Ahoj maminky, kdo mi dáte za pravdu? Já od rána nedělám nic jiného než jenom uklízím a kojim. Takže si opravdu připadám jako uklízečka a dojírna 2v1 někdy mě přijde, že si ze mě Rozárka dělá uz srandu.. 🙄🤣 vařím a jí zajímají hlavně nehračky, tudíž krabice rozházené, koš vysypaný, atd… pak projde jak buldozer mezi hračkami a vše je rozsypané tudíž to jdu uklidit a najednou ji to ohromně zajima🤣 co uklidim, třeba první krabici, hned jde po ni a okamžitě to celé rozkramari. Nestezuji si v žádném případě, jsou to děti, ale někdy jsem fakt uz na palici, jak kdyby mi delala naschvaly!!🤣🙏🏻 Kdo to má stejně?😮💨🤣
Klára
Zrovna dneska jsem to říkala manželovi, že jsem hodně špatně placená hospodyně. Nejhorší je že za mnou není nic vidět, uvařím hned to snědí, uklidím hned je bordel, už z toho začínám být vyhořelá
Když byla holka malá, měla jsem potřebu pořád chodit a sbírat. Ještě jsem třídila co kam patří. Postupem času sem se na to vys*ala a pouklidím najednou až navečer.
Připadám si jako Sysifos. Uklizeno vydrží tak 10h, v noci. Děti mám tři.
Taky ne. Cas, kdy dite spi, venuji sama sobe nebo odpocivam. Rozhodne nelitam cely den s hadrem v ruce, hracky jsou VSUDE! 😂 Ale me je to fuk, nechci byt otrokem domacnosti.
@makovice88 mám to stejně.. bordel neuteče 🤣
@dashyyy Presne! Ale je vyhoda, ze manzel to vidi stejne, asi bych nesnesla nejakyho pedanta 😀 My vzdycky uklizime s malou, aby videla, se neuklizi zazracne samo.
Hračky uklízím jednou denně, večer, mezitím klidně odhrnu nohou abych mohla projít 😂😂😂 a ty drobky do večera taky vydrží.
Máme doma bordel, 2kk, 2 děti a manžel na home office, to chceš 😂 Málo místa, hodně věcí, už jsem rezignovala a vůbec mě to netrápí. Jednou za čas udělám velkej úklid, jinak máme nonstop provozní nepořádek. Nejsem služka, začalo to s covidem, když jsme zůstali 3 doma a já těhotná. Chvíli jsem měla tik v oku, ale taky chci trochu času pro sebe. Takže neřeším a netrápí mě to.
Se dvěma dětma jsem rezignovala...snažím se, aby tu nic nehnilo, ale rozházené věci moc neřešíme. Normálně k nám chodí i návštěvy - většinou se jedná taky o rodiče malých dětí, takže vědí...Když jsou všichni u babičky, dělám větší úklid, ale obvykle tak do hodiny po jejich příjezdu to vypadá stejně jako předtím..
Tak to jste dobrý holky 😁🙏🏻 Třeba mě to také takhle chytne a nechám to být, ale já jsem strašně pořádná, neříkám, ze dcerce nedávám jídla a není pak opatlana, to nechám byt, ale ten uklid to jsem hotova. Nejhorší je, ze kdybych to nechala byt, ani bych se po podlaze nehla, všude rozhazene letáky, kos, krabice, dokonce jsem našla u postele bramboru z lednice 🤣🤣🤣🤣
Nekojim a hračky nutim uklízet dceru. Kdyz byla hodně mala tak jsem to uklízela jen 1xdenne, vecer
Necítím se jako uklízečka, jen mě štve že já, velká milovnice pořádku teď nemám šanci udržet naklizený byt aspoň půl dne. Protože malá si rozháže kostky, do toho mi vytahá ze stolku časopisy, pak ji napadne že by bylo super vytahat hrnce, nakonec mísy které je super rozházet a zase skládat do sebe. Je to mazec 🙄
Me ten neporadek vadi, takze hracky uklizim. Vecer s detma, jinak bychom se tu nehli, musi byt uklizeno pred Vecernickem, to je motivace 😄 A uklid domacnosti zajistuje 1x tydne uklizecka, coz nejsem ja 😄
Já se pořadku nedokážu vzdát, tak bojuju ze všech sil! Dennodenně milionkrát zvedám něco ze země, aby to tam zas mohly za pár minut hodit. Nenávidím puzzle, pexesa, plastelínu a tisíce kostek, které jsou schopny rozházet po celém bytě. Rezignovala jsem na čistá zrcadla a okna, tam jsou ty ručičky už jako součást výzdoby. Dobré je, že vždy, když jdeme ven, pouštíme robotický vysavač, tak je nutné všechny hračky posbírat. A aspoň se pak vracíme do čistého bytu. Starší dcera už leccos uklidí, tak jí v tom podporuju. Uklízet jednou denně večer je podle mě horší..
