Jsem nešťastná máma….Přejde toto období?

23. kvě 2022

Ahoj všem… předem se omlouvám za anonym…

Jsem strašně nešťastná… dcera 2 roky furt a furt řve, kňourá, vzteká se a hlavně vůbec ale vůbec neposlouchá…. I když ji řeknu něco mile nebo na ni zařvu nic neposlouchá…. Já nevím příklad - strkala ruce do zásuvky (mám tam zástrčky) 4x jsem ji řekla “Nee, tam ručičky nedáváme, udělalo by to bebí” a ona? Začala řvát a vztekat se.. vzala jsem ji ruku říkám “pojď jdeme se podívat tady” a ona? Řev a jeste se se mnou přitahovala… furt a furt opravdu jen řve, nemám vůbec naladu, jsem už jen co se vzbudim podrážděná a mám pocit ze na ni jen a jen rvu.. nemám chuť vůbec na nic… nejradši bych ji neviděla, fakt mě vytočí už kazda blbost… prejde toto období? Co na to? 😪 K.

ai30
23. kvě 2022

Jasne, ze prejde!! Je to slozite obdobi, pro vas pro obe. Mas moznost si na chvili oddechnout? Na vikend odjet pryc?

autor
23. kvě 2022

@ai30 Vůbec, ta by se zblaznila.. furt chce cecek😞

gracinka7
23. kvě 2022

Mladší syn je taky takový. Asi to musíme vydržet. I když nedávno mi tu někdo psal, že jeho dceři je 6 a dělá to stále. To nedám 🤦

autor
23. kvě 2022

@gracinka7 bože to bych se asi odpráskla.. a jak s nim komunikuješ? Já proste už fakt nemůžu, jak řve, tak začnu i já, došla mi už trpělivost.. miluju když spi, jak se vzbudí jsem už na prášky 😞

gracinka7
23. kvě 2022

Jak se dá. Snažím se být trpělivá, ale nemůžu stát za zadkem pořád jen jemu. Takže 3x vysvětlím, popřípadě zakážu a když pořád řve, odvedu ho do pokojíčku, ať brečí tam a až bude v klidu, tak ať přijde.
Já jsem taky dost vzteklý tvor, takže u nás by asi vznikaly dost velké třecí plochy, kdybych mu měla něco vysvětlovat pořád dokola.

fouskovi
23. kvě 2022

Přesně 3x vysvětlit pokud se stále vzteká dát do vedlejšího pokoje ať se vyvzteka a pokud kojite tak se prostě zbalte odjedete a ona se odstaví a nebude tolik závislá

hani_na
23. kvě 2022

Synovi budou za měsíc 2 roky, poslední 2 týdny jedu na rezervu. Mně se osvědčilo co nejmíň povelů, prostě nějak koexistujeme. Dnes na plavání bojkot všeho, tak jsme se tam jen plácali, cestou domů chtěl 8krát vystoupit a zase nastoupit do kočáru. Regrese s plínou, milionkrát za den máma, máma, máma. Za necelé tři měsíce se mu narodí brácha, do toho pracuju, když spí po obědě, čemuž předchází půlhodinový řev. Vstává se v 6, usíná ve 21. Kdokoli teď okomentuje, že dvě děti dva roky od sebe budou záhul, chci mu vykopnout zuby, ale už to fyzicky nejde😁 vydrž✊

lenerka1
23. kvě 2022

Je to batole, to se slovně korigovat skoro nedá a rozhodně ne negací (na to nemá dost vyspělý mozek) - vysvětlit, když nepomáhá, přesměrovat pozornost nebo fyzicky zabránit v nebezpečné aktivitě. Uznat, že má právo být rozmrzelé, naštvané, křičet, mrčet, vztekat se, když je omezováno a vlídně a pomalu ho učit společensky únosnou ventilaci negativních emocí (cca do 6 let vlastním chováním - jak můžu chtít po dítěti, aby se nevztekalo, nekřičelo, když já v krizové situaci ať s dospělým či dítětem křičím, biju ho, používám ostrý či vyčítavý tón atd.). Prostě hlavně změnit komunikaci, jít vlastním příkladem, nečekat zázraky přes noc, zapracovat na sobě, své pohodě (nedivím se, že komunikuje řevem, když i v jejím okolí dospělí komunikují řevem). A dvouleťačka (pokud nemá zrovna období separačního strachu) v pohodě dvě hoďky vydrží s tátou, babi, tetou, když jí udělají zábavný program, a na kojení si vzpomene, až se máma objeví zpátky doma. Pro útěchu, s věkem se to lepší.

