Kočárek a řvoucí miminko Napadá vás, čím by to mohlo být?

veruzie
16. únor 2024

Dobrý den maminky. Mám dvouměsíční miminko, když venku byly teploty kolem 0, tak to bylo v kočárku dobrý. Jakmile se začalo oteplovat tak mi syn řve a řve, začne u oblékání, pak chvíli v kočárku úsměvy, pohoda a během 10 minut řev. Říkala jsem si, jestli mu není třeba horko v tom fusaku, tak jsem odebírala vrstvy oblečení tak, aby mu nebylo horko ani zima. Jenže tím jak řve víc a víc, tak se ve finále samozřejmě zapotí a mažu s ním domů. Z představy, že nebudeme chodit ven mě mrazí 🫣 "zavřená" doma jsem kvůli komplikacím musela být už v posledním trimestru těhotenství, tak je to pro mě šílené. Budu moc ráda za jakékoliv rady a Vaše zkušenosti s řvoucím dítětem v kočárku 🙂 děkuji

anonymmm88
16. únor 2024

@veruzie zkusila bych nosítko, jestli bude řvát taky

pilzzee
16. únor 2024

@veruzie Malej rval vzdycky tak prvnich 5 minut a pak usnul/prestal. Ted jsou mu 3 a pul a byl fakt hodne kocarkovej, na nositko bych se vykaslala, to podle me cloveku jenom komplikuje zivot 😀 Co muze fakt pomoct - zapni si na telefonu treba na youtube nejakej bilej sum a dej mu to do kocaru, mohlo by ho to uklidnit.

uzivatelkapetra
16. únor 2024

Já vždycky sahám za týl jestli není moc teple oblečené. Zkoušej sklopit boudu (třeba se chce dívat), možná dát pryč fusak (cítí se stísněně), vychytat čas, kdy je ani moc ani málo unavené, třeba je jen kousavá čepice.
Prostě každý den zkus upravit něco a časem na to kápneš

ukki
16. únor 2024

@veruzie naše malá taky rvala, nějakou dobu jsme nejezdili vůbec, pak jsem přišla na to, že chtěla vidět ven

4formy
16. únor 2024

A davate dudlik??? 🤔

sarihy
16. únor 2024

Moje mladší dcera nesnášela obecně kočár, nejradši spávala doma, procházky vlastně prořvala. Měla smůlu, starší dcera potřebovala chodit ven, tak holt ta mladší musela vydržet, nebo jsem jí chovala no.

lauriak
16. únor 2024

Starsia mi tiez revala v kociku. Do 5 minut spustila rev a vytriasali sme domov. Mladsia nechcela byt v kociku prveho pol roka, to som ju mala len v nosici. Postupne sme presli na kocik a nakonec sme fakt natrajdali stovky kilometrov. Len to chcelo cas.

veruzie
autor
16. únor 2024

@4formy dudlík nechce vůbec

martulka88
16. únor 2024

@veruzie Kontroluj teplotu za krčkem. Pak je možnost, že chce koukat po okolí, chce být nošený (cítit mámu), takže nosítko, nevyhovuje mu kočár (i takové jsou děti).. Syn třeba, jakmile pršelo, dala jsem pláštěnku a řev. Má to dodnes takže když prší, ven jsme nešli, protože nemá rád omezování pohybu/výhledu. Každé dítko je jiné a musíš najít u svého, co mu vyhovuje, bohužel.

veruzie
autor
16. únor 2024

@pilzzee děkuji, šum jsme zkoušeli u toho řval i doma 🙂 ale má rád zvuk vysavače, ale v kočárku ani to nezabralo 😀

lp183
16. únor 2024

Malá nesnášela kočár. Když jsem s ní chtěla ven, tak jsem ji musela uspat doma, pak opatrně do kočárku a když se začala probouzet, tak zase zpátky domů. Jinak řev, až celá fialověla. Nebo jsem ji musela nést na rukách a kočárek tlačit. Pak se jí nějaké období líbilo, když kočárek jezdil po zámkové dlažbě (nedrncalo ani moc, ani málo), ale nakonec vše vyřešilo nositko. To pak už byla pohoda a já měla volné ruce a konečně si začala užívat mateřskou.

