Nechce jíst husté jídlo. Máte podobnou zkušenost?

simca128
29. říj 2022

Dobry den, chtela bych se zeptat jestli mate zkusenost. Mam dceru 10mesicu. A vadi ji huste jidlo musim vse mixovat do hldka kousky ji zvedaji zaludek ale vadi ji kdyz ma uplne husty to po chvili co ji ji zacne zvedat zaludek a vyzvraci to. Dela mi to hodne u jogurtu davam matyldu ten bily juny proste mi neveme ten krasne ji ale po chvili jako kdyz ji to zacne vadit na jazyku ze to pristane asi na ty klapce a vyzvraci i to co hezky snedla. Zkousim to kazdy den ji davat aby si zvykla na husty proste.
Mate zkusenost? Zlepsi se to vekem?
Prikrmy ma huste ale ne uplne delam polivkove ale neni to ridky jako presnidavka ke to hustejsi ale furt min aby v tom nestala lzicka
Dekuju za odpoved

lv
29. říj 2022

Zlepší, dělej řidší, zkoušej dávat zapít.

cilkat
30. říj 2022

V klidu jí dávejte tak husté, jak jí vyhovuje. Ale zkusila bych zároveň normálně ukusované jídlo do ručičky. Ať si zvykne kousat.
Syn třeba víceméně od začátku zvládal jídlo do ručičky a zvládal řídké piré, ale "hrubou kaši" nebo "kaši s kousky" nedával ještě ve třech letech. Vlastně tyhle struktury nesnáší do teď a je mu sedum... Ale já třeba jídlo typu nastavované kaše taky nikdy nejedla...
Myslím,že je důležité zvládnout i nemixovaná jídla, ale vasltně k nim vůbec nemusí vést cesta přes hrubé kousky.

simca128
autor
2. lis 2022

@cilkat takze myslite ze je to v pohode ze ji vadi huste ze si zvykne?
Ji hodne vadi styl hustoty jako je pacholik matylda jestli znate je tvarohovy a je hodne hustej kdyz ji davam tak sem si vsimla jak se ji to nalepi na patro a kousek dal na jazyku jak maj mimca tu klapku na zvraceni tak se ji zacne zvedat zaludek obcas to ustoji jindy to az nuti vyzvracet. Dneska mela k obedu hustsi jidlo. Udelala sem hovezi korenova zelenina cervena cocka pomixovala sem to ale zistavaj mi tam proste pidi tecky ze to nevemeo do uplnyho hladka a kdyz sem to chutnala tak je to takovy jak kdyby tam byla krupicka no a ja ted nevim jestli to ji vadilo nebo ze to bylo husty a zas se mi pozvracela jedla a pak najednou ji to vadilo a jak vyplazla jazyk mela tam ty tupky tiho nerozmixovanyho tak si rikam ze ji treba vado tohle a ne hustota. Protoze husty mi jedla nevim proc mi to najednou nejde uplne do hladka a nechava to pidi drobky. Ale ten pacholik ji vadi konzistence ale je to jediny ktery mi prijme ostatni neotevre ani pusinku ale chci zkusit kostiky jogurt prej je to ridsi a ve skupine co sem psali holky ze uz to davaj v tom veku tak to zkusim.
Ja prave na doporuceni doktorky delala vsechny prikrmy ridsi aby mela z toho i tekutiny protoze mi vodu nechce pit. A podle ke si uz proste na to zvykla.

lovemusicsun
2. lis 2022

Časem to přejde.. Dcera byla stejná, jedla jen hladce mixovane nebo pak něco do ručičky. Když jsem ji dala třeba polívku s kouskama, tak to plivala. A to bylo tak do 14ti měsíců. Pak přišel zlom a v pohode začala jist jakoukoli konzistenci. Druhá dcera zas naopak, žádnou kasovitou stravu so sebe nikdy nedostala. I když neměla zuby, tak se snažila dasnickama pokousat maso než aby to jedla mixovane. A kolem dvou let vzala kaše na milost.
Dej ji čas, brzy na to přijde.

cilkat
2. lis 2022

@simca128 Myslím, že opravdu není "povinné" "tolerovat" všechny struktury. Klidně bych se nebála nechat hustotu příkrmu, na kterou je zvyklá a zároveň fakt nabízet jídlo do ruky. vůbec nevadí, že dítě nemá zuby - je to prostě trénik.

simca128
autor
3. lis 2022

@cilkat jo davam do ruky hodne ji krupky ty ma rada. Kdz dam banan tak chvili ma a vyhazuje kdyz dostane kousek. Ale vcera sem si vsima ono ji vadi asi jak co protoze mela vcera hustejsi kasi a namixovala sem ji tam maliny a ty zrnicka ani hustota ji nevadila takze ti bude asi jak i rikas ze si bude clovek vybirat jakou hustotu u ceho toleruje

simca128
autor
3. lis 2022

Holky a chci se zeptat poradte prosim, chci mali nahradit jeedno mliko aby mela uz snodani ale nevim co dat proste protoze masozel ma k obedu a k veceri kasi a ovocem. Rikm si jogurt je malo na snidani to bych musela pak za hodku ji dat stejne mliko ale co jinyhi dat kdyz mi kousky neji jak ste to delali vy ?presnidavky ji ted ucim taky pomalu nehtela je ale to na snidani neberu spis na svacinu
Ovoce samostatne mi neji to davam do ty kase a vubec teda nwvim co dat ke snidani.mamka mi rika at ji dam i kasi rano ale mevim no

zmrzlinka
5. lis 2022

@simca128 má čas.Vsechno se naučí.Moje děti do roka nechtěli nic...jenom UM.
Podle mne je ještě brzo nahrazovat mlíčko.Kdyz tak možná mléčnou kaši.

simca128
autor
5. lis 2022

@zmrzlinka dekuju necham to na ni nebudu to hrotit. Taky sem nad tim premyslela. Jinak husty mela vcera obed a v pohode ho jedla tak ji asi spis vadili ty drobecky v jidle

zmrzlinka
5. lis 2022

@simca128 to víš ,že jo 👍♥️