Nedokážu odplenkovat. Dělalo to někomu také dítko? Dát tomu ještě čas?

nikitka2323
16. lis 2020

Maminky prosim o radu a vase zkusenosti. Mam syna 2,5 let. V lete jsem ucila na nocnik a celkem to synovi slo. Sam od sebe chodil curat dokonce ho to bavilo. Kakani se podarilo parkrat. Jenze jakmile skocilo leto a zacla jsem oblikat teplaky uplne se sekl. Cural do teplaku a nechapal ze nemuze. Prestal na ten nocnik uplne chodit tak jsem mu dala pauzu aby jeste nemel nejaky blok z toho jak bych ho nutila. Jenze ted je tu ten problem ze jak kaka ma potrebu se schovavat. Stavi si ruzne bunkry, prevrati pokojik vzhuru nohama jen aby si postavil ukryt na kakani. Nevim co s tim a nevim proc to dela. Delalo to nekomu taky ditko? Popr jak jste to resily? Mam mu dat jeste cas? Jenze pristi rok jde do skolky tak si delam starosti aby se to stihl vubec naucit

vendy2
16. lis 2020

@nikitka2323 taky mám syna 2,5 a kaká do plíny,nadšená nejsem,ale snad ho to přejde.Sám si jí přinese když se mu chce.Čůrat chodí sám na nočník,ale taky měl období,že ten nočník nechtěl ani vidět.Asi bych to zatim nehrotila a vysvětlovala a třeba s tím schováváním přestane.Jinak bohužel neporadím,ale určitě bych nenutila,to by bylo ještě horší.U nás taky nevím proč kakat na nočník nechce 🤷‍♀️ zkouším i na wc,ale tam nechce vůbec.

badyr
16. lis 2020

@nikitka2323 také jsme začali v létě, když měl syn 2,5 roku, do týdne pochopil a pokud byl s holým zadkem, tak byl 100%, jenže podzim, nemluví, neřekne si, kalhoty nesdělá. Čurání se daří, ale kakání je tragédie, poslední měsíc ukakává do trenek třeba 6x za den, není schopný se najednou vykakat, je to strašně deprimující, už jsem to několikrát obrečela a nevím, jak na něj. Kdybyste někdo měl nějakou radu, budu vděčná. Včera jsem z nouze objednala nějakou knížku o hovínku, ale netuším, jestli to k něčemu bude. Jsem opravdu v koncích.

bbarshaa
16. lis 2020

@nikitka2323 Je to jen nápad, ale co mu zkusit dat nočník právě do toho bunkru? Jinak na nocniku by měla být zábava hlavně u toho kakani a nějaká motivace, ze když to zvládne stane se něco z čeho bude mít radost 😉.
Jinak nevím a držím palce

nazka
16. lis 2020

@nikitka2323 já bych mu dala čas. 2,5 roku ještě není tolik. Mam zkušenost, že jakmile je dítko pripravene, jde to poměrně lehce. Za mě oroduju, abys mu dala čas do jara. Když bude připravený, dokáže se odplenkovat i během týdne. 🙂

te_reza
16. lis 2020

Holka kolem 2 roku přes den bez plíny, normálně chodila čůrat na nočník, ale dobrý 2-3 měsíce srala na férovku do tepláků v tom dětským stanu co měla v pokoji, jak jsem ji vytáhla a dala na nočník, nejen že řvala jak tur,ale i týden na velkou pak nešla.

jakreb
16. lis 2020

@nikitka2323 No v prvom rade musi byt pripravene dieta. Co evidentne tvoj syn nie je. Mas skoro rok, co riesis?! Btw.syn bez plienok bez problémov aj na noc do týždňa ked mal 2.5roka. Dcera skoro do 3rokov plienky a na noc do 4.5roka.

volodka162
16. lis 2020

Nebojte se, oni to pochopí...zaplať pánbůh, že už to je za mnou, ale kluk šel ve 2,5 letech do školky a cca 1x týdně nebo někdy i 2x týdně bylo učůrknuto nebo vykakáno. Naštěstí ve školce byly suprový učitelky a do půl roka nebo max do roka bez nehody až na velké vyjímky (že si třeba blbě utřel zadek, tak to ho ve 3letech jsem ještě omlouvala a vlastně i ted v 6 letech má někdy problém když je hovínko mazlavější). Takže jestli ho budete dávat do školky až za rok, tak to tak nehroťte a zkoušejte nějak bez nátlaku dál. Třeba hrající nočník nebo nějaká odměna za bobek ...nevím co mají rádi vaši děti...třeba nějakou rychlopohádku za to? Kluk má TV víceméně jen jednou denně mezi 19-20h jinak nic. A když, tak za odměnu. Když bych něco potřebovala naučit atd, tak vím co na něj - slíbit pohádku. Tak zkuste něco vymyslet vy...třeba to dopadne. Mám za to, že to kakání měl nějak víceméně zvládnuté za nějaký měsíc nebo dva....žádná akce za týden....když tak nad tím přemýšlím, taky jsem z toho měla bobky, ale to mu byly dva roky...a vidíte, ve 2,5letech šel do školky. 🙂