pilzzee
16. únor 2024

@veruzie Jeste digestor je super 🙂 My v kocaru obcas pouzivame takovou vibrujici krabicku z detskyho lehatka, to taky funguje. A jak pisou ostatni, pokud to dovoli pocasi, tak stahnout strisku at se kouka ven.

konidana
16. únor 2024

@uzivatelkapetra
@ukki ja ted co vidam kocarky, tak korbicky jsou vsechny zadeklovane striskou/boudou a pripadne i dalsimi zabranami proti nevim cemu(zima vitr viry nevim..) Nechapu to. Ja jezdila vzdy s boudou dole, jen nekdy kdyz dite spalo, a byl venku necas tak jsem ji zvedla. A nebo kdyz vadily ruchy z okoli, kdyz ditko bylo na spani a nemohlo zabrat kvuli vyrusovani, tak jsem boudu zvedla, ale pak zas sundala kdyz usnulo-ale to teda jen venku v lese, na prochazce. Ve vlaku a mhd jsem space nechala zaklopeneho . Naopak v lese(kdekoli pod stromy) ditko rado pozorovalo vetve na sebou. Asi to je zabavnejsi, nez jezdit mezi poli a loukami, kde nahore neni co pozorovat.

bbub
16. únor 2024

Ahoj, naše malá řvala jak tur v kočárku taky. Začátky ne, byla zabalená těsně v zavinovačce, ale jak byla v kočárku už volněji tak řvala a řvala. Používala jsem na ni jen nositko cca do sedmého měsíce. Pak si sedla a šla do sporťáku, kouká a vydrží a pěkně i usne.
Třeba potřebuje mimčo kontakt, naše to tak malá 🙋‍♀️
Držím palce ať to brzy přejde 🍀

mourovatakocka
16. únor 2024

Horko a nevidí, jen moje tipy, jak to měla naše mláďata 🙂

cilkat
16. únor 2024

Kolik mu je? Nemusí tam být problém ve změně teploty, ale třeba v dozrání nějakého smyslu - třeba se skokově zlepšil zrak a dítěti fakt vadí, že nevidí. Nebo pokud jste už ve fázi, kdy se začíná přetáčet, tak vadí omezený pohyb...
Já střídala kočár a šátek (vozila jsem i šátek v koši kočáru a když začal být vyloženě nespokojený, tak navázala). Později, když už to udržel, jezdil syn s kšírama, vyvalený přes přední hranu korby ("na kapitána"), což miloval. ... Syn hodně dlouho neseděl, takže v hluboké korbě byl skoro do roka, ale jak byl takle otočený, byl spokojený.

lenerka1
16. únor 2024

Některé děti jsou kočárkové, jiné potřebují kontakt. Chce přijít na to, co miminku vadí. Horko, špatný výhled, potřeba kontaktu s maminkou, je přetažené a neumí usnout. My podle měnících se potřeb a preferencí střídali kočárek a nosítko, ať jsme spokojeni všichni. Nosítko balím do kočárku vždy, většinou není třeba, ale už nás párkrát zachránilo.

martinka_33
16. únor 2024

Moje nejstarsi takhle řvala v kočárku, vzdala jsem to a nosila jí v šátku...

moonulka
16. únor 2024

Mladší syn byl první měsíc v kočárku strašně spokojený. A pak z ničeho nic v něm začal do 5 minut řvát. Starší dcera taky řvala, tu jsem do roka než šla do sporťáku nosila v šátku. U mladšího už jsem ani nic dál nezkoušela, celou zimu (narozený v říjnu) byl v šátku. V 5 měsících pak přestal řvát v autosedačce, tak jsem zkusila kočárek a už v něm bez problémů usnul (podotýkám je bez dudlíku).

