Je to normální chování u 19měsíčního dítěte?

sonnenaufgang
12. kvě 2021

Ahoj, jdu se poradit, zda je to normální. Dceři je 19 měsíců. Bydlíme v menším bytě, muž už rok na homeoffice, takže jsme všichni pořád spolu, ale přijde mi, že to zvládáme bez větších problémů. Dcera má tatínka hodně ráda, je na ní ten hodnější a rád si s ní hraje...
Co se nám ale moc nezdá- nechce si umýt vlasy(vůbec, začne hystericky brečet), ne vždy si chce sednout na nočník. Včera se stalo, že si nechtěla sednout do autosedačky, po asi půl hodině, řevu, dceřině zadržování dechu se to nějak zdařilo. Řekli jsme si, ok, byla unavená. Jenže dnes to samé. Nechtěla si tam sednout, zkoušeli jsme to různě, vysvětlovali, trpělivě. Prostě se propne a nejde jí tam ani nijak natlačit. Dnes se taky dvakrát stalo, že poté, co jsem jí nechtěla dát prso (stále se kojí), tak se bouchala do hlavy (jednou o pelest postele, podruhé piankem).
Jinak je dcera celkem veselá, komunikativní. Moc ještě nemluví, nezopakuje třeba po nás slovo, ale určitý vývoj tam sleduji. Muž je ztoho nějaký zoufalý, tak jdu jdu s diskusí🙂
Díky moc za vaše zkušenosti.

squezy
12. kvě 2021

@sonnenaufgang úplně normální dítě

sonnenaufgang
autor
12. kvě 2021

@sonnenaufgang kromě toho se ještě bojí vysavače a sekačky. Nebo jsem vytáhla tyčový mixér a začala brečet, přitom to zná, i se mnou mixovala, když už mixuju, tak je ok.

squezy
12. kvě 2021

@sonnenaufgang nevím, proč všichni dneska pochybuji o svych dětech. Je to furt hrozně malé dítě.

cherie24
12. kvě 2021

@sonnenaufgang u nás to stejné. 😉 Někdy se vyloženě do auta těší, že jede na výlet, jindy řev, propne se a hotovo. Zejména od babiček odjíždíme v 95% s brutálním řevem. U nás teda vysvětlování absolutně nic neřeší, nezájem, bez reakce. Většinou se snažím vysvětlit, pak dost často situace vyeskaluje v můj hysterický řev z čehož si dcera taky nic nedělá a když se vzteká až tak, že si začne ubližovat nebo ubližuje mě, tak ji lepnu přes prdel, to většinou zpozorní, uklidní se trošku a až pak se dá obejmout a uklidnit. Záchvaty vzteku jsou na denním pořádku, válení se po zemi a podobné srandy. A to kojení no, my musíme být celý den venku, protože jinak si sednu a malá je jak šílená, dobývá se do výstřihu, vzteká se jak šílená a byla by u prsa klidně co 10 minut. Řekla bych že to dělá, protože ji to prostě baví. Venku si na prso ani nevzpomene. Nenapadlo mě, že by bylo něco špatně, prostě je vzteklejší než jiné děti, zároveň jsou i mnohem šílenější děti. Je to malé dítě, všechno se učí stejně jako se musí se naučit zvládat své emoce a to že není vždy vše po její vůli.

zoyee
12. kvě 2021

Je to naprosto normální, dcera to taky někdy mezi 1, 5 - 2 roky měla, nechtěla do vany ani do sprchy, ty se bála úplně šíleně. Přitom je fakt vodník a nejde z vody vyhnat. A hlucnejch věci se taky bála, to je prostě období. Bála se i fenu, zastřihovače na vousy, prostě všeho, co dělalo ošklivé zvuk. Dneska ji budou 4 a je úplně v pohodě.

klokanka31
12. kvě 2021

@sonnenaufgang Moje má rok a má paniku z mixéru, šlehače a elektrickýho mlýnku na maso. To jí manžel musí vzít do vedlejší místnosti a zabavit jí, protože jinak strašně pláče 🤔 já jako malá zas měla paniku z vysavače. Je to hold takové období...

me_druhe_ja
12. kvě 2021

Můj rok a půlroční se bojí jednoho mixéru. Mám tři, ale bojí se jen jednoho. 😀 stejně jako mám dva vysavače, obyč a robotickej, a bojí se toho robotickýho. Obyč naopak zbožňuje. 😀

petrasipkova1
12. kvě 2021

Neboj, normální, obě děti se v tomhle veku bály obzvlášť mixeru. První dcera se taky parkrat bouchla do hlavy když se ji něco nelíbilo. A auto to je kapitola sama o sobě 😂😂

maki90
12. kvě 2021

@sonnenaufgang je normální, neboj 😉

hanicka_k
12. kvě 2021

To je úplně normální. Dcerka měla to samé, bála se hlasitých zvuků - mixéru, vysavače... A mytí vlasů? To u nás připomínalo krocení dravé zvěře 🤦🏻‍♀️ nočník ještě nepoužívala. Jsou jí 4, stále nemusí hlasité zvuky, nemusí mytí hlavy. Ale už aspoň u toho neječí jako pavián.

vikinkav
12. kvě 2021

Syn se bal vseho, i potlesku na svatbe 😄 nikdy by me nenapadlo, ze to neni normalni, jen narocnejsi pro me 😉 vlasy si necha umyt az ted ve 3 letech a to tak jednou za mesic 😄

sonnenaufgang
autor
13. kvě 2021

@squezy není to pochyb jen o dětech, ale také o tom, zda vše děláme správně a zda jsme něco nezanedbali.

sonnenaufgang
autor
13. kvě 2021

@cherie24 já se snažím být v klidu, i když člověku to někdy nedá a má tendenci taky křičet a v hlavě naskakují věty, které nám říkali rodiče :D souhlas, musí se naučit zpracovat emoce. To zatím není v jejich moci.

sonnenaufgang
autor
13. kvě 2021

Díky všem za názor🙂 je dobré si přečíst, že to k tomuto období patří. Upřímně jsem tuto diskusi založila spíše kvůli muži, protože ten to prožívá mnohem více a boji se, aby dcera nebyla nemocná nebo co já vím. Tak snad ho to uklidní a hodí se do pohody:D

cilkat
13. kvě 2021

Kdybyste viděli tu mou dvouletou vzteklinu, když není po jeho...Ano, je to normální 😉.