sherryel
23. kvě 2022

To bude dobré. Syn je hodně podobný velký hyperaktivní, velmi urputný. Jak má myšlenku v hlavě, je konec domlouvání. A poslouchat neumí, když mu řeknu stůj, stop nebo čekej , vysměje se mi a ujíždí směle dál na odrážedle. Máme doma ještě 4m dvojčata a věřte nebo ne i to se dá zvládnout, bez pomoci babiček atd. Některe dny jsou na panáka ginu, ale Satanova hodinka pomine a už se zase vše dá zvládnout. Dneska už mám uklizeno, vypráno, teď jdu vařit a šít na stroji ( můj relax od všeho ) , všechny děti uspany a v postýlkach... Syn je prostě osobnost, ne vždy s tím jde bojovat, někdy se přidám a je to velká legrace, někdy ustoupí on , někdy já... Moc nám teď pomohl equazen doplněk stravy, je po něm víc přemýšlivý a jde s ním víc komunikovat ... Dneska jsem úklid zvládla za tři hodiny, je fakt že bez pomoci syna by úklid trval jen asi hodinu. Ale co už, tak jsem měla 6x vyhozený koš na prádlo, 3x jsem zapínala stejnou pračku, protože ji někdo musel furt vypínat. Hledala po bytě smeták, protože mi s ním furt někdo utíkal. Mím kartáčkem na zuby někdo vyčistil odpady, protože maminka to přeci minulé dělala s kartáčem taky atd ...

fire85
23. kvě 2022

Je to jen období, ale fakt jsem ráda že jsem nebyla masochistka a děti mám 4 roky a je klid. Starší už se o mladšího postará. Holt jak si to člověk udělá takový to má...

fire85
23. kvě 2022

@hani_na a proč pracuješ v těhotenství. ? Zkus se malému věnovat víc místo nějaký práce...nechápu proč musí všichni v těhotenství nutně pracovat, pak jsou chudáci děcka i rodiče. Jasne že má Záchvaty že ty chce u sebe. Žárlí a bude hůř

palja
23. kvě 2022

No u nás je dcera taková už od narození. Přesně jak píšete a ještě horší. Vůbec jsem si nevšimla že jí začalo období vzdoru. U nás pomáhá na ni zvýšit hlas nebo zakřičet, popř pokud řve jen tak, tak říct neřvi nebo odvést pozornost. Teď jí jsou čerstvě 4 a je taková pořád. Už se tedy nevzteka u všeho, ale prostě má takovou povahu 🤷‍♀️
Jinak teď když jsem si to tady přečetla, tak každé dítě je jiné a na každého platí něco jiného.
U nás žádné vysvětlování nepomáhá. Dát jí do jiného pokoje ať se vzteka, tak to by dostala afektivní záchvat a omdlela by, uznat její vztek... to se vzteka ještě víc. Teď rad jsme dostali milion a za tu dobu toho hodně vyzkoušeli.
Prostě jak jsem psala, důrazně jí něco říct nebo zakřičet, odvést pozornost k jiné činnosti a je klid. Jsme pak spokojení všichni včetně dcery.
Všechny metody se nedají uplatnit na každé dítě.

kajka321
23. kvě 2022

Po třech dětech mám následující zkusenost: je to v komunikaci a v ničem jiném. Děti nejsou psi, ale hodně se k nim tak chováme. Nejsou na povel. Počkej, nedělej, nestrkej.. Místo, nechci abys tam chodil sam, protože se bojím, že se ti tam něco stane. Hodně našich příkazu pramení ze strachu, že se jim něco stane.. S tím souvisí i osobní vymezení, co je opravdu nutné omezovat a co může zůstat bez našeho zákazu. A když se jim nelíbí, že řekneme: nemůžu tě nechat dělat to a to, protože je to nebezpečné tak musime holt vydržet tu jejich reakci, protože jim strašně moc ještě nejde se s tou situací srovnat. Jedna z dcer se také neumí vyrovnat s některými situacemi a ta řve tak, že si lidi myslí, že se ji něco strašného stalo. Paradoxně ona potrebuje samotu, klid bez dotyků, aby se uklidnila.. Každopádně z toho řvaní děti vyrostou, ale bylo by moc fajn, aby v tomto procesu růstu neztratili důvěru v mámu.

maci299
23. kvě 2022

Nezlobte se,ale tady z tohoto komentu úplně sálá ta nechuť a naštvanost.Tak ji odstavte,ne? když vás to tak otravuje

nazka
23. kvě 2022

Hele všechno je jen období a zrovna tady začíná období vzdoru nebo čeho. Je to těžký, ale přejde to. Mám ale pocit, že si potřebuješ od ní odpočinout. Dej ji tátovi a jdi se projít, do kina, cokoli na chvíli jen pro sebe. Hned to pak budeš zvládat lépe.
A jak píšou výš, klidně ji odstav, jestli už to nedáváš.

palja
23. kvě 2022

Moje dcera taky pořád chtěla kekek (cecek). Tak. Jsem si bradavky natrela citronem, řekla jí, že se mliko zkazilo. Jednou cucla a byl klid. V noci se párkrát budila a pak věděla, že je mliko ble a už nechtěla. Takže i taková vzteklina se dá v pohodě odstavit.

tahejhula
23. kvě 2022

U nás ráda ječí i skoro desetiletá, prostě životní strategie. 😆

daisymaminka
23. kvě 2022

Jsem teda osobně velký zastánce kojení a přirozeného odstavu, ake ve 2 letech už je dítě dost "staré" na nějaký pomalý, postupný odstav. Hlavně si to musíte korigovat vy jako máma, kdy budete kojit a kdy ne.

