Dobry den, mame 7mi tydeniho chlapecka a trapi ho teda kolika, ale krome spani casto place az nekdy rve..i u kojeni, kdyz uz ma dost..zabira jen noseni v ruce a pousteni bileho sumu. S kolikou jsme byli az na vysetreni, mame to proste “prezit”. Je to normalni? Byl tam i skrz vetsi ublinkavani, ale to je pry v normalu. Snazim se ho zabavit i hrackou nebo kartickami, ale zatim na nic nereaguje. Byl tedy o mesic driv narozeny. Dekuji za radu.
@terr18 Také jsme malou jen nosili,nosili a nosili a to celé dlouhé hodiny....Přestalo to a dokonce si ani nezvykla, jak říkala naše máma, ať jí neučíme....
Mně synek řval po některých potravinách, které jsem jedla. Můžeš mrknout na tento webinář, jestli nemá příznaky potravinové alergie: https://lidajirickova.cz/webinar/
@terr18 Zkus LP - ta by ti mohla hodně pomoct - já jsem to oddalovala a nakonec jsem si ji domů pozvala asi v 7týdnech syna a super. Uklidnila mne, ukázala mi správný úchop prsa. Matýsek měl do toho spurt, tak dala rady. A to samé pro bříško - neskutečně prděl. Ona ho uměla tak dobře naštelovat, že neplakal. A taky nám více ublinkával, ale na vyšetření jsme nešli. Snad se to brzo vše srovná ☺️
Kiss syndrom uz jste vyloucili?
@terr18 Může jit opravdu "je " o nezralou nervovou soustavu, koliky potrápí, ten reflux je taky nepříjemný. Zkusila bych dodrzovat antireffluxni opatření, případně patrat, zda vadi nejaka potravina.
U nas u obou dětí to nakonec byl kiss syndrom. Kricely, nechtely kezet, špatně spaly, dcera měla později hlavu ke straně, špatně pásla konicky a nepouzivala jednu ruku, i kojení šlo jen z jednoho prsa, z druheho s obtizemi.
Syn zase byl neustále zakloneny a v napětí.
@terr18 Pomohla mi knížka Nejšťastnější miminko v okolí. První tři měsíce by se dítěti mělo co nejvíc simulovat prostředí v děloze. Jsou národy, co to prý umí a nevědí, co je to kolika. Je tam par pravidel: nosit bříškem dolu, bílý šum, svazování do zavinovačky, sání a to poslední už nevím asi houpání. To vše dohromady dítě uklidní. A taky je dobré závěsné hojdadlo - netrpí tak záda.
Úplně nejdřív pro vás dietu bez mléka a po pár dnech uvidíte, jestli se to zlepšilo.
Píšete, že zabírá nošení - tak ho prostě noste 🙂 Mně se osvědčil šátek.
No my měly to stejný, ale u nás nepomohlo ani to nošení. Malý prostě řval az se z toho unavil a usnul...fakt nepomohlo nic a fakt nezbývalo než to přežít 🤯😥😖
Pokud zabírá nošení, tak bych ho prostě nosila a jinak bohužel nezbývá, nez to přežít... Zkusila bych si ho uvazat do šátku. Jestli je jeste driv narozený, tak nejspis nemá zralou nervovou soustavu a potrebuje intenzivní kontakt..
Vítej v klubu 😁 my jsme kvůli tomu to začali docházet na cvičení a musím říct že to docela pomohlo. A nebo z toho prostě vyrostl. Řval prakticky furt. Když se vzbudil, když chtěl spát, a když měl hlad, když byl najedený, když viděl hračku, když jsme sundali hračku.... pořád dokola.
@martulka88 uz jsem nad ni premyslela😊 asi zkusim..
@nikoulinka a za jak dlouho? Ja jen jestli mam jit pro neurol hned, nebo to zvladnu🤱
@terr18 nooo, u nás to trvalo cca týden, možná i víc. Já už byla zralá na psychiatra 😅
U nás za tímhle řvaním byla intolerance kravské bílkoviny
@terr18 no ony prostě jsou takové citlivé děti, co potřebují to, na co byly zvyklé z břicha, tj.maminku pořád u sebe. Nemusí trpět žádným objektivním problémem. Říká se tomu čtvrtý trimestr, než se miminko aklimatizuje na svět vně dělohy. Jo a s tím nositkem doufám, že jsi vybrala správné. Šátek by ale byl lepší.
@nikoulinka to jsem taky 😂
@sirinfirst ja jsem vegetarian tak to uz nevim teda
@la_amanita tak ono toho pro ty nejmensi moc neni, hledala jsem podle veku a podle vahy..nositko je z lekarny a vak je takovej ten ve kterym lezi
@terr18 tak nosítko z lékárny hned pošli zpět a poraď se na Facebooku ve skupině Nosíme děti a Nosící Česko-Slovensko. Pro malá miminka jsou fakt lepší šátky, dají se koupit i předvázané, nebo aspoň šátkové nosítko. A není pravda, že jich je málo, je jich přehršel. Nosítka z lékárny jsou drahé šmejdy nepohodlné a hodně dětí v nich strašně pláče, protože jsou jim nepříjemné.
Děti taky hodně plakaly. Je to běžné. Řekla bych kombinace bolavého bříška, refluxu a únavy. Večery byly nejhorší. Nošení pomohlo jak kdy. U syna to bylo někdy lepší, když jsem ho nosila ve vzpřímené poloze, ale vleže vůbec nechtěl být. Radu mám jenom stejně blbou jako doktorka. 😀Určitě to přejde. Za měsíc nebo dva už to bude lepší.
Děti řvou, to je neoddiskutovatelný fakt 🤣 mělo by se to říkat od mala, že to prostě tak je. Nic jiného neumí - zima, vedro, fouklo, lekl, voni, smrdi, prdy, brknuti, hlad, stesk po dotyku, chci mamu, nechci mamu, plinka tlačí, ptáci mě ruší, chci/nechci spát-pít-jíst-kakat-čůrat, nebo mám prostě blbou náladu..
@bohumilakupkova snad bude😄
@terr18 možná i růstový spurt? Já si pamatuju sebe. Probdělé noce, nervy v háji, malemi nechybělo nic a přesto pořád brečel. Jen na rukou byl relativně klid. Pokud se jedná o spurt, samo odezní 🙂