veruzie
autor
16. únor 2024

MOC VŠEM DĚKUJI ZA ZKUŠENOSTI, RADY A POSTŘEHY 🙂 VŠE VYZKOUŠIME A UVIDÍME 😉

izz76
18. únor 2024

@veruzie Nemusí to být teplotou venku, muže ti být tím, ze miminko mění názor,mají různá období. Proste se mu momentálně v kočárku nelibi, časem to třeba zase přejde. Moje dcera kdysi začala nesnaset jízdu v kočárku přesně v půl roce,zrovna začalo jaro a já se tak těšila na procházky v hezkem počasí. 😃

hanka_12345
18. únor 2024

ja toto mela v autosedacce, manzel vzdycky tvrdil ze je to ze je moc oblecenej a je mu vedro jen ze on mel treba jen mikinu a teplaky-byl prosinec treba a stejne rval ze je mu -asi-vedro....takze jsem oddelavala vrstvy a prikryvala ho dekou. Skoncila sem u toho ze mel jen bodycko a holy nohy, pak byl spokojenej... ale neprislo me to normalni-ja vedle nej zmrzla v péřovce a kulichu :D

klaruskaholubinka
18. únor 2024

Naše druhá dcerka, potrebovala mít pocit plného kočárku když to tak.blbe řeknu, mela kolem sebe dokola velkou žížalu, byla tam namackana, ale byla spokojená.

ada22
19. únor 2024

Jdeš na to dobře, chce to zkoušet. Tohle počasí je na oblékání celkem náročný. Zkusit i nosítko, třeba jen na usnutí a pak přeložit do kočárku. Úplně ti chápu. První dcera byla kočárková a druhá v něm většinou brečela nebo pak jezdila na bříšku.

lennus
19. únor 2024

@veruzie Některé děti kočárek nerady, třeba chce kontakt. Staršího syna jsme často cestou museli vytáhnout a nést, mladší první tři měsíce skoro furt plakala a dost mi pomohl šátek, i nosítek je na trhu hodně, pomohly i později třeba při nemoci, růstu zubů, že jsem mohla fungovat a mít volné ruce. Později jsme střídali, třeba jsem vyšla z domu, byla v nosítku a pak jsem ji přendala do kočárku, až ve sporťáku, když měla výhled, si to víc užívala.

Hezká a zajímavá kniha je Koncept kontinua.

martinka0209
19. únor 2024

Kdyby mu bylo mov velké teplo za krkem je zpocený a když je mu zima za krkem je studený,jsou děti,který kočár prostě nemají rádi,ségra měla na kočárku připnutou krabičku,která hrála,já nosítko objevila u třetího miminka a je super nosím ji na krátké procházky v nositku,na dlouhé procházky vytáhnu kočár a když jedu do města na kafe s kámoškou beru kočár jsem tam několik hodin, v tom nositku děti rádi koukají,ale nosítko doma nepoužívám,nikdy jsem nepochopila jak někdo může mít dítě na břiše a dělat domácí práce, vařit

clifary
19. únor 2024

Syn tak zhruba od dvou mesicu do pul roku (coz byl nejaky duben -cerven) nesnasel kocar… vzdycky v kocaru chvili vydrzel, spal a pak zacal rev… vozila jsem sebou nositko a kdyz zacal rvat, tak jsem ho nahodila a vezla prazdny kocar, potreboval kontakt, nemel rozhled a pak mu bylo i vedro…. kocar vzal na milost az ze sportakem v uplnem lehu, ktery jsem zkusila v tom pul roce a najednou spokojeny miminko

utrikocku
19. únor 2024

U nás pomohlo opravdu méně oblékat, řičela vždy, když ji bylo vedro. Překvapilo mě, jak relativně málo stačí. Okolo vždycky děti přeoblečené, ale asi i každé dítě to má jinak.
A když byla takto úplně maličká, neměla ráda moc místa kolem sebe, dávali jsme tam hnízdečko, peřinku, někdy i v zavinovacce, aby měla pocit utulna a byla vždy trochu obepnuta. Pak v zimě tu funkci plnil fusak a spinkala úžasně v kombinaci zima a fusak. Držím palce, ať to jde!

lennus
19. únor 2024

@martinka0209 Opravdu to z kraje pomohlo mít ji v šátku, to nebyl pláč ale řev, nepomáhalo nic - prso, mazlení, kojení, dudlík, takže v šátku jsem si aspoň mohla ohřát oběd, pomoc velká! 🙏 Naštěstí po 3. měsíci to přešlo a od té doby zlaté dítě.