Co se uřvanosti týče, mám téměř 4 letou dceru a řešila jsem A ŘEŠÍM totéž a je to prostě povahou, alespoň v našem případě. Je to trochu lepší než to bylo ve 2 či 3 letech, ale bojujeme pořád.

Držím pěsti, ať společnou komunikací vše zvládnete. 🍀🍀🍀

A opravdu to znám, byla jsem na zhroucení, naštvaná, otrávená a měla jsem období kdy jsem si to vymodlené rodičovství fakt neužívala.

hani_na
23. kvě 2022

@fire85 Pracuji, když spí, jak jsem uvedla výše...

jjasmina
23. kvě 2022

male byli v unoru 2r a je to peklo, necham ji vyvztekat a ji to za chvili přejde, vzteka se kvůli všemu prostě a ze vteku už po nás hází i všechno, co má zrovna po ruce a když se ji snaším uchlacholit, je to snad ještě horší 😀

autor
23. kvě 2022

@jjasmina Holky dekuju! Boze dekuju ze v tom nejsem sama! 😞🤣

lentilkah
23. kvě 2022

Takove dny mam obcas taky, pak uz jsem trapna sama sobe, jak na starsiho stekam 🤦🏼‍♀️ A cim vic stekam, tim vic zlobi. A pak resim kraviny, ktere bych normalne vubec neresila. Ber horcik, ten je dobry na nervy.

autor
23. kvě 2022

@lentilkah Přesně! Když mám dobrou naladu, tak mi nevadí nic a pak jsem podrazdena ehm každý den.. a rvu kvůli všemu… beru beru, ale moc mi nepomáhá 😬

bohumilakupkova
23. kvě 2022

Nedávno jsem četla knížku Zkoušeli jsme všechno. Tam vysvětlovali, že dětský mozek informaci se záporem nedokáže zpracovat. Taky jsou tam tipy, jak s dítětem jednat, aby poslechlo a přitom jsme byli spokojení oba. Můžu říct, že mi to hodně pomohlo. Nic náročného na čtení, za 2 dny jsem měla hotovo. Už jsem myslela, že vezmu dceru k psychologovi a docela mě uklidnilo, že se chová vlastně úplně běžně. 😀Taky jsem vypozorovala, že když na ni křičím, akorát ji to ještě víc rozparádí a zlobí víc.

klokanka31
23. kvě 2022

Myslím že je to jen období, naší jsou čerstvě dva roky a taky se dost vzteká, jak není po jejím...chce to pevné nervy 😊

maxulekapcule
23. kvě 2022

Mám podobnej problém, syn skoro 6, uzasnak, sice teď má nějaký prepubertální období, ale jinak pohoda, jako miminko naprosto skvělej, s láskou vzpomínám. Druhej půl roku, a taky už jedu na rezervu. Pořád jen rev, 4 hodiny v kuse, a tam proste nejde vysvětlit nic. Nemůžu se kolikrát ani najíst, navíc chodím do prace, ale jsme mobilní, tudíž ji provádíme skrze auto, co z je super, protože tam spi s já si při práci odpočinu 🙈 chtěla jsem se vrátit do nějake normální prace, ovšem to nehlidatelny miminko nikdo hlídat nechce a ani to nejde, flašku nechce, příkrmy nechce, jen ten cecek. A představa, ze to bude trvat nějak dýl mě úplně děsí. Chápu Tě

sylvka
23. kvě 2022

Mám to stejně.jen já mám holku půlroční . Mám třetí dítě,po dvou větších Klukách s novým partnerem.proste mě to nebaví,nenaplňuje.... Úplně alergická jsem na slova,užíváš si vysněnou holčičku ? Ne,co se dá užívat u půlročního mimina? Věčný rev? Obezita.nemam čas na starší děti. Úplně mi to vzalo veškeré zájmy a volný čas.malo peněz.nevom co se stalo. Ale jsem také nešťastná máma.kdyz se jdu podívat do práce,jdou mi slzy do očí,strašně mi to tam chybí,ten cvrkot,drby,holky,lidí... Teď má malá chřipku a je to milionkrát horší,vstávám s brekotem,vlastně obě.... Doufám,že až bude větší,bude to lepší.

maxulekapcule
23. kvě 2022

@sylvka to píšeš za mě, ne? 🤣

nick1234
23. kvě 2022

@sherryel ty jo, když to tak čtu tak obdivuji tvůj nadhled a trpělivost 😃. To já bych se už asi houpala 😆. Jinak já moc nejsem domlouvaci typ, jako snažím se vysvětlit, proč to po něm chci nebo nechci, ale když to říkám po třetí/čtvrte tak už většinou bouchnu a syn ví, ze je zle a ze nepochodi (má už ale 6 let) a tak nejak se vždy domluvíme 😍

sylvka
23. kvě 2022

@maxulekapcule paráda,už jsem si přišla malinko nenormální,když si to nejprekrasnejsi období života,úplně jako neužívám . Za desítku měsíčně ( a to ještě díky velké dobrotě ředitelky MŠ ,že mi holku vezme před třetím rokem,ptz jsem zaměstnanec) fakt super job.