Ahoj holky, už jsem trochu grogy. Nevím, jak nastavit režim mé 2,5 leté holčičce. Mám ještě půlročního klučíka. Kolem 19h30 uspím malýho v kočárku. V posteli, ani postýlce, kterou máme vedle postele, ho neuspávam, protože tam pak uspávám i starší a protože dělá většinou scény, tak ho prostě vždycky vzbudí a můžu malýho uspávat zase další hodinu. Děti, já i muž spíme v ložnici. Poslední dobou malá už nepotřebuje spát ve dne. Takže, vstává kolem sedmé ráno nespí celej den a donedávna to bylo tak, že kolem 18-19hod usnula a spala zase až do rána... Jenže poslední dobou nechce večer vůbec spát. Ono je 21 hod a ještě tu lítá a já se už třeba hodinu snažím jí uspat. To už mi tečou nervy, protože to jsou scény! Takže pak nastupuje chlap, někdy to dá a uspí jí, někdy to vzá a jdu jí zase uspávat já....... Vůbec nechápu, že není po14 hodinách unavená a že jí prostě do tý postele nedostanu. Chci, aby mi děti usínali do těch 20 hod, protože pak ještě musím uklízet ten děsnej bordel tady. To mi zabere minim. hodinu a pak konečně čas pro sebe!!! Jenže kolem 22-, max 22h30 musím jít spát, protoze se mi pak zase budí malej na mlíčko a vůbec bych se nevyspala...... NO prostě nevim co dělam blbě. Takže můj dotaz zní: Jak jí nastavit nějaký režim? děkuju moc za všechny rady
@zelenaesmolda Jako to mě taky napadlo, ale když jí začnu uspávat třeba v sedm, nebo i dřív, tak je to bez šance už uplně, začne zdrhat z postele, začne si najednou se vším hrát, atd.........
Taky si myslím že je přetažená. Odpočívá po obědě aspoň? holka po obědě nespí od dvou let, ale po obědě ji vždycky pustím pohádky, aby v klidu koukala a odpočívala.
PO obědě odpočívá, to jo. Pustím ji taky pohádky a kouká a relaxuje
Jinak ja bych jeste upravila to,ze bych ji zapojila do vecerniho uklidu.Aspon hracky by si po sobe mela uklidit,neni zadny duvod proc bys jeste hodinu po uspani deti mela surovat byt.Pozdeji se ti na to bude blbe ucit,ze si ma po sobe uklizet.
Mate vecer nejake ritualy?U nas se chodi spat kolem pul osme-osme.Umyjeme si zuby,prevlikneme se do pyzamka,uklidime hracky a jde se do postele.Precteme pohadku a zhasniname.Pokud chce jit treba curat nebo napit a vim,ze byla pred chvili tak ji to nedovolim,nebude mi bezduvodne utikat z postele.
Zkusila bych ji uspat driv nez mimino protoze ucit ho usinat v kocarku je taky cesta do pekel.
Rituál máme, že vyčistíme zoubky, dáme pyžamo a jdeme. Jenže ona z tý postele zdrhá. Když jí to nechci dovolit, tak ječí a ječí a bud jí dám na prdel, což opravdu nesnáším dělat, nebo jí necham zdrhat. Už několikrát jsem jí zkoušela dát do postele v sedm, jak píšeš, prostě dřív jak mimino, ale to fakt nemělo žádný účinek. Co ještě dělám, ale to je taky na nic, je, že jí tam dovolim vzít si plyšáky, aby s ní jakoby usínaly, jenže ona si s nima vydrží hrát další dvě hodiny!!! Takže do postele musíme bez ničeho, ani knížky ne.
A proc ji nechas zdrhat?Plysaky omezit na jednoho kdyz si s nima pak hraje a knizku cist,nedavat do ruky.
no když jí nenechám zdrhnout, tak dělá scény a ty vygradujou v regulérní neštastnej pláč, tak proto jí nechám po pár pokusech utéct. Ten pláč neni dobrej, je fakt neštastná asi, když jí nutim být v posteli ☹
My máme teď uspávací rituál takový, že po koupeli se zhasne úplně v celém bytě, jen v ložnici máme malou lampičku, u té se oblékne pyžamo, přečte pohádka a pak se zhasíná a oba s manželem děláme, že spíme. Syn občas zkusí utéct, ale všude je tma (na vypínač díky bohu nedosáhne, má 2 roky a 2 měsíce) a tak to vzdá, lehne si k nám a usne. My pak odejdeme vedle jak spí. Toto se nám zatím osvědčilo nejvíce.
Ja jsem mela deti naucene, ze v postylce dostaly mlicko a precetla se pohadka. Od malicka teda byly zvykle, ze se naveceri, vykoupou a jde se do postylky. Tak mozna udelat nejaky takovy ritual, aby si s tim uz spojila spanek. 🤷♀️
Kdyz deti zdrhaji a delaji brajgl, vypnu jistic a smula. Kdyz je v celem byte tma, prestane je to bavit (nejvetsi problem je u rozsveceni a zhasinani svetel prave s dvouletakem) 🙂 Ale jestli si v posteli vydrzi hrat dve hodiny, asi proste neni unavena. Chapu, ze bys chtela mit od 20 h pohodu, ale kdyz to nefunguje...
Taky bych raději v kočárku neuspávala.. a k dceři - no.. radu mám asi jedinou - utahat přes den 🙈 a celý to posunout dopředu. Nevím jestli nebo jak dlouho koukáte večer na pohádky,ale minimálně hodinu před spaním mít tv vypnutou.. u nás to tak vycházelo celkem přesně. Když se vypla tv například v 19h, tak ve 20h už většinou nebylo co řešit a šlo se číst.
Nemám radu, jen podobný problém. Syn (akorát 3, ale táhne se to už půl roku minimálně) tedy většinou po obědě spí, hodinu a půl. Když ho budim dřív, je strašně naštvaný a večerní výsledky stejný. A večer prostě uspavam neospaly dítě. Po 8 jde do postele, knížka, vyprávění, a nespí. Vrtí se, vymejsli co by, a nespí. Dřív jak 21.30 neusne. Dřív usinal u kojení, potom, co o něj přišel před tím půl rokem, nemůže zabrat. Nezlobí, ale jsem otrávená úplně stejně. Společný čas s manželem žádný, osobní čas jen při odpoledním spánku. Funguje to, že usnu taky, to pak vytuhne, ale problém se tím neřeší.
Nespani po obědě mu zatím nevyhovuje, je unavený a pak usne i za pochodu třeba ve 4 nebo v 6.
Mam stejne starou a do toho miminko a osvedcilo se mi jedno: neuspavat neunavene dite. Jsou z toho pak presne tyhle sceny, rodice nastvany a dite hystericky. Kdyz uspavam a vidim, ze se mi to do 5 minut nepovede, tak proste jdu od toho. Ty bys taky nespala, kdybys nebyla unavena. A ze chces mit cas pro sebe? No tak ho ted holt chvili mit nebudes no...jako tlacit to na silu jen proto, ze TY chces mit v 8 vecer klid?
Radu nemám.Když se ji nechce spát,