám a dám napít čaje a dudlík a spí dál. Pak se opět budi. Mléko má před spaním a pak hned ráno.
U nás v posteli nevydrží. Je rád sám v postýlce. U nás řve jako blázen. Nesnáší teplo, peřiny… v noci musí mit jen body a bez ponožek a spaciho pytle, prehriva se a hned se poti a breci
Myslím, že je malý, aby v noci už mléko neměl. Řekla bych, že má prostě hlad.
@nelly_strokova Když dám mléko poslední cca ve 22 h tak nedopije ani celou dávku, otáčí se a spinká. Pak sw budí před půlnocí a takto do rána… 🙈
Jestli je na UM, má dudlík a fyzicky tě nepotřebuje, tak mi přijde jako nejsnazší řešení vyměnit si noční službu s tatínkem nebo kýmkoli jiným (prarodiče, kamarádka, chůva
..) a ty se můžeš v klidu vyspat. Já mám zkušenost jen s kontaktními dětmi a ty na mě byly do dvou let v noci nalepené, takže to realizovat nešlo.
No ja bych zkusila dát aspoň jednou v noci mléko, třeba to pak pomůže a bude spát déle. Dcera má tedy poslední mléko v 8 večer a jednou v noci vždy má, výjimečně i dvakrát, když je horší noc a spí špatně.
@nelly_strokova prooblém bude asi v tom, že když vypil v těch 22 h plnou dávku, tak spal do rána. Ale teď vypije tak půlku ani ne a do dvou hodin je vzhůru. Takže vynechat poslední ve 22h a čekat až se probudí?
Tak záleží, v kolik má předtím, ale já to prostě nechávám na dceři a když se vzbudí, tak jí dám. Když to teda není každou půlhodinu samozřejmě. 😁 Ona se většinou pravé budí málo, takže vždy dostane mléko. Jen teď když nespala kvůli zubům, tak ho samozřejmě nedostala vždy, nedávám ho většinou dřív než po 3-4 hodinách.
Poslední večer malá právě v těch 8, kdy jde spát a pak už to nechávám na ní.
Vydrz. Mě dcera nespala první rok. V noci spala v kuse 2-3h za ten rok asi 5x. Jinak se budila co hodinu, někdy i 2-3x do hodiny. Ona nespala ani přes den. Běžně 20-30min. Když dala hodinu, byl to svátek. 2h v kuse možná jednou.
Přežít se dá všechno...i když naprosto chápu, že máš pocit, že umres. Já pred dětma spala 7-8h přes týden, o víkendu 9-10h. Nedovedla jsem si představit spát min. Teď mám dítě s poruchou spánku a víc než 6h (ne v kuse samozřejmě) jsem nespala tak 3 roky. A pořád žiju😀