Máte tipy na uklidnění miminka mimo noční kojení?

princessb
10. čer 2024

Ahoj holky, zjišťuji, jestli některá z vás nemá zkušenost s podobnou situací a případné řešení.

Syn má teď 8M a za noc se vždy několikrát vzbudí a chce prso, nejde mu ani tak o mléko, spíš jen potřebuje cítit moji přítomnost. Relativně rychle se přisaje, trochu napije a pak zase usne. Noční kojení mi samo o sobě nevadí, ale mám za 2 měsíce odjet na víkend pryč a už teď se děsím, co bude… nikdo jiný totiž malého po probuzení neuklidní - probudí se, začne vzlykat a pak se hrozně rozeřve dokud nedostane prso.

Lahvičku ani dudlík nechce, houpání nepomáhá a nic nefunguje ani mně ani manželovi. Nechci ho nechávat vybrečet a pokud to nepůjde jinak tak samozřejmě nikam nepojedu, nestojí mi to za to ho nějak traumatizovat. Ale je docela nekomfortní vědět, že když zrovna nebudu poblíž (teda moje prsa nebudou poblíž :D), je v podstatě neutišitelný.

Nemáte někdo podobnou zkušenost? Díky moc!

aktakd
10. čer 2024

@princessb Já si troufám říct, že u kojeného dítěte je to normální a že ho fakt nic jiného neuklidní (aspoň u mých dětí to tak bylo). Pokud teda už nechceš úplně odstavit.
Jednou jsem skončila akutně přes noc v nemocnici a roční syn tu noc hodně proplakal, spal na sedícím manželovi a střídavě pospával a brečel. Třeba někdo bude mít lepší zkušenost.

elesse
10. čer 2024

U obou deti zkusenost stejna dokud se kojili. Vyjimecne se nechali utesit od manzela a to spis jen kdyz jin pomohl usnout driv nez se vubec poradne probudili

sasanka88
13. čer 2024

A jak to ze kdys kojis a chces odjet pryc od tak maleho miminka ktere navic je kojene? Ja za sebe ti muzu rict "nedelej to". Napisu ti tady svoji zkusenost. Ja prestala kojit u syna v jeho 1 roce. Za mesic jsem odjela na vikend s manzelem, to uz jsem nekojila mesic. Vratili jsme se a muj syn byl jak vymeneny, zacal me odmitat. Vsechno musel delat tatinek, tata krmit, taka uspat, taka okoupat. Proste na me za ty tri dny uplne zanevrel. Dloho se to tahlo. Ted uz mame lelsi vztah ale opravdu ti to nedoporucuju nikam jezdit. Ja odjela, byla jsem uz vycerpana a vyhorela matka v noci porad buzeni ja nevyspala, proto jsem odjela abych se z toho vseho dostala. Ale doma me cekalo odmitnuti

exbordelar
15. čer 2024

Ja bych zacala uz ted ho zvykat. Pojede s tebou manzel nebo jedes sama? Kdo s nim zustane?
Co mam vyzkousene, tak dulezite je, aby to dite hned na zacatku uspal ten, kdo s nim bude. Kdyz ho uspis ty, tak te i v noci bude rozespaly hledat. A to je pak neresitelny (ujeceny) problem.
My jsme teda zacali pozdeji - cca v roce a pul az ve dvou letech, ale je plno rodin, kde je kojence schopna uspat i babicka.
Takze to nejprve zkouset nanecisto, at jsi pobliz, kdyby neco.
Dat ho spat ve chvili, kdy bude hodne unavene. Napr. chodi-li spat v sedm, tak aby ho ten pecovatel uspal tak v osm, o pul devate. (Predtim, aby se kralovsky bavil a na maminku si ani nevzpomnel). A ty, abys byla nejpozdeji v pet uplne pryc. Abys neodchazela, kdyz bude uz unavenej a v krizi. Proste odpoledne hlida babicka, ty se po anglicku nekam vyparis a ona ho pak "setrvacne" uspi. Treba uhoupanim v ruce, nebo nevim, jake mate ritualy.
Tohle je moje zkusenost. Vzdycky, kdyz uspal manzel, tak spali ti smradi celou noc 😂 Se mnou se budili co chvili 😅
Pak dej vedet, jak to klaplo.

ai30
15. čer 2024

@princessb U nas to fungovalo, ale musela jsem byt fakt pryc. Kdyz jsem cucela ve vedlejsi mistnosti a jenom tam poslala muze, tak to dite to proste vedelo a fakt se zlobilo, protoze nechape, proc tam nejde mama, kdyz je doma. Kdyz jsem byla uplne pryc, takze uz odpoledne/vecer/uspavani probihalo beze mne, bylo to dobry a nechali se od muze uklidnit.
Zkuste to, odejdi uz odpoledne a nech muze s malym samotneho a uvidite, co to udela. Kdyz to nepujde, tak to holt nepujde, ale za zkousku to stoji.

junomcgaff
15. čer 2024

@sasanka88 a to se stává nějak běžně? Máma říkala, že mě v 11ti měs. hlídala 3 dny babička a po příjezdu bylo všechno úplně normální.

ai30
15. čer 2024

@junomcgaff Ja jsem taky odjizdela a nic podobneho se mi nestalo, ani jsem o nicem takovem od znamych neslysela a to mam kolem sebe dost matek, ktere nebyly k detem prikovane...

junomcgaff
15. čer 2024

@ai30 právě mě to trochu děsí, protože mám 10ti měs. dceru a taky plánuju za 2 měsíce jet na víkend s holkama 🤣