Každý večer hrozný řev. Čím by to mohlo být a jak pomoci?

minnie79
26. zář 2020

Dobrý den, dnes je to přesně týden, co se nám narodila úžasná dcera. Všechno jde krásně, hezky papá (kojím), přes den krásně spi, ale večer okolo 11 se vždy probudí plná energie, to by mi nevadilo, horší na tom je, ze propláče třeba 5 hodin. Nevíte, čím by to mohlo být a jak malé pomoc?

vikinkav
26. zář 2020

Asi ma jeste prehozeny rytmus den/noc? Pres den dat spat do hluku a svetla, v noci do tmy a klidu, postupne si zvykne a bude pres den spinkat mene a v noci vic a delsi dobu

jannym
26. zář 2020

Dcera mi ve vecernich hodinach proplakala prvni tri mesice (rvala vetsinou od 17 do cca 22 a 23 hodiny netvala jenom kdyz jedla), byl to vysledek nedostatku horciku (neurolozka predepsala kapicky) a hyperkinetickeho syndromu pry nasledek hr porodu v kombinaci s nedozralou nervovou soustavou - to je jen cerny scenar, vetsina deti se behem par tydnu srovna, preci jen nas svet a pidi mistecko v brisku je dost velky rozdil a detatko se na nej musi adaptovat

mourovatakocka
26. zář 2020

@minnie79 My měli fakt děsivé řvací večery, taky na několik hodin. Pomáhala jen rourka do zadečku, uvolnila si bříško a usnula. Ale přesně jak píše @vikinkav to může být i nenastavený biorytmus. Novorozenec ještě nemá jasno v tom, co je den a noc a chce to čas.

viridie
26. zář 2020

@minnie79 Obě moje děti v tento čas probečely první 2-3m..Chtěly kojit, nechtěly, řev, chovat, nechovat a takhle třeba 3h v kuse... Jsou různé teorie-miminko v hlavě zpracovává informace z celého dne a je neklidné,večer je nižší tok mléka-dítě musí vícd makat .Každopádně jsem proseděla tu dobu na gauči s dítětem v náručí, byla k dispozici a postupně to přešlo 🙂

martt
26. zář 2020

@minnie79 Mohla by to být i novorezenecka kolika. Ja jsem to takhle měla u syna od cca 19:00 az cca do půlnoci brečel a brečel, sponoval. Bohužel nam nic nepomáhalo, až na 6 týdnech to zmizelo samo.

dominikapraha
27. zář 2020

Taky nas trapil nevysvetlitleny vecerni plac. Pomohlo ji stahnout do zavinovacky. Citila se tak bezpecne a najednou jsme meli spokojene miminko i vecer.

ilema
27. zář 2020

@minnie79 za sebe můžu doporučit šátek nebo ergonomické nosítko, pozor opravdu ergonomické, hodně se jich tak tváří a s vhodným nošením to nemá nic společného. Mě to zachránilo před kolapsem, protože ty prořvaný noci a u nás i většina dne, byly opravdu hodně vyčerpávající, to jsem nezažila ani s první dcerou a to jsem si myslela, že to horší být nemůže 🙂 Malý se při kontaktu se mnou téměř vždy uklidnil, pohupovala jsem s ním, vyprděl se a klidně jsem ho takto i kojila a pak jsme většinou společně usnuli. Kdyby náhodou nepomohlo ušetříš si bolavé záda a vytahané ruce 😉 A asi ne nadarmo se šestinedělí neříká čtvrtý trimestr, miminko se musí adaptovat na nový svět a tak nebo tak nejlíp a nejbezpečněji se cítí u mámy. Držím palce, ať se dá všechno brzy do pořádku.

puhelin
27. zář 2020

Dat prso, kojit v savci poloze, davat vyprdet v klubicku. Kontakt telo na telo. 5 hodin musi byt silene :(