Ahojky, jsem zoufalá. Synkovi je 8 měsíců a pár dnů a zničehonic dnes přestal chtít jídlo. Poslední jsem do něj dostala přesnídávku kolem 16h ale pak mu dávám kaši kolem 18:00 h před spaním. Ta ho zasytí, chutná mu a spinká celou noc.
Ale teď nechtěl kaši vůbec, jakoby se mu vracela, zvedal se mu žaludek. Tak jsem po 1/2 h nabídla UM aby se aspoň najedl a opět nic. Zavřel pusinku a otáčel se, že nechce 🙈 je to žroutek, sní opravdu hodně přes den a skoro vše co mu dáme…
Jinak od narození (pár dnů po něm) je na UM. Máte zkušenost ?
@gbp zuby asi ne, to vždy poznám podle spánku a nocí 🤦🏼♀️ … ale má už asi druhý den teplotu do 37,5 .. ale i přesto jedl normálně
a zkoušela jsi i něco jiného než kaše? nechci tady poučovat o kaších na noc 😅 ale zkusila bych něco jiného. a jinak bych se tím dál moc netrápila. třeba to za pár dní přejde. a třeba ta nemoc ještě přijde.
To bude nějaká nemoc. My teď koncem listopadu byli marod, já to odnesla se vším všudy, Eliška měla jen jednou zvýšenou teplotu 37.5, a odmítala jíst. Hlavně aby něco pil.
Nemá rýmu? Mne syn nechtěl mliko jen když měl takovou rýmu, že proste nezvládal pit. Ale tekla mu dozadu.
Zkus mu nabídnout něco jiného, než kaši, třeba chleba se šunkou. Třeba už to nechce, nebo na něj něco leze.
Takhle se projevovala u dcery nemoc. A vlastně se furt projevuje a to jí je uz 17 (let) 😄 přestane jist a začne spat. Počkala bych dva dny a pokud se to nezmění, tak bych šla k dr. Muze mít zánět v těle. Pokud pije aspoň vodu nebo slabý čaj, tak bych vyčkala, co z toho bude.
@alice180 ano, děláme si domácí , z domácího masa a bez všech možných sajrajtů 🙂)) takže mu dám kousíček masíčka a jemu se to rozpustí, rozžužlá to.
Mohou to být zoubky. Já mám zkušenost, že se to pokaždé projevuje jinak. Ale s tím jídlem je to u nás tak, jak píšeš - nechce, natahuje se, při každém novém zoubku. Teď to bylo kolem 12 měsíců nejhorší. Dcerka ze dne na den odmítala vlastně všechno. A do 3 týdnů jsme zjistili, že se jí prořezávaly 4 zoubky najednou (z toho 2 stoličky). Kolem 8 měsíců to bylo taky tak, když rostly horní jedničky.
Pěkně nám papala těstoviny s troškou másla, později s lučinou nebo smetanovým sýrem (jen malinko), krmila se sama, to do ní padalo.
Dělají i šunky, do kterých není dáván dusitan ani dusičnan a buď žádná sůl, nebo minimální procento soli.
Jako první mě napadlo, jestli mu nevyjdou nějaké zoubky, nebo jestli na něj něco neleze.
Tak malý je nejspíš nastydlý, hodně kýchá, už má i kašel. Šunkou to teda asi nebude 😀😀 je až neskutečný, na co se vedou debaty. Nevím jak ostatní, ale mě je třeba doslova úplně u pr…. Kdo co jí … ať si paní šunku pro dítě kupuje jakou chce, ikdyby byla s dusitanama. Je to její dítě, a pokud mu chutná šunka, ať mu jí dá. Myslím si, že minimálně jednou v životě si koupí normální šunku v obchodě a asi nebude čekat do 20 🙉 zajímalo by mě, jestli tohle někdy řešily naše mamky v 90tkách
Jasně že neřešily, dávaly nám šunku, pribináčky, a taky žijeme 😊
@klokanka31 svatá pravda 🙏🏻 já se údajně ládovala knedlíkem s omáčkou od 5 měsíce, byla jsem od narození cvalda a teď by mi to nikdo neuvěřil 😀
Já byla štíhlé dítě, a taky jsem se prý ládovala od pár měsíců knedlíkem s omáčkama, těstovinama, pribináčkama, šťávou z pomerančů a já nevím co ještě 😄
Ja jsem se úplně normálně zeptala @rezina96 mi úplně normálně odpověděla.Tak bych uklidnila emoce. Každý má možnost volby. A btw. já se úplně neřídím tim co by dělala devadesatkova matka. Řídím se sama sebou, racionálně, tím že dítě nacpu knedlíkem v pár měsících bych se asi po ramenou neplacala.
Přesně tak @alice180 jen se zeptala, já odpověděla. Ani mě neurážela, či se nezačala hádat. Odpověděla jsem na její normálně položené otázky. Dřív byla jiná doba, teď je jiná doba a za pár let bude zase vše jinak. Každý ať si to dělá tak, jak sám uzná za vhodné. A pokud někomu vadí něčí odpovědi, názory apod., tak ať se neptá.
hádám zuby nebo nemoc😉