Nechce na velkou do nočníku. Co s tím?

optimistic
5. zář 2024

Prosím, prošel si tím někdo? Batole malou do nočníku zvládá, velkou taky pozná, ale na to chce nasadit plenu. Co s tím?

esmeralda11
5. zář 2024

@optimistic u nás pomohl jen čas. Napřed taky nechtěl, dokonce jednou, když začal kakat bez plínky na zem a my ho stihli donést na nočník, se pak toho 💩 v nočníku lekl a rozplakal se. Ale pořád jsem mu to vysvětlovala, pokaždé, když se vykadil do pleny a my šli přebalovat a jeho to nebavilo, jsem mu vysvětlovala, že když bude kakat do nočníku, tak to nebudeme musel dělat, nebude v tom sedět a nebude ho bolet zadek. Vše samozřejmě s laskavým přístupem a bez výčitek. Taky za to lepíme samolepky na tabuli úspěchů, to má rád, tak ho to možná motivovalo. Přišel si na to nakonec🙂

mishka87
5. zář 2024

@optimistic dopřát mu čas, až mu to v hlavě sepne. Kluk třeba na nočník na malou vůbec nechtěl a odplenkoval se až měsíc před třetími narozeninami. Rovnou chodil na záchod. Byl zvyklý kakat ve stoje, takže na nočník ani na záchod si sednout nechtěl. Takže jsme museli asi 2 měsíce počkat, než mu to sepne v hlavě a do té doby kadil buď do slipů, nebo jsem mu dala plenu (když jsem ho zahlédla, že se mu chce kakat). Mezitím jsme mu nabízeli, zda nechce na nočník kakat nebo na záchod. Nakonec si sám řekl, že to zkusí do nočníku a pak i do záchoda.

miryp
5. zář 2024

Ano, dcera to tak měla a pomohl jen čas. Hlavně na prcka netlačte, že musí, ať to nespustí psychogenní zácpu.

alice180
5. zář 2024

@optimistic malá to taky tak měla. Šli jsme společně koupit zmenšovací prkýnko. Vybrala si jaký chtěla. Když chtěla kakat, vylezla si po schůdkach na záchod a pomáhalo říct že pak bobek spláchne a už ho nikdy neuvidí. A splachovala sama a naší pomocí, protože to neumackla. Do nočníku nikdy nekakala.

veruuu_kubesovic
5. zář 2024

Nenutila bych, musí k tomu dozrát...