Zdravím ve spolek. mám 7 měsíční mimi, jsme na UM. Má už 2 měsíce odpor k jídlu, nepozře nic, ani lžičku ničeho, ani kousky, ani nic do ruky. Každý radí zkoušet - ale jak mám něco zkoušet, když ani neotevře pusu? Stejně pokaždý musím načít novou skleničku, ze které jí tu lžičku nabídnu, která pak samozřejmě letí do koše. O tom, že bych vařila, jak jsem to dělala na začátku, kdy ještě jedla, o tom ani není řeč. Už jsem z toho zoufalá, toto mi nepříjde normální :( nepomůže nic, ani když dám lžičku do ruky, jím před ní, prostě nic.. setkal jste se s tím někdo? Doktorka říká že to přejde.. ale trvá to tak už dva měsíce a nevypadá to nadějně
@konidana UM pije 5x, naštěstí relativně bez problémů. Ale jde spíš o to jídlo.. dávala jsem tomu čas, i jsem si říkala že to budou ty zuby, ale zub vylezl a nic se nezměnilo. Jako vím, že do toho roka nejde o to, aby toho snědla kvanta, ale aby alespoň poznávala / ochutnávala.. ale u nás není ani to :(
to si sedne, neřeš. Já tedy kojila s příkrmy začínala po 6. měsíci, a do 9.m nesnědla taky víc jak pár lžiček. Zlomilo se to až po roce.
Počkala bych. Já teda kojím, mám téměř 9ti měsíční dceru a sní jen pár krupek a 3 lžičky prikrmu za den. Ovoce nechce, zeleninu nechce, chlebem se dáví, nemá ještě zuby pije koj vodu, čaj nechce. Je pořád z 95% kojená. Stejně tak na tom byla starší dcera. Dr mi na to řekla zkoušet, dávat ochutnávat, stejně je do roka kojenec.
Starší se mi rozjedla v podstatě ze dne na den až okolo roku.
Takže já bych to jen zkoušela a nic nenutila a dávala bych UM.
Děkuji holky za uklidnění, jsem ráda, že v tom nejsem sama. Je super, že se to nakonec zlepšilo, snad to tak bude i u nás 🙂
Pokračovala bych v nabízení, nenutila. Skleničku bych rozdělila do tvořítek na led, zamrazila a vždy ohřála jen ten ždibec 🙂
Mně to syn dělal taky, bohužel nejí většinu běžných potravin dodnes (první třída). Žádnou poruchu nemá, jen je v jídle tak trochu "autista". Nepomůže na to nic. Jen bych si do budoucna hlídala takové ty chytré rady "chudinečka nepřibírá, dej jí aspoň Brumíka". Ale většina dětí se s běžnými jídly rozjí, neboj. Do roka bych to vůbec neřešila a pak bych pomalu najela na to, co jíte vy a uvidíš. 😉
Zkusila bych jí "zatajit", že je to jídlo. Prostě neposazovat do židličky, žádný talířek, bryndáček a pod... Ale prostě nabídnout měsíček jablka vyloženě jako hračku. Ať si s ním chrastí, patlá , zkoumá po libosti... Děti hodně zkoumají pusou, že? Na ochutnávání tahle technika zcela stačí ... jen to dělá bordel v bytě, no.
přestala úplně jíst i to vařený doma? Moje mladší dítě ze skleničky nikdy nic nevzalo, jen domácí a to ani když jsem to kamuflovala napůl
Zkus BLW. Třeba když si bude zuzlat, zjistí, že je jídlo dobré a postupně začne jíst lépe.
Syn ještě v 1,5 roce byl z 95% kojený, prospíval, tak jsem to neřešila, jeli jsme blw, takže žádné extra vyvařování nebo kupování skleniček a dneska sní jak malý zájezd.
Moje děti začali jíst až po prvním roce.Do té doby byli jenom na UM.Pokud prospívá a přibírá na UM,tak bych to neřešila a hlavně tolik nehrotila....má na jídlo ještě čas....
Nedostaneš do ní ani UM??? příkrmy nejsou tak životně důležité, jestli normálně pije UM. Můžou to být třeba zuby, časem to přejde...