Kolika a záchvat pláče. Co děláte s miminkem?

sharyska
2. pro 2020

Ahoj holky mám šestitýdenního chlapečka a trpíe kolikou. Má nejvíce večer a v noci záchvaty pláče .. pláče hodinu tak si na dvě minuty schrrupne a jedeme další hodinu. Takto jedeme 4-5 hodin. Zkusili jsme všechno... Mám už odrovnany záda, ruce i nervy.. co děláte s plačícím dítětem ?? Chováte celou dobu??;(

crutela
2. pro 2020

Přesně teď řeším to samé (2 mesice).
Chovám v různých polohách, chodím s nim po bytě, pomáhám teplomerem, dávám kminove cipky, biogaiu, ale musím dělat hrozné kreace aby přestal.
Většinou pomáhá dat si bříškem na sebe aby ležel proste na břiše.
Poustim bílý šum ni proste všechno jak magor, ať už je to za námi!! Držte se 🙂

janule0123
2. pro 2020

@sharyska měli jsme to stejně ... dělali jsme snad úplně všechno ... ale pomohl až čas ☹️ Přiznám se... parkrat jsme breceli spolu 😞

rubesovak
2. pro 2020

Syn měl takové stavy také, pomohla masáž a rektalni rourka - ulevilo se mu okamžitě. A pak dieta, měl ABKM a s nasazením diety už se tyto stavy tak často neobjevovaly.

drakenn
2. pro 2020

Máte šátek? Ten mi zachránil nervy. Nosila jsem tělo na tělo u tak malého prcka celý den a prdolka se uklidnil. Také jsem měla kyblík, ponořené dítko v teplé vodě po krk se uklidnilo, vyprdelo..v kyblíku jsem koupala do 2 let.. paráda.

malytlustyhroch
3. pro 2020

U nas fungovalo nahrivani briska fénem - produkuje teplo i bily sum zaroven (pozor navykove 😉 a nesmis u toho za nic na svete usnout ), a kdyz nepomohlo, tak rektalni rourka (ta naopak pry navykova neni), ten kdo ji vymyslel by mel dostat Nobelovu cenu miru. A u obou deti jsem samozrejme vynechava z jidla, vse co jim to zhorsovalo, ale to chvili trva nez to clovek vychyta (u nas vadilo hlavne drozdi).

leniczka23
3. pro 2020

@malytlustyhroch nemyslím to teď zle, ale ten fén je o držku. Jsem kadeřnice a vím co fén dokáže, zvládne i popáleninu (vlastní zkušenost), takže já to jen hlásím jako upozornění.

leniczka23
3. pro 2020

@sharyska šátek, zkusila bych šátek..

jakreb
3. pro 2020

@sharyska Ak davas Vigantol skus vysadit.

sharyska
autor
3. pro 2020

Holky zkusili jsme všechno... Spíš jsem se ptala či děláte při záchvatu pláče? Zvládáte hodinu chovat a nechat si řvát do ucha nebo položíte do postýlky.... Spíš toto :( někdy už mám s chudákem chuť zatřepat a vím že za to nemůže ☹️

klarapech
3. pro 2020

@sharyska A stridate se aspoň s partnerem s tím chováním? Sama to nejde, oddelate si zada. Já už chovam jen občas ale také to bylo chvíli, naštěstí ne tolik. Velmi mi pomohl velký míč, to hopsani uklidňuje anebo kočárek, proste jezdit v bytě. Nebojte se ze si zvykne, je ještě malý 🙂 Jo a taky místo Vigsntolu dávám Terezii ale nevím jistě jestli to pomohlo. A taky Biogaju. Hodně jsem měla malou taky v klubicku, jako kdyby byla na záchodě. To měla nejradši tuhle polohu máme doteď 🙂 Hlavně to časem přejde až bude více se hýbat, teď máme 3 měsíce a kousek a je to lepší o 200%. Pevné nervy a ruce přeji 😊

marti89
3. pro 2020

Večer před spaním vyprdím přes rektální trubičku, nakrmím a když neusne na prsu, nosím (jednu nohu spadlou dolů a pohupuju s ní). Potom při zklidnění dám do Liberty (kočáru) a houpu v ní. Osvědčilo se mi u druhého syna pustit digestoř, brát probiotika (já, jehk nadýmají).

janule0123
3. pro 2020

@sharyska Ja chovala, měla položenou an prebalovaku... masirovala... nahrivala... chovala ... klubickovala ... proste jsem točila všechny tyhle veci, ikdyz nefungovali🤣 aspoň byla změna a jenom jsem nechovala ... a doufala ze po dalším jidle třeba usne aspoň na chvilku ... vesměs byli tendence usnout před jidlem těsně a po jidle to začali nanovo ..vyrvat bych ji v postýlce nenechala, protože vím ze to nedělá z rozmaru... a beru, ze se mnou je ji lip... manžel pomáhat nemohl ... protože měl úraz s ušima a nemohl si ji brát když brecela 🤨bylo to šílený období

zmrzlinka
3. pro 2020

S dcerou jsem " skákala" na fit lopte a jinak každý den jsem používala rektální rourku a Espumisan.Drzim palce.Bude dobře 😘💙

petrasipkova1
3. pro 2020

No jasne ze chovala, co jiného taky? Skákala jsem na míči, satkovala, pohupovala se s ni vleze na břiše.

mafulin
3. pro 2020

To už mi spíš přijde jak potravinová alergie než jen prdy..
Užili jsme si tohle u staršího, manžel s ním jezdil v noci venku s kočárkem.. to ho většinou nakonec uspalo. Jinak pořád jen řval řval a řval 😕

baaravi
3. pro 2020

Měli jsme u dcery i u syna. Na "prdy" nám nejvíc zabíralo sundat plínu a v klubíčku podržet nad miskou nebo záchodem, krásně se vyprděli a nebyla pak potřeba rourka. Plus každého něco uklidňovalo, dcera byla klidná u prsa, po nějaké době vždy zabrala, neodkládala jsem do postýlky, to byl do 5 minut řev. Syn měl raději houpání a bílý šum, uhoupávala jsem ho v šátku u digestoře 😀 Přeju hodně sil!

priefi
3. pro 2020

@sharyska mrkni na můj profil, na nejstarší příspěvky na metodu obráceného C a na cviky ohledně prdíků. Pak je jako první pomoc rektální rourka, pokud nebude stačit, tak sab simplex a je dobré podávat BioGaiu. Bohužel může se jednat o abkm nebo alergie na vejce nebo něco jiného, je třeba vypozorovat, co vadí. Může to být i nadýmavými věcmi, nebo laktózu, kterou obsahuje čerstvé mléko

anrokop
4. pro 2020

Prodávají se různé kapičky na prdíky, my používali balonix v benu lékárně pro miminka už od narození jsou výborné a syn byl po operaci pomohli mu i po ní.

lida9
5. pro 2020

res pricinu a ne nasledek... kdyz uz breci a boli brisko, pak uz muzes jen uklidnovat / noseni, houpani, nahrivani atd... ja bych se snazila tem kolikam vyhnout. vim co rikam - oddelane slachy na ruce☹