Ahojky, máte to podobně?? Nemůžeme jíst absolutně nic před našim 7měsíčním synem, v tu chvíli začne slintat a naříkat, že chce taky… 😀🤷🏼♀️
Ale opravdu, položím si na zem nějaké jídlo… že budu s ním na podložce , on to zbystří, rozsvítí se mu oči a zrychlí tempo na 200% 😀
Dělá to pokaždé… i najedený, nacpaný mlékem, další nechce když dám.. papá moc hezky, sní všechno a s velkým apetitem 🙂
A proč nemůže být v jídelní židličce a jíst s vámi?
Dcera to tak má taky. Když to jde, tak jí kousek dám a je klid. 😂 Sama by se normálně nenajedla, ale když na mě křičí ňam ňam, tak jí prostě něco do ruky dám - kousek chleba, kousek masa z oběda nebo prostě tak různě. 😁 Je jí 8 měsíců.
@veruuu_kubesovic právě, kdy jindy nabízet diteti jidlo do ruky , když ne kdyz si samo říká 😍
Sedm měsíců proč by nemohl? Neříkám, abys mu dala řízek, ale ovoce, zeleninu, kousek masa, pečivo. Asi v pohodě.
Jeee to jsem zase rozpoutala 😀 samo, že mu dáváme do ruky okurku, jablko, kukuřičný lupínek atd… a když papá v jídelní židličce tak až pak připravuju oběd pro nás.
Ale ono fakt funguje se s tim smirit, a mit na vlastnim taliri nachystane, neco co mu muzes dat, proste z mamina talire chutna nejlip.
@jancazao
@veruuu_kubesovic ja detem davala jidlo taky na zem, jelikoz v 6 mesicich sice lezly jak motorove mysi, ale jeste neumely sedet. U prvniho jsme ani zidlicku jeste nemeli, prisla az asi po mesici prvnich prikrmu. Deti v tomto veku jedly v leze na brise na zemi. Nebo na kline, ale to pak bylo na sprchu vsech😅
@llluckaaa vy jíte jen oběd a večeři?? Já tedy jsem občas ráda, že si stihnu dát kousek něčeho a ve shonu si sednu k mimču a držím v ruce třeba jablko, nebo chleba…je jasný, že snídaně , obědy a večeře probíhají u stolu. Nikdy by mě nenapadlo dát dítěti oběd jinde než v jídelní židličce 😳
Ne, proč? Je ta informace pro řešení tvého problému důležitá?
Tak psala jsi, že si dáš jídlo na zem, tedy předpokládala jsem, že jíš nejspíš vleže na zemi 😀 Kdybys psala, že si ho položíš na jídelní stůl, tak bych předpokládala, že u něj sedíš u stolu. Buď ráda, že je při chuti a chce ochutnávat. Ideálně si dávejte ty svačinky spolu, jabko, chleba může v pohodě žužlat. Aspoň se naučí na hrubší kousky a bude se ti jednodušeji přecházet na společná jídla.
Uvařím, nakrmím prcka, nechám ho v židličce, naberu sobě, prckovi dám do ruky cokoliv dalšího a v klidu se najím, prcek si u toho žmoulá svoje a jsme spolu u stolu, spokojení oba. Když si dám svačinu já, klidně dám něco do ruky i prckovi nebo mu dávám ochutnat. Víš, jak tu některé ženské píší nešťastné, že jim dítě nechce téměř nic jíst... tak ty tohle nejspíš nikdy řešit nebudeš, buď ráda🙂
@zuzkasim naprosto s Tebou souhlasím a dělala jsem to stejně s dcerou. Asi nejlepší způsob, aby se splnilo sociální učení a zároveň se člověk najedl... no, jako člověk 😃
Ono tohle období trvá jen chvíli... pak už jak jsou starší (1,5 roku a vic), tak i stolování je víc jako u lidí 🤭
A přesně, když dítě nejí, tak je to fakt na kulku do hlavy, tohle je prostě asi lepší případ. Korigovat množství snezeneho jídla je snazší, než do dítěte cpát jídlo, který jist nehodla.
No... A to bylo presne to obdobi, kdy jsem si zacala delat zdrave svacinky (a nesolene obedy, protoze od desiti mesicu pak odmitala jist cokoli jineho nez jsem jedla ja), abych se s ni mohla vzdycky "rozdelit". Nesnedla toho moc, do dneska nesni moc, ale vsechno ji zajimalo, vsechno chtela ochutnat.
Syn mě přesně takhle rychle naučil líp plánovat a jíst společně - a to i ty svačinky, neodbývat se, ale sednout si a v klidu se najíst společně. Začala jsem pak vařit stejné jídlo pro všechny, sobě jsem pak jen něco přihodila na talíř a dosolila a jedli jsme spolu. Myslím, že to i pomohlo se samstatným jezením, rozhodně mi to ušetřilo spoustu času a práce. Třeba by to pomohlo i u vás.
@jancazao jsou děti které ještě nesedí. Tak se dávají první příkrmy na podložce a nebo někdo dává dítě do vajička. Někdo to tak má a někdo to neřeší vůbec a rovnou dítě posadí, i přesto že si samo jeste nesedlo. Každopádně fyzioterapeuti doporučuji neposazovat dítě, než si samo sedne.
Zajímavý, že jsem založila téma na to, jestli máte doma stejný jedlíky … na nic jinýho jsem se neptala a začnete tu vznášet moudra typu, jí se u stolu… každýmu normálnímu člověku, který se zajímá o zdravý vývoj dítěte je jasné, že se jí u stolu… zajímalo by mě, jestli třeba když se díváte večer na telku a dáváte si něco dobrého - vínko, něco dobrého, jestli si jdete jak slušňáci sednout k jídelnímu stolu 😀😀 a to samozřejmě jíme jako normální rodina u stolu (snídaně, obědy , večeře) když nejsme někde na tůře v lese a tak. To s sebou jídelní stůl neberem 😀 chytro matky
Jsou děti, které prostě mají rády jídlo od malička. Dej mu do ruky kousek okurky. Nechci být moralista, ale od malinka jsem učila, že se jí u stolu.