veronikav31
16. lis 2020

Přes léto měl nahatý zadeček nebo jsi mu dávala trenýrky a kraťasy?nepomohla by nálepka do nočníku? Po vyčurání nebo bobku se ukáže usmívající se obrázek.zkus vysvětlovat že to nic není,že se chodí na nočník nebo na záchod-nektere děti nočník přeskočí a chodí rovnou na záchod, přídavné prkénko to jistí...syn je bez plin od 1r a 5m,od 2 let si řekl že nechce plinu na noc, začátky byly horší,ale už dobrý.ve 2,5 letech nastoupil do školky,pár nehod měl venku,ale protože chce čůrat sám ve stoje a nechce asistenci učitelek...ale teď už pohoda, čůrá sám a je suchý 😀, mluví hodně dobře,takže se s ním dorozumí všichni

volodka162
16. lis 2020

No, hele možná to bude znít děsně, ale ještě jsem si vzpomněla, že chodil kakat vedle WC. Takže jsem si sedla taky na záchod s ním a dělala že tlačím (a někdy aj to tak vyšlo)...a seděli jsme oba dva 😀 A ukázala mu můj bobek. Tak třeba taky pochopí, že je to normální... No co, kadíme všichni. 😀

ploutvicka59
16. lis 2020

Malou mám od léta bez plen od 2.5 let.Zvladla to v pohodě,až na kakání.Chodila pravidelně večer,když dostala plenu na spaní.To zvládla pokadit i tři pleny najednou🤐 Takže jsem začala dávat plenu až když usnula. Počítala jsem s tím,že se může seknout a přestane kadit úplně.
Na noc teda má plenu dodneška,protože se pokaždé budí s balónem na zadku🤔

tynka9
16. lis 2020

jé, jak jsem ráda, že v tom nejsme sami. Syn bude mít 3 roky na konci měsíce, od léta je bez plenky, co se týká čůrání. Nechávala jsem mu většinou tepláky/kraťasy, aby si nezvykl, že nahatý se může vyčůrat a v tepláčkách bylo moc nehod (zkušenost kamarádky). Když k tomu dospěl, byla to vlastně rychlovka bez nějakých častých nehod. Navíc i poměrně rychle začal být suchý ráno. Ale noční plenku si zatím vzít nechce nechat. A s kakáním boj - donese si plínku a prostě do plínky. Už jsme si s mužem řekli, že to tak nejde, tak asi týden chodí na nočník, ale teda vždycky si stejně plenku přinese, pak domlouvání, že mu jí nedáme, že je dost velký a šikovný, aby to zvládnul do nočníku... Pak většinou řev, pokud mu nepustíme traktory na youtube. Jenže už toho taky zneužívá, že... No a dneska tomu nasadil korunu. Včera nebyl, dneska párkrát hlásil, ale nic z toho nebylo. A v noci jdu utišit mladší dcerku, a říkám si, že je tam nějaký puch... 🙈 jako nevím, kdy naposledy se stalo, aby měl pokakanou noční plenku. Tak teď opravdu nevím, co s tím. Zase si dosáhnul svého, vykakal se prostě do plenky... Tak jestli mu vzít i tu noční (z 95% bývá suchý, možná i víc)? Nevím, asi vyčkám na další vývoj, ale nelíbí se mi, že s námi takhle cvičí a závidím maminkám, které mají rok a půl staré dítě bez plenky a šlo to skoro samo...

veronikav31
17. lis 2020

@tynka9 zvykl si u vás pěkně na plinu, vysvětlovat, že plinu mají jen miminka a na noc mu ji nedat,jinak bude přes den zadržovat a v noci kakat do pliny záměrně.nektere maminky dávají na noc plinu záměrně i když dítko by už zvládlo být bez ní,ale je to pohodlnější než jej dát v noci vyčůrat

asinehri
17. lis 2020

Ano máme to podobně, ještě jsem se ale nerozhodla, jestli zabojujeme,nebo nechame na leto.

leneee
17. lis 2020

@nikitka2323 obe deti mam odplenkovane od dvou let hned i na noc. Doporucuji vzit plinu a uz nedat. Ani na noc. On si to brzo rozmysli kdyz bude furt v mokrem kor kdyz je ted zima. Pro vas je ukol vydrzet a nevratit mu ji. Nedelat kolem toho tanecky ale rict, cura/kaka se na nocnik/wc- mozna mu pomuze kdyz by chodil jako vy rovnou na zachod? Dejte mu tam prkynko a stupinek at si tam sam vyleze kdykoli chce. Ze zkusenosti vim, ze deti co jednou plinu maji a jednou ne v tom maji fakt zmatek a citi se v te situaci nejisti a pak trvaji na plone treba i v peti letech. Coz je na prd.. Takze doporucuji Na nic necekat, rovnou plenku vzit a dokola vysvetlovat, ze velky kluci chodi na nocnik a jen mala miminka maji plenku - holt to treba potrva 14dni kdy bude pocurany nebo pokakany ale pak uz to bude v pohode. Na postel si kupte dva chranice matrace a kamkoli sebou noste veci na prevleceni. A jak jsem psala-je to spis o tom prekonat vas vlastni mindset a pohodlnost nez to ze by to dite nezvladalo.