Nepřipadám....protože mám 2 děti a rozhodně mě nerozhodi bordel v bytě, to bych totiž mohla jen celé dny uklízet, děti už mám větší, takže si pokojík dokáží uklidit a to že jsem na rodicaku, ještě neznamená, že jsem služka v domácnosti 😅😅😅 Ctim zásadu, že bordel neuteče...
Rozházeny hračky/věci neberu jako bordel. 🙂 Mě vadí jen špína. Večer to nahazu do krabice a fertig
Já většinou dopoledne uklízím třeba koupelnu, záchod , prach, myčku a dám pračku. To zabere max půl hoďky. A když malej spí, tak vytřu nebo postavím na oběd a pak sleduju netflix nebo cokoliv jinýho. Někdy jen ten netflix a kafe, když jsem vyšťavená😀 A večer uklidím to ostatní jako hračky a ostatní krámy vytahaný ze šuplíků.
Ano připadám si tak pořád. Nejhorší na tom je, že i když lítám celý den, tak ten pořádek vydrží tak 2 hodiny?
Jako uklízečka se ani necítím, to mám celkem na háku (co mě baví dělám pravidelně, co ne to chvilku počká) za to jak krotitel divé zvěře asi tak třicetkrát za den 😀.
@makovice88 máme to s manželem nastavený stejně 😀 jinak by se mnou asi ani nemohl být.. jako nejsem prase, ale zase nemám potřebu celý dny šůrovat.. on je teda pořádnější než já 😀
Když začal syn lozit,tak jsem denně vytírala, pořídila si parní mop. Už tou dobou vařila a myla nádobí po 4 dospělých. Vydrželo mi to do 18měsíců, páč syn nadělá taky dost bordelu,od plivani pití,po rozdrobení sušenek, takže přejedu vysavačem, setřu hadrem a nazdar 😁
Citim se jako uklizecka kdyz se neuhlidam a delam veci za ostatni (takove to prines, odnes, ono se to vylilo, ono se to..). Rodinka se samozrejme neozve, spokojene si uziva poradek a vegeti si. Ale ja jsem uchyl na poradek, takze jsem se musela krotit, co je moje uchylka a tezko to muzu chtit po detech (treba roztridene lego, panenky podle velikosti, zviratka podle druhu...) a co je bezny uklid 😆 Jak jdou spat, musi byt uklizeno, kdyz se jde ven, jist.. Nepocitam rozdelane "tvoreni", to neni bordel.
Pokojiky neresim, jejich kralovstvi (tise trpim). Ale cepuju je, jak to jde 😅 Cizi uklizecka me desi a naklonovat se jeste nejde 😁
Jo, cítím se jako uklízečka🙂 Kdybych přes den nic nedělala (à la nejsem otrok hadru a podobne), tak doma shnijeme. Ale to je dost dane počtem děti a jejich věkem. Intenzivně na tom pracuju při vychove 🙂
Máme tři děti, ja miluji pořádek😅 nemůžu odejít z bytu aniž by nebylo uklizeno, přijít do nepořádku by znamenalo totální pokles nálady a odnášejí to všichni kolem mě. Takže to v závěru znamená ze ráno než odjede manžel do práce mi pomáhá s kluky a většinou vysaje ( u nás se vysává třikrát denně ). Kluci 4 a 8 let si po sobě uklizeji jinak vědí ze bude zle. Jedine místo kde se uklizi jen večer je jejich pokojíček - tam mají cely den volnou ruku. Jinak byt je prakticky stále uklizený. Nejmenší dva roky vyloženě nepořádek nedela 🙂 taky rad uklizi a hlavě utira prach a vycesava kočku 😅
@makovice88 u nás stejně. Taky radši odpočívám... Úklid neuteče, co je nutné, udělám a pokojíček neřeším, jednou za čas hračky uklidím, ale za chvíli jsou znovu po celým pokoji, tak proč se namáhat 😂 Přítel to má stejně, když už se mu to nelíbí, tak to udělá sám☺️
Ne. Ale ziju v bordelu. Sice k sobe nemuzu vetsinu lidi pozvat, ale o to vic v pohode se citim.