Ahoj holky,
toto téma je tu rozebírané už snad milionkrát, ale i tak přidám svoje trápení s nadějí, že tu minimálně snad najdu oporu, že v tom nejsem sama.
Mám doma 8 měsíčního chlapečka, který poslední asi 3 týdny v noci prostě nespí. Usíná vždy okolo osmé u kojení a zpívání, to není problém, ale pak to začíná.
Budí se třeba 10x za noc a poslední dobou se každou noc stává to, že se vprostřed noci vzbudí a dlouho trvá, než znova zabere. (Někdy půl hodiny, někdy, jako třeba dnes, už hodinu a půl.) Jsem už naprosto zoufalá, vyčerpaná, podrážděná, do toho ještě studuju VŠ, kterou kvůli spánkovému deficitu nejspíš budu muset přerušit.
Přes den mi spinká dohromady tak 3-4 hodinky, vždy buď v nosítku nebo v kočárku. Myslíte, že to může být tím, že má třeba přes den moc spánku a v noci se mu prostě už spát nechce?
Budu vděčná za jakoukoli radu či podporu, já jdu dál hopsat na balóně a snad do rána ještě na chvíli zavřu oči..
@carollester v tomto veku jsem davala spat 2x pres den,ale vzdy mi usnul na 45min,takze sel jen po obed,coz ale problem s nocnim spanim nevyresil…(nechala bych mu jen jeden spanek po obede a ty s nim jdi taky spat,at si odpocines a nabetes silu na noc)
Budil se mi stejne jako tobe uz od 4 mesicu a vydrzela jsem to tak do 9 mesice,kdy jsem syna prestehovala z loznice do jeho pokojicku,pak zacal spat celou noc (jen poznamenam,ze do te doby jsem kojila na pozadani vcetne cele noci,takze se budil co 45min a usinal u prsa, takze se mi sam na 10mesicech odstavil,coz jsem nechtela….muzes zkusit dat spat jinam,nebo nech spat s chlapek a ty jdi spat do jine mistnosti (rika se,ze se muze matka s didetem v noci hodne rusit-stacilo mi,aby maly knournul a byla jsem vzhuru a on slysel me,jak se prevaluji..)…
@carollester jestli chces uklidnit, precti si Prosim spinkej 👍 u prvni dcery mi pomohlo ze vseho nejvic to, kdyz sem to prestala resit. kdyz sem mela jen jednu, proste sem to dospavala pres den bud primo u kojeni (kdyz ona spala taky u prsa) nebo ji hlidal/nosil manzel a ja sla spat. nikdy jsem zadne spanky nekorigovala a nechavala ji kolik potrebuje, ale ona mela spis opacny problem, ze pres den spala 4x 20 minut 🙈 uspavala sem ji porad. ale v noci sem odmitla jakekoli poskakovani na balone a podobne. jen prso a spat. v tomhle byla ale zase dost neodlozitelna, spat vedle me v nasi posteli nechtela 🤷🏼♀️ takze v pul roce mela vlastni pokojik a ja tam za ni chodila...celou noc...byla sem hotova. lepsi to bylo az kdyz dostala matraci na zem a ja sem vzdycky u toho kojeni vedle ni proste nejak usnula. a hlavne s ni vubec nehybala. kazde mimco je ale jine, z casti je to jak se prizpusobis, z casti je to o tom, co dovolis co vam spolu vyhovuje...bohuzel je to normalni. stinna stranka materstvi. ted mam druhou a s tou zase prakticky celou noc prosedim, protoze podobne nejde odlozit a pri kojeni vleze na boku malokdy usne. doufam, ze povyroste a brzo tohle prijme, protoze moje zada 🤦🏼♀️ radu nemam, drz se 💪
@carollester máme skoro 7m a od 4m je to peklo. Budí se co 2h, do těch 3-4 ještě po mliku usne ale pak už vůbec. Kolikrat to vzdal a jdeme si ve 4h hrát, než abych ho houpala a rozcilovala se.. jestli máte jedno dítě, spete, když spi dite. Ne není to hodně spánkem přes den. Dobu bdění máte stejně doporucenou asi kolem 4h max.. když bude spat min bude akorát pretazeny a večerní uspavani půjde hůř.. mam jen jednu radu - přijmout to, není to navždy, ale tak moc s vámi soucitim ❤️ ja mam teda doma 2.. takže když ho pak ještě uspim v 6/7 vstand mi starsi.. takže já dpim reálné tak 2h v noci 😄
@carollester syn má 20 měsíců a v noci je vzhůru i 2-3 hodiny🤭😁
@carollester u nás to stejné dcera má rok. Stejná byla i starší dcera. Já spím s holkama v pokojíčku, takže nechám zhasle světlo, aby věděla, že je noc. V postýlce ať si dělá co chce, když je u mě, tak leží a snaží se usnout. Starší začala dobře spávat až po druhém roce, takže taky čekám, že se to za rok zlepší. Přes den má jeden delší spánek nebo 2 krátké, takže tím to nebude.
Sestra má stejné starou holčičku a ta jí to občas dělá taky, ne každou noc. Ona si s ní jde klidně v noci 2 hodiny hrát.
Já věřím, že bude spát líp, však věčně vstávat nebude. I u vás bude časem líp ❤️🍀
@carollester to je normální v tomto věku, zase to přejde. U nas to bylo 2 měsíce, třeba 2 hodiny čučení v noci, ale my máme dvojcata, takže to bylo drobet náročnější 🙂 Ale je pravda, že manžel mi moc pomáhál. Držím palce.
@carollester neporadím, ale snad Té uklidnim, ze to mae stejně, už od porodnice a je mu 15 měsíců