Nechce být ve dne v postýlce

19. zář 2021

Moje 5ti mes mimčo vůbec nechce být v postýlce. Od malička spalo pořád v kočárku, výjimečně na normální posteli. Postýlka byla katastrofa. V tom kočárku usinalo vždycky rychle, i když nevyzadovalo nějaký extra houpání.V postýlce byl s usínáním vždy problém a když už tam usnula tak se pořád vzbouzela a byla neklidna. Teď v těch pěti měsících už ve dne hodně bdí, prospi cca třeba 4 hodiny ve dne , zbytek je vzhůru. Většinou, když se probudí, tak si třeba čtvrt hodky vydrží hrát v tom kočárku, pak nakrmim, po nosím aby si krkla, pak posadim do pololehu do jidelni židličky, tam vydrží třeba dvacet minut, pak jdeme prebalit na stůl. Tam u ni sedím celou dobu, hrajeme si, sundam plinku, prevraci se na bříško atd. Jenže jakmile dám do postýlky, tak řve a řve přitom u ní sedím, zpívám, povídám ji, podávám hračky, ale prostě nic no☹️ takže musím nosit a nosím a nosím a záda mam na srac..... ☹️ Nositko bojkotuje. No a já se vždycky už těším až usne abych nemusela nosit třeba dvě hodiny. Mezitím samozřejmě opakovaně zkouším dávat do postýlky, ale úspěch to nemá žádný. Chlap říká, že si za to můžu sama, že jsem ji tak naučila, ale co jsrm teda měla dělat, když pokazdy to byla v postýlce hrůza a já nejsem typ, co by nechalo dítě vyřvat? Fakt nevím no ☹️ Dekuju

emillyhk
19. zář 2021

A proč jí dáváš přes den do postýlky? My teda postýlku máme na spaní v noci, přes den v kočárku (ale už od těch cca 4-5 měsíců spí 2x denně 30min, víc ne, i kdybych se na hlavu stavěla). V těch 5m trávil syn většinu bdělého stavu na zemi. Máme pěnové puzzle, v pokojíčku i v obýváku a tam jsme spolu byli většinu dne. Ideální je teda střídat prostředí, aby se nenudil, takže chvíli ponosit, ukázat třeba věci na poličce, kouknout do zrcadla, z okna... A zase na zem. Nikam ti nespadne, může se tam točit, později lézt... Hračky jsem dávala dvě tři, další den jsem jednu schovala a dala jinou, takhle pořád dokola, aby měl vždycky něco jiného. Nejvíc u nás už několik měsíců frčí látková knížka, kde si hodně cumlá šňůrky a kouká na obrázky.

majkll
19. zář 2021

Ahoj, a v tom kocarku pres den spi? Pokud ano, davala bych ji do kocarku na spani pres den🙂 mala ma 14 mesicu a do jejiho roku bych napocitala na jedne ruce kolikrat spala pres den v postylce🙂

nita1984
19. zář 2021

Dcera 4,5 měsíce neni v postýlce vůbec. Téměř celý den je na zemi, aby měla možnost se otáčet, hrát si. Do kočárku dávám na spaní

autor
19. zář 2021

@majkll v kočárku spí normálně, v postýlce ne, ale o to mi nejde aby spala v postýlce, jde mi o to aby, když je vzhůru, mi tam aspoň chvíli vydržela si hrát nebo v klidu ležet....

nita1984
19. zář 2021

Ale to v tomhle věku dá málokteré miminko. Potřebuje zkoumat, učit se, potřebuje aby se jí někdo věnoval.

autor
19. zář 2021

@emillyhk na zem jsem ji taky dávala, ale po chvíli zase pláč. Navíc máme ještě dvouletaka kterej na ní žárlí a takže když ji vidí ležet na zemi, tak po ní hodí hračku, placa ji, občas má tendenci na ní stoupat a tohle je pro mě dost stresující, protože vedle malý musím nonstop sedět a musí být pořád ve střehu aby ji starší něco nepovedl. Ta postýlka je bezpečnější a chci ji tam dávat protože za prvý mě dost bolej z toho nošení záda, za druhý musím dělat i jiné věci a za třetí v ty postýlce má prostor na otáčení. Tak to jsou ty hlavní důvody no. Ona malá by se chtěla pořád nosit a ještě líp, chtela by prostě sedět, pořád se zvedá ☹️ tak mám strach o její záda...

