Ahojky holky mame mensi problem s moji 12mesicni holčičkou
Chodime uz necele 2 mesice a nechce vubec chodit za rucicku venku. Kdyz ji vezmu za rucicku zacne se strasne vztekat a hned se pokouší si sednout na zem a kopat nohama.
Klidne bych ji nechala jit samotnou ale bojim se o ni protoze si chodi kam chce..
Poradíte prosim?
Udelala jsem chybu ze hned zezacatku jsem neucila chodit za rucicku ?😒🥲
@galatea_a Dekuju mockrat 💖
TAk zkus si dát ruku nad hlavu a uvidíš, jak se ti bude pohodlně chodit. A pro mě, jako rodiče, to taky moc pohodlný není, být pořád napůl sehnutá. Holky nikdy za ruku nechodily, maximálně jen přes silnici a to spíš až byly větší. V tomhle věku byly buď v kočáře, nebo chodily tam, kde jsem se o ně nebála.
@betelgeuzz Chapu kazdy ma na to jiny nazor ale me moc mala v kocarku nechce byt kdyz uz chodi a taky chapu ze je mala a chci po ni asi i moc.. jen jsem myslela ze by semnou chodila ta rucicku
Dcera taky nechtěla, od 11m chodila venku bez držení, kupodivu nikam nezahucela. Brzy se naučila chápat nebezpečí. Syn oproti ní mi ruku podával od začátku. Já chodila jako malá taky pořád za ruku. Asi dítě od dítěte.
@eliska1998 Neboj, doroste do toho 🙂 Mě děti (ani jeden) v tomto věku ani omylem za ruku nechodily. V tomto věku ti ještě nějaké kilometry nenachodí, tak vypouštěj na takových místech, kde může bezpečně běhat.
@eliska1998 pokud lita jak nerizena strela tak tam kde to je nutne( u silnice) ksiry a voditko. Jinak nechat chodit samostatne. Najit nejake stezky a pesiny kde muze bezoecne i sama.
Mase deti nechodily nikdy za ruku. Furt litaly dopredu a dozadu. Akorat pri prechazeni jsem je naucila cekat na povel k prebehnuti, nebo to sly tech par metru i za ruku. Jinak ne.
@eliska1998
a proč by roční dítě mělo teď v těch mrazech chodit venku za ruku? neřeknu na jaře, ale teď? a to mi mladší syn chodil od 11 měsíců, ale v tom věku za ruku nikdy...
Syn nikdy za ruku nechtěl, chaoticky pobíhal a měnil směr, až cca okolo 2,5 roku pochopil to, že se jde z bodu A do bodu B a začal sám chtít chodit za ruku = tzn. je to normální, věřím, že to přijde.
Jasně že nechce chodit za ruku. Objevuje svět a spořádaná chůze po chodníku za ruku mámy není taková zábava jako běhat sama, všechno osahávat a zkoumat.
Najdi bezpečný prostor, teplé oblečení, obrň se trpělivostí a nikdy si nedávej časový plán. U nás se 10 minutová cesta do obchodu protáhne i na 40. 😃 Máme po cestě nástrahy jako kamení, klacíky, zeleň, venčící se psy, jiné děti a hřiště.
A proč by jako mělo roční dítě jít za ruku?pokud někde jdete tak snad v kočárku ne?a když je kolem bezpečno,tak nechápu proč by dítě mělo jít za ruku?zkus si natáhnout ruku nad hlavu jestli se ti tak bude chodit dobře
Do roku a pul za ruku nesla. Bud za kapuci nebo ksiry. Jeste do dvou let si pamatuju ty domluvy jestli pujde ten kousek kolem rusne silnice za ruku nebo ji ponesu v nositku. A taky si pamatuju jak je nepohodlny nosit v nositku vzpouzejici se a kopajici batole...
Roční dítě aby šlo spořádaně kam chceš a ještě za ruku???😀😀
Na volno at si běhá na bezpečných místech. Jinde do doby, než bude víc chápat nebezpečí a poslouchat, prostě kočár/nosítko. A vztekat se může jak chce. Přes to vlak nejede. Nebudu riskovat, že mi dítě skočí pod auto. Dcera začala chodit v necelých 15m, teď bude mít 22m a ještě furt ani zdaleka nezvládá chodit "normálně, vyspele". Prostě ji pak privazu do kočáru a konec.
@eliska1998 Syn taky nechtěl chodit za ruku, snažila jsem se naučit, že aspoň kolem silnice se za ruku musí, jinak může volně. Pochopil to pořádně až ve dvou letech. Teď je mu 2,5 a chodí za ruku hezky, tam, kde ví, že musí. Jinak běhá a objevuje.
Za ruku Vás chytí tak okolo jej 2 rokov. Nechce vás chytať ani nevie čo od nej chcete. Chce behat objavovať choďte tam kde je bezpečno a nebudete sa bat že sa jej niečo stane
Syn už v roce a půl chápe, že mi musí podat ruku u cesty, kde jezdí auta. Takže si nemyslím, že by to muselo nutně chápat až dítě od dvou let. Jinak ze začátku se taky nechtěl vodit za ruku, teď už mi ji nabízí i sám. Ale nenutila jsem. Chodila jsem tak, aby se mu nic nestalo. Teď, když vím, že mi ruku podá, tak si dovolím jít i kolem cesty. Ale samozřejmě jsem pořád obezřetná. Prostě se dítě naučilo chodit a chce být teď “nezávislé” 🙂 To dítě není tak rychlé, aby uteklo. Takže věnovat 100 % pozornosti dítěti, popoběhnout za ním a nic se mu nemůže stát.
Žádnou chybu jsi neudělala. A myslím si, že je přirozené se na to ptát 😉 je ještě moc malinká na to, aby chápala, co po ni chces. Kdyz lezla, tak si ji nedrzela a mohla podle sebe. Totéž dělá ted při chuzi. Zajímá ji všechno. Moje deti chodili později. Ale vzdy jsem je dovezla v kočárku na dané místo (louka, les, hřiště..) a tam je teprve vypustila. A za ruku nenutila. Nekdy mezi 18 a 24 měsíci to tak přirozeně vyplynulo.
Nase dr treba vubec nedoporučuje, aby dítě, co dělá první kroky, chodilo nějaké dlouhé trasy. Je to nápor na pater a pánev, doporučovala kombinaci s kočárkem/nosítkem a nenechavat dlouho tapat.
Zkus vzít za ruku medvídka a ona ať se chytne druhé ruky toho medvídka. Uvidíš, jestli takto vydrží jít. Pak si třeba už zvykne na tvoji ruku.