Miminko se nebojí pádu/výšek. je to normální?

21. pro 2024

Ahojky, synovi je 9 měsíců a je to rebel. Všude stojí, leze.. válí sudy, kotrmelce.. a když je na gauči, tak vůbec nerozeznává na kraji, že kdybychom ho nedrželi tak se brutálně natluče. .. prostě na kraji gauče, se ani nezamyslí, že by mohl spadnou a leze jakoby dál… ale padá.. je mu to jedno. Je to normální?? Někde jsem četla, že to , že dítě nezná hranici a nebojí se, že je to známka autismu 🙉

1pomnenka
21. pro 2024

Buď v klidu, je malý, dělají to všechna mimina.

konidana
21. pro 2024

Musi si to osahat, zacne se bat, az zjisti ze pady nechce. Musis ho hlidat, ale zaroven mu idealne i nejake bezpecne nebo jistene pady doprat. Jinak se to nenauci. No nekdo se to nenauci ani tak😅

mysh_me
21. pro 2024

A jak by to mel v 9m vedet? 😀 vzdyt je na svete chvilku a vubec nic o nem nevi, nechape ani ze gauc ma nejaky kraj a ty po nem chces abstraktni myslenku, co by se mohlo stat kdyby spadnul 😅 takovyho premysleni neni dite ani zdaleka schopne. Musis mu ukazat, jak se leze z gauce spravne (zadkem napred) a fyzicky ho tak dat vzdy, kdyz poleze dolu, pak to zacne delat sam. A presne jak je psano vyse, dokud nezazije nejaky pady, nebude vedet ze to je neco co nechce a ze se ma snazit tomu vyhnout.

konidana
21. pro 2024

@mysh_me jj fyzicky ukazat/nasmerovat jak spravne lezt dolu. I treba jen z jednoho maleho schodu pozadu zadkem napred. Jak uz dite umi lezt tak ho to jde naucit. Ja to ty moje lezce ucila kolem 7.m (lezly po ctyrech od 6.m😅 )

jirovapa
21. pro 2024

V pohodě, to dělají děti. Mám 3 děti a každé bylo svým způsobem ,,sebevrah”, ale časem to přešlo. Přesně kolem toho 1 roku, kdy objevuji svět. Druhá dcera si například stoupla ke stolu, držela se ho, ale neuměla ještě chodit, tak se od něho odrazila a spadla na záda a na hlavu. Toto X krát za den a trvalo to cca týden. Nejmladší syn neustále každou chvíli musel lézt na ten jediný schod a hlavou dolů. Chvíli trvalo než se naučil, že musí z toho schodu slézt prvně nohami.

janule0123
21. pro 2024

Známka autismu to může být, ale určitě ne v necelým roce … nebojí se .. protože je žene touha za poznáním .. kdyby se báli, tak ještě ve třech leží v hluboké korbě 😉některý věci rychle zapomínají právě proto aby se nebáli poznával ..

elesse
21. pro 2024

Taky to povazuju za normalni. Me nejvic desily pady ze stoje, kdy se proste pustii rukama a padli idealne na hlavu dozadu… delaji to vsichni, z vysky, ktera je odpovidajici jejich vyvoji (tj. Pokud stoji tak ze stoje) by se jim nemelo nic stat

cilkat
22. pro 2024

Ještě nespadl? Tak prostě neví, že to bolí. Fakt nemá jak to vědět. Možná je dokonce bžunda vyrazit k okraji, aby tě máma chytala ... takže madrace/koberce/deky/karimatky/pěnové puzzle na zem kolem gauče a nechat padat. ... z normálně vysokýho gauče si vlastěn nejspíš neublíží ani na dlaždičky, ale to už je opravdu brutál, no... Na to asi nemá nervy žádná z nás, pustit ho vědomě do takovéhle lekce 😉 .

mecaira
22. pro 2024

Ahoj, měli jsme to samé. Jednou se to nestihlo. Holka se rozeběhla po čtyřech tak rychle z gauče , že proste si natloukla čumák. Od te doby se to neděje. 😃 Naučili jsme ji z gauče slejzat a je klid. Už se neřítí do prázdnoty 😃

martinka0209
28. pro 2024

Musíte ho naučit slézat z gauče, vždycky když chce dolů otočit ho zadkem napřed,dcera 18 měsíců,kdybych ji nedržela skočí z přebalovacího pultu,test na autismus dopadl dobře,dcera se prostě nebojí a zatím neřeší,že by se mohla natlouct a to už se několikrát bouchla sama do hlavy nebo spadla

autor
28. pro 2024

Synovi je 9 měsíců, nějaký učení jak slézt z gauče úplně nechápe a neví co to znamená. Je ve stádiu, kde všude leze, stojí všude kde se dá a snaží se ho obcházet. Neumím si představit že spadne z našeho gauče (47 cm ) nad DLAŽBOU… to se prostě zabije to není normalní! A padá normálně… např když se snaží vyšplhat na zidli, podklouzne mu to nebo ujede zidle a leti taky na dlazbu ale bavime se uplne o jine vysce a taky o padu..

cilkat
28. pro 2024

Dítě schopné stát by si opravdu nemělo vážně ublížit pádem z výšky odpovídající jeho vlastní výšce na rovnou, tvrdou podložku. To by se u učení chůze zabili ty děti skoro všechny. A vlastně není úplně velký rozdíl v tom, jestli mu podjedou nohy a sekne s sebou naplocho na záda, nebo jestli se sesune po čumáku z gauče. V obou případech praští hlavou o zem, protože hlava je těžká a dítě ji neudrží... ... takže ten gauč je fakt přesně na hraně toho, co je pro dítě "bezpečné" - hlava padá ze stejné vejšky, i když to tak nevypadá. ... Ale roztažená karimatka na zemi utlumí hodně a reálně nepřekáží rodiči při pohybu po bytě..

elesse
28. pro 2024

Kdyz se nemuze naucit slezt z gauce (jako nevim proc, ukazuje se to vsem detem a vsechny to casem pochopi), tak na nem nemuze byt, kdyz ti vadi, ze pada🤷‍♀️

martinka0209
28. pro 2024

U první dcery se mi stalo dala jsem ji doprostřed manželské postele a na chvilku jsem se pro něco otočila a spadla z postele,bylo jí 6 měsíců a přežila,takže klid ,a starší dcera a prostřední už byli starší spadli z pohovky na roh stolu u mých rodičů,jeli jsme na pohotovost a otresk mozku neměli jedna měla velkou bouli ,druhá krvácela z hlavy ,bylo to jenom škrábnutí a na šiti to nebylo dali jenom tekutý obvaz,ne nemůžeme být všude a žijou ,takže klid a musíte mu to ukazovat pořád do kola jak slézat z gauče ,děti to nepochopí hned,já když byla malá vrážela jsem pořád do futer a čelo mi hrálo všemi barvami a zatím žiju 😉

ada22
28. pro 2024

Jestli tam máte dlažbu, tak bych zkusila ke gauči dát nějaký koberec nebo pěnové puzzle. 47 cm už je celkem výška. Momentálně asi nezbyde nic jiného než vysvětlovat a hlídat. Obavy ohledně autismu bych z tohoto chování neměla.

pavca1982
28. pro 2024

9 měsíců a píšeš, že se ani nezamyslí?
Vždyť je to mimino.🙉