mamikry
19. zář 2021

Ja tohle pres den resim kosikem na koleckach. Malemu jsou 4 mesice. Kdyz potrebuju volne ruce, dam ho tam a prevezu s sebou. Pres den v nem i spinka. Jinak, jak se tu psalo, travi hodne casu na dece.

aspie83
19. zář 2021

A co třeba ohrádka? Mne tedy ani jeden v ničem nevydrželi a nějak jsem to neřešila.. prostě byli na zemi, měli tam hračky atd. Jsou od sebe 20 měsíců, tak jsem mladšího musela víc hlídat, ale teď je mu 10 měsíců a už se spolu i zabaví ☺️

autor
19. zář 2021

@aspie83 na to se těším, až se spolu zabaví, ale teď prostě mladší se starším nemůžu nechat o samotě, zejména když starší litá jak šus a já mám strach, že na ni spadne. Před chvílí jsem ji dala na ten, chvíli ok a pak zase začala brecet. Ale jakmile ji vezmu na klín, tak to je okamžitě klid! Prostě bych potřebovala aby dyl vydržela sama si hrát a rozhlizet se a hned nebrecela......

hezz17
19. zář 2021

No to umi maloktery petimesicni dite, aby lezelo a hrálo si samo 😅 postylku jsme na 2.dite neměli uz vubec, po tom co ji sabotovalo prvni. Kdyz u ni muzes sedet u postylky-jak pises, proc u ni nemůžeš sedet na zemi? Nez ucit 5m hrat si samo v postylce, bych se zamerila na 2r, aby na ni neuticil.

autor
19. zář 2021

@hezz17 to zkouším, ale zatím jsou pokroky pomalý a já nikdy nevím, kdy starsi "zaútočí". Jinak na zemi být můžu, taky tam dost často jsme, ale třeba při vaření ne a úklidu tajy ne a když už malá spí, tak se snažím nic nedělat a věnovat se jen staršímu, právě aby byl potom klidnější a žárlí co nejmíň.... Hlavně když už teda na ty zemi jsme, a malou položím, tak chvíli vydrží a začne plakat, i když tam jsme a mluvím na ní, hraju si s ní. Chápu tě si nevydrží takhle malý dítě hrát samo, ale já prostě potrebuju, aby vydržela na těch zádech, abych ji nemusela pořád nosit, bojím se že ji zničil záda tím nošením ... ☹️

autor
19. zář 2021

Když ji zkouším dávat do ty postýlky, tak u ní jsem, věnuju se jí jak to jde, neodchazim od ní . Nejde mi o to aby si v 5ti mes hrála sama, vím že to je nemožný, ale jde mi o to, aby tam vydržela prostě ležet. Ležet na tom rovnom a nechtěla se pořád nosit nebo si mi sedat na klíně....

emillyhk
19. zář 2021

Jasně, tak pokud to máš takhle, tak už mi ta postýlka dává smysl 😉 My teď máme cca dva týdny ohrádku, protože syn už mi na jednom místě opravdu nevydrží a přesně jak píšeš, taky potřebuju něco udělat. V postýlce mi vydrží ráno 10min., než si dám sprchu, v ohrádce klidně než uvařím 😊. Má teda už skoro 8m, ale píšu to, abys viděla světlo na konci tunelu - jednou bude líp 🍀 Jinak já teda nosím minimálně už od miminka, takže s "odnaučováním" nošení nemám osobní zkušenost. Ale co třeba nosítko? Nějaké ergonomické, kvalitní? Nepomohlo by ti? Vím, že spousta maminek si to chválí 👍

izz76
19. zář 2021

Nechápu proč by měla ležet v postýlce, tak ji poloz na deku na zem, dej nad ní hrazdičku, třeba se chvilku zabaví.. Jinak je úplně normální, že miminko nechce být samo. Já tahala mimina jak kočka koťata, porad se mnou. Jiné to bude až začne lezt.

