Každodenní pláč před spaním. Poradíte?

aselluska
24. led 2021

Ahoj holky. Náš pětiměsíční prcek pláče před každým spaním. Občas se povede, že prostě klimbá a usne bez pláče. Zkoušela jsem toho docela dost. Usíná mi na ruce, je kontaktní. Naprosto bez problému usne pokaždé v kočárku, ale jen venku. Zkoušela jsem kojením, houpání na míči, hojdavak, kočárek doma, šátek, nosítko ( tam se po chvilce spaní kroutí a fňuká, protože se nemůže vrtěť), bílý šum, zpívat, ukolébavky, hladit rukou i plínkou, potichu klidně mluvit, zavinovat, chodit, utahat, dát spát dřív. Už to vypadá, jakoby se snad i potřeboval vyřvat. Je to až hysterický a najednou se zavrtá, spí. Poslední dobou je spaní velmi neklidné. Často se vrtí a fňuká, někdy i ze spaní pláče. Už nevím co s ním. Prosím zkušené, je ještě něco? Měli jste to také, kdy to přešlo? Spí téměř každou hodinu a půl od probuzení, je to unavující. Dle Doktorky je v pořádku. Sousedi mě staví na schodech a ptají se, co se pořád děje. Odpovím, je to miminko, miminka pláčou. Ale uvnitř mě to svírá před každým spaním si říkám, jak dlouho zase bude vyvádět. Zkoušela jsem se i vypnout od toho všeho, aby ze mě necítil nervozitu. Chodím na jógu a obcas medituji, tak nějak vypnout umím, ale toto je moc.

makkyv
24. led 2021

@aselluska Zdravím, žádná zaručená rada není 😔 mám to stejně, akorát mám 3 m holčičku a bojujeme s tím stejným, hysteráky máme třeba i od 18 hod do 3 rána, je to zahul, ale MUDr říkala, ze to prejde... některá miminka placou víc a některá méně, do toho ještě trpime na prdiky, tak si užívám.. někdy je to super a pak najednou zase zle... dělám to stejné, nám tedy pomáhá - zavinout, uhoupat se šumem, uspat a pak jak se budí dat prso 🙂 ale ne vždy samozřejmě, každý den jen jiný.. drzim pesti, vim jak je to náročné😔 ale ono to bude lepší🥰

jako_mala_holka
24. led 2021

Měli jsme něco podobného, úplně záchvaty před spaním, ale jen večer... Tuším, že to bylo cca kolem toho 5m, přešlo to pak najednou samo asi po třech týdnech cca

slunea
25. led 2021

Nebolí ho bříško? Co třeba v rámci zkoušení všeho možného zkusit na týden vysadit mléčné výrobky?

merope
25. led 2021

Na tohle mi pomohla jedna rada z jedné knížky: "Miminka prostě občas pláčou."

Ty večerní řevy mohou mít mnoho příčin. Pokud ověříš, že nemá hlad, nemá plnou plínku, nebolí ho bříško, tak se s tím prostě smířit. Nestresovat, nepřenášet to na něj, občas pomůže víc ubrat aktivit - je to prostě přetížená nervová soustava.

Jinak já se bavila se sousedy, že jako malý tam brečí a zda je to moc neruší a odpověď byla, že je to normální 🙂. No, aspoň jsou otrkaní - ty nynější (2 roky) hysteráky i ve 3 v noci jsou občas moc i na mě. A nejšílenější měl jedno období, kdy měl prostě opravdu až hysterák kolem jedné v noci, opakovaně, bylo to v létě - více akcí, horko, 18 měsíců. V podstatě spal a křičel jakoby ze spaní. Když se mi ho podařilo probrat, tak se zklidnil a dobré, ale bez toho fakt šílené. Jednou se mi to stalo venku pod stanem - všichni kolem vzhůru a když jsem ráno říkala, že nejšílenější, že on v podstatě spal, tak zhodnotili, že to byl asi jediný 😀.

87pavlina
25. led 2021

Měli jsme to samé. Začalo to v necelých 2 měsících a skončilo asi v 5 měsících. Teď jí je 7 měsíců, večer krásně usíná a je v pohodě 😉

aselluska
autor
25. led 2021

@slunea to jsem sice zkoušela, ale co s tím má společného spánek? Jinak je veselý a hodný

aselluska
autor
25. led 2021

@87pavlina děkuji za naději

jednaholkaa
25. led 2021

@aselluska Doporucuji precist knihu “Moudrost ranneho detstvi”..o tom jak miminka potrebuji plakat, zvlaste pres spanim. Bude se ti to potom lepe snaset.. Ne nechat vyrvat, ale nechat plakat v naruci..

aselluska
autor
25. led 2021

@jednaholkaa nenechala bych vyřvat, vždy pláče u jednoho z nás. Škoda, vědět to dříve, nemusela jsem si lámat hlavu s tím, jak mu pomoci, pokud to potřebuje.

slunea
25. led 2021

@aselluska pravda, typický příznak alergie to zrovna není... Můj směr uvažování je ten, že bakterie ve střevech mají vliv na mozek ("osa střevo-mozek"), tak jestli nemá prcek nějak narušený mikrobiom? Taky se mi dává do souvislosti to, že spousta autistů má problémy se spánkem (ale nechci tím říct, že prcek je nebo bude autista, to ne) a že některým těmto dětem pomáhá GFCF dieta (bez mléka a lepku). Moje děti jsou alergici na mléko, tak mám možná tendenci to přehánět a brát alergii jako příčinu skoro všech dětských nemocí...