Miminko rok a půl - nezájem o jídlo. Máte zkušenost?

30. črc 2023

Maminky, mám syna, rok a půl, první rok příkrmy katastrofa, bojkotoval lžičku a jediný způsob jak do něj něco jakštakš dostat bylo tím, že se krmil sám ručičkou, ale taky žádná sláva. Po roce se to otočilo - když před něj postavím jídlo, vůbec nemá zájem si to dávat do pusy, jen se na to podívá, ale dál si toho nevšímá. Ale když mu to dám do pusy, tak ji otevře a sní to. O tom, že by se učil krmit lžičkou ani nepřipadá řeč. Jediné co jí sám je kukuřice nebo borůvky, o nic jiného nemá zájem. A je jedno jestli je to palačinka, chlebík s pomazánkou, placička nebo maso.. Měla jste to některá taky tak? Zlomilo se to časem?

vladienka
30. črc 2023

My 🙋🏻‍♀️ ani prve prikrmy, ani nic 😁 v roku a pol sme museli na krv, zistil sa velky nedostatok zeleza, takze sme davali kvapky. A bolo jednoducho nutne obmedzit kojenie, inak sa kojila aj kazdu hodinu cez den.. obmedzila som, kvapkali sme a za par tyzdnov sa rozpapala 🙏🏻

piggy123
30. črc 2023

Syn rok a půl taky. Nejedlík od začátku. Jsou dobré a špatné dny, většinou ale spíše špatné, kdy sní opravdu jen pár soust během celého dne. Kojím. Doktorka vzala krev a zjistila, že mu nechybí kupodivu vůbec nic. Takže DÍKY BOHU ZA KOJENÍ 💪🥳

Jinak se buď hňápe v jidle, nebo ho dává do pusy a kouše, ale následně plive ven. Lžičkou jíst umí. Je jedno, jakou má jídlo konzistenci nebo jaké kousky má… Jeden den třeba něco trochu jí, ale druhý den to stejné jídlo plive nebo se ho ani nedotkne. Ještě se mu za celý život nestalo, že by snědl jednu celou porci. Naprostý úspěch byl, když jednou (víckrát se to bohužel už neopakovalo) snědl půl míchaného vajíčka 🥳🥲 to jsem až skoro obrečela štěstím. Občas sní půlku banánového lívance nebo pár vrtulek těstovin. Včera a dnes jedl jen hroznové víno. Nic jiného nechce…

Jinak jsem si všimla, že když je jen sám se mnou, tak jí hůř, než když je přítomen i tatínek 🤔

Přibírá pomalu, kaká denně nebo ob den (nechápu, z čeho, když nic nesní 😃).

janule0123
30. črc 2023

U nás od zavedení prikrmu, tak někdy po necelý dva roky … hubenour největší, každý jídlo asi hodinu, pokud něco šlo jeden den neznamenalo to ze to půjde i jindy. Na prášky jsem z toho byla … s jídlem jsem se otrvavovala, kupovala vše ideálně bio a nebo z farmy… nakonec tak na vyhození, nakonec se to změnilo a jedlik největší 🤣sní skoro vše .. včetně ovoce a zeleniny … takže třeba bude lip a otoci se to

lutu11
31. črc 2023

První zlom většnou nastane ve školce. Jí protože ostatní jedí. Druhej zlom ve škole. Jí, aby oddálil učení. Zlom 1 nastane skoro u všech nejedlíků. Zlom 2 jen u některých typů.

autor
1. srp 2023

Všem moc děkuji, uklidnilo mě to 🙂

autor
2. srp 2023

@janule0123 a v kolika se to u vás tak otočilo? 🙂

janule0123
2. srp 2023

Dva a půl … ve skolce ji nejvíc chvalili za jídlo tedka, babička taky nadšena, ze oproti bratrankum ji skoro vše včetně ovoce a zeleniny … ale bylo to peklo… nevěřila bych tomu… 🤩tak třeba to u vás bude podobný… ale sama si teda vysadila mliko.. a nevypije v žádné podobě 🤣