Kojení miminka alergického na BKM, vejce, lepek, soju, ořechy, kokos. Jak to prožíváte nebo jste prožívaly?

marrat
11. dub 2021

Ahoj maminky. Od necelých 3 měsíců řešíme alergii u miminka. Začalo to těžkými průjmy, pak se přidal hlen a krev ve stolici. V tu chvíli jsem okamžitě nasadila dietu bez BKM a soji. No a postupně se nám seznam potravin, co syn netoleruje, rozrůstá. Teď se k mléku, vejci, soji, ořechům a kokosu přidal i lepek. Jsem úplně na dně. Zavádíme maso-zeleninové příkrmy na doporučení obvoďačky, ale jinak kojím.
Je tu nějaká maminka, co tohle taky prožívala/prožívá? Jak to psychicky zvládáte? Kde berete inspiraci na jidelníček? Jak dlouho jste kojily? (Povrchní povzdech: kdybych aspoň na té dietě hubla, ale moje tělo se zbláznilo a vše ukládá :( )

huggieska
11. dub 2021

Mrkněte na GAPS dietu. Ta střevo i léčí. S věkem dítka se to pravděpodobně bude zlepšovat, nebojte. Kojila jsem obě děti s citlivým zažívánín 2,5 roku.

katule1990
11. dub 2021

@marrat Ahoj, koukni na FB na skupinu Kojeni pri ABKM. Tam vam se vsim poradi a nacerpate i inspiraci na jidelnicek. A co ty prirmy, pomohlo to trochu?

marrat
autor
12. dub 2021

@katule1990 ted akorát me tam po 2 dnech prijali. Jinak mam pocit, ze ty příkrmy sklidily mimču střevo. Jakákoliv dietní chyba se neprojevuje uz urputnym napěněným hlenovým průjmem 13x za den, ale treba jen 4 stolicemi sem tam s hlenem. Na vyrážku příkrm vliv neměl. Hlavně mu příkrmy neskutečně šmakují. Ted začínáme s ovocem, ale to teda velmi velmi opatrně. Doktorka taky v patek na očkování řekla, ze jako alergici musíme co nejdříve zkusit zavést lepek. Opět jen velmi pomalu. Tak jsem včera dala ráno jednu lžičku obilné kase a syn se po ní celý vyházel.

huggieska
12. dub 2021

@marrat to s tím lepkem je už vyvrácený mýtus a paní doktorka malému naopak dost podráždila střevo. Vážně, s lepkem není kam spěchat, ten nrní dobrý ani pro zdravé lidi.
Zkus zařadit vývary a dát i malému po lžičkách, jsou hojivé.

jednaholkaa
12. dub 2021

@huggieska Souhlasim, lepek bych do jednoho roku nedavala a pak zavadet postupne, tzn treba rozvarene vlocky z obilniny s nizkym obsahem lepku..ted uz nevim ktere to jsou. Ockovani muze strevni floru take narusit.

hanydve
3. črc 2021

@marrat jak to s vámi dopadlo? Řeším teď něco podobného. Malý má krev ve stolici a já už nevím jak dál. Držím abkm kureci, soju, banány a už se ztrácím před očima.

marrat
autor
3. črc 2021

@hanydve synovi je ted za pár dní 8mesicu a zustala mu tezka ABKM kdy nesnese ani stopove mnostvi mleka natoz Nutrilon Allergy care, alergie na ořechy a na kokos. Vše ostatní se pomalu uklidnilo. Lepek na přímo může zatim jen v malem množství, ja ho muzu neomezeně a trebas soju mužů já s rozvahou ale on na přímo ne. Hodně se to začalo uklidňovat v tomhle měsíci. Musim říct, že kdyby syn toleroval nutrilon (dokonce mu i chutnal po pridani glukopuru) tak s kojením seknu. To sem ještě byla v tvrdé multi dietě. Zkousela jsem i Alfamino a to mi odmítá :( popravdě, jestli budu mít dalsi dítě opět takového multi alergika, tak uz se takto trapit nenecham a dam mu UM. Byla sem nerudna, nervózní a z každého pupinku jsem mela pocit obrovského selhání. To mi za to nestojí! Chci si tyhle prvni mesice miminka užít a nevzpominat na ne, jako na nějakou černou díru.
Pokud u vas nepomaha striktni dieta a k tomu ještě takto moc hubnete, tak je to o zdravi vas i miminka.. zvazte to UM. Opravdu to není ostuda a ve vasem pripade myslim, ze to zachrani hned 2 zdraví na jednou 😉 pokud chcete vytrvat s kojenim, budete muset vyrazovat dal.
Popravde asi v tom jidelnicku trochu plavete, kdyz tak moc hubnete. Ja rozhodne nehubla, jedla jsem pravidelně co 3h, jinak jsem okamzite prichazela o mleko. Varila jsem podle tohohle
https://www.varimbezlepkumlekavajec.cz
Je tam hodne receptů a fakt se da stravovat i při vyřazení takoveho množství potravin, jako jsem mela ja