Miminko 3,5 měsíce, v noci nespí, pořád křičí. Rady, zkušenosti?

martinap90
15. únor 2021

Milé maminky, přišla jsem si po x měsíčním zoufalství pro radu 😞 Mám chlapečka- 3,5 měsíce. Od malička se budil co necelou hodinu na kojení,do toho celé noci proplakal, dokud vysílením neusnul.Myslela jsem si,že to jsou koliky bříška.Problém však stále přetrvává a nyní už kolikrát třeba od čtyř ani nespí. Jakmile v noci začnu kojit, začne mezitim dost pobrekavat, pak usne na třeba půlhodiny, někdy ani to ne, a vzbudí mě šílený křik. Jedine co odmala pomaha je skakani na balone, takže třeba dvacetkrát za noc skacu. Napadl mě tedy hlad, ale to by ho přeci balon neutisil 🤷🏼‍♀️? Také po rource se obvykle na chvíli uklidní.Mimo tyhle stavy se kojí co hodinu a půl, max. co dvě. Takže když ho konečně uklidnim s briskem, za 20 minut vstava opět na kojeni. Už nemuzu, k ránu tady vždycky brecim a po tolika měsících už doslova padám na hubu, a nejsem schopna pak fungovat ani přes den, protože ani to moc nenaspí 😢 na radu maminek v okoli jsem dala Kendamil na noc- pres Medelu,a silene po tom prdel, a po tom cucani plastu dokonce ani neusnul a Koukal na mě- vypil jen 80 ml (má 5200 gramu). Takže noc byla stejne hrozná a za hodinu a půl chtěl opět kojit. Na brisko jsme zkusili už vše- probiotika, zavinovani, rourku, masaze, cvicime, mast Pupik, Weleda olej, všemožné kapky vcetne Biogaie, BabyCalm, pecicky na brisko. Jedine co zabira tak rourka a balon. Dnes jsem volala na fyzio, ze bychom zkusili tejpovani a paní mi řekla, ze v takovém věku to už koliky nebudou. Tak tady sedím a jsem zoufalá, co jiného by to mohlo být. Jednou jsem mu přes Medelu dala své mleko, odstrikane a vypil toho 130 ml a pak strasne blinkal. Tak nevím, zkusit pokračovat v tom umělém? Není to skoda, řekla bych, ze svého mám dost, i rukou během kojeni dost odstrikam 😔 je možné, ze by vydrzel dele spinkat po umelem a ze jedno podání večer nestačilo, aby se změna projevila? Nebo zkoušet přes tu lahev ještě dávat své odstrikane? Mohlo by to mít nějaký vliv? Moc dekuji za každou radu

janinasm
15. únor 2021

Úplně je mi tě líto když to čtu☹ podle mě to koliky být můžou, my je měly občas do cca 5 měs. To častý kojení, mi to přijde jak kdyby mělo miminko hlad, ale říkáš že UM mocnevypije nebo blinka..... Tak jedině zkusit jinou značku třeba.... Jak se stravuješ? Zkus upravit svůj jídelníček. Není mu horko v noci? Nebo naopak zima? Jinak pak už jedině asi pediatr..... Jinak to že podáš večer UM neznamená, že pak v noci už mít hlad nebude. Klidně mu za pár hodin dej další dávku, když bude mít hlad. Jinak jestli máš dost svýho mlíka, dávala bych mu to místo toho UM. A po umělém děti dyl spí, to je jasný, víc je zasytí. Ale jestli máš dost svýho mlíka, zůstaň u něj i za cenu že se bude budit časteji. Tak bych to udělala já.

leniczka23
15. únor 2021

Umělé bych nedávala pokud přibírá. Ale co ti poradim je Babyvak. Jako houpat na rukách je psycho a tohle dělá stejnej pohyb. Používám ho do dnes a to je Maťovi rok a půl, za mě nejlepší věc vůbec. A pak bych třeba zkusila bílý šum, jestli by nezabral. Co stolice? Má normální? Nemá hlenovitou? Nezkoušel a si vysadit mléčné výrobky?
Moc mě to mrzí, musí to být fakt psycho takhle dlouho to snášet.

jednaholkaa
15. únor 2021

Zkusila bych taky vysadit ty mlecne..alespon na par dni, staci tyden. Komplet 100%, ani maslo nic.. Rev muze byt jediny priznak..

drep
15. únor 2021

Já nemám radu, jen můžu vyjádřit obdiv, žes to zvládáš, já bych se asi už houpala na futrech. Upřímně tě lituji, musíš být úplně mrtvá. Kojit se může, protože může potřebovat kontakt, nejen hlady, já bych do UM nešla, podle mě naděl víc paseky. Ale třeba mužova dcera měla třiměsíční koliky ještě v půl roce. Pak bych asi zkusila vyloučit nějakou alergii či potravinovou intoleranci a Kiss.

fyii
15. únor 2021

@martinap90 ahoj, tohle jsem mela s klukem do 5 mesicu.nepomahalo nic. Kapky na prdiky jsme kupovali na litry, efekt temer zadny, probiotika k nicemu. Pomohlo az, kdyz sam se zacal vic pretacet a tak. Bylo to peklo, 20 min spanku 2 hodiny uspavani... krmeni co chvili to jen zhorsovalo, pac lokal dalsi vzduch a zase rval. Pomahala nam rektarni rourka, a poloha na tygrika, chvilkove. Hladem to pravdepodobne nebude, kdyz ti tak pekne nabral, takze UM to asi nezachrani. Proste nema dozrale streva a trva to nez zacnou fungovat jak maji. Maly teda zasadne odmital krkat a neprdel temer vubec. Chce to vydrzet, ono to prejde, ale je to peklo

petrasipkova1
15. únor 2021

A vyloučili jste s pediatrem zdravotní problémy ? Potravinové alergie, reflux, kyla ? .... drzis protisalergickou dietu ? taky jsem měla strasne plačící miminko, ale brzy jsem přišla na to, ze má alergii na spoustu věci v moji stravě. Zachránil mě šátek při veliké nespokojenosti. Držím palce ať je brzy lip

marti89
15. únor 2021

První syn měl koliky do skoro půl roku, ke konci už ne tak časté. Zkus uvozit v kočárku a houpat, nebo pořídit houpací síť pro miminko, zapnout digestoř (některé děti nesnesou absolutní klid). Ještěteď to mám v živé paměti, jak strašný to bylo. Venku spí líp?

lentilkah
15. únor 2021

Syn na koliky trpel do 8 mesicu, takze bych to uplne nevylucovala. Vim jak ti je, radu bohuzel nemam.

veruuu_kubesovic
15. únor 2021

Já tohle zažila půl roku s mladším synem, trpěl na koliky, přes den spinkal po 15-20min, zachránilo me tehdy Caboo a byla jsem naprosto zoufalá...
Jinak u něj probiotika, či kapky na prdíky vůbec nepomahali az se začal vic hýbat bylo po problémech...
Jinak jsem u sebe vypozorovala, že za ten jeho neklid mohl čaj na podporu kojení, vysadila jsem ho a byl u dost klidnější...