aspie83
19. zář 2021

To nevím, no. Já mám druhého taky mamanka, co je občas neodložitelný, ale brala jsem oba kluky třeba při vaření s sebou do kuchyně, protože samotní být nemohli... Dvouletak byl na lince a pomáhal a mladší měl buď deku na zemi nebo byl v houpatku nebo taky na lince ve vajíčku a při vaření jsme různé blbli, tancovali atd a oba to většinou dost bavilo 😉 když byl mladší úplně prcek, byl tak s námi v šátku... Starší je hyperaktivní vztekloun, navíc sám prcek, takže i když bráchu miluje, nikdy člověk neví, co ho napadne.

areh
19. zář 2021

Starší syn nevydržel. Musela jsem ho buď chovat nebo jsem měla proutěný koš na kolečkách, se kterým jsem musela pořád jezdit. Vařila jsem tak, že jsem u toho nohou houpala kočárek 🤷🏼‍♀️ za chvilku se začne otáčet, tak bude mít na zemí větší zábavu. Co udělat starší na zemi taky svoje místo,aby měl každý svoje?

autor
19. zář 2021

@emillyhk v nositku mi vůbec nechce být ☹️

autor
19. zář 2021

@izz76 jak jsem psala výše, na zemi mi taky nevydrží ☹️ já ji teď nosím a hodně nebo by plakala, což z duše nesnáším, ale fakt už to nedávám kvůli mým zadum a navíc pediatr říkál, že by mimčo mělo více ležet na zádech než ho nosit, kvůli jeho zadickum. ☹️

skarol
19. zář 2021

No a jaké máš nosítko že ho bojkotuje? Třeba jí jen nesedlo to co máš...

veroniqess
19. zář 2021

Tak syn teda od tří měsíců sice spinká přes den v postýlce (ani sem nechtěla řešit furt kočárek), ale v bdělém stavu tam nebyl nikdy 😊 Přesně ve třech měsících se začal přetáčet a šel "bydlet" z rozloženého gauče na zem na puzzle, kde měl hrací deku, hračky apod., ale že by tam byl sám beze mě, to zase ne. Co je skvělá věc a obdivuji, že se bez toho někdo obejde, je lehátko. Nemůže tam být dlouho, to je jasný, ale malej viděl, nohama se houpal, a přenesla jsem si ho do kuchyně k vaření, do koupelny, abych se osprchovala... Must have u nás.
Pokud nic z toho neprochází, určitě se to zlepší, až se začne plazit.

autor
19. zář 2021

@skarol tulu

mdch91
19. zář 2021

Na to mi pomohlo pockat 2,5 roku, ted uz syn i nekdy vydrzi sam. A misto nositka zkus satek, podle me mensim detem lip sedi.

autor
19. zář 2021

@mdch91 až? Můj prvorozeny si hrál sám od cca roku. Třeba malá bude zase opak.

mdch91
19. zář 2021

Ano a to jen spis v pripade, ze je se starsimi sourozenci

aspie83
19. zář 2021

@mdch91 ji, mně taky přijde pro mensi děti šátek lepší 😉

nita1984
19. zář 2021

Tula není úplně ideální. Už je to dost přežité nosítko, málo komu sedne

veronikav31
20. zář 2021

Dát na zem, spoustu hraček rozmístit okolo ní, udělat překážkovou dráhu...nevidím důvod proč by musela jen ležet.Dcerku máme zrychlenejsi,v 8m seděla i si stoupala sama, ležení na zádech v klidu neznám.to samé i syn,plazil se hodně brzo

normalnimatka
20. zář 2021

já nevim, já teda nikdy děti v postýlce přes den neměla. no vlastně ani v noci:D
když dítě bdí, má bejt na zemi, aby mělo prostor pro nacvičování lezení, otáčení atd... norálně bříško. když byli unavený, nebo se už vztekali, tak šup na zádas hračkou, samozřejmě mezitím pomazlit, hraní soc.her, čtení.

aspie83
20. zář 2021

@veronikav31 přesně.. mně oba synové ve leželi na zádech tak první 2 měsíce, pak se začali otáčet, kolem čtyř měsíců se plazili a v šesti měsících oba lezli, stali, obcházeli nábytek a seděli. Jako jo, oba jsou pohybově napřed, ale vždycky pro to měli prostor 😉

veruuu_kubesovic
20. zář 2021

a proč má být přes den v postýlce? nějak nechápu důvod?
mám 2 děti a ani jedno z nich v postýlce nebyli, ani přes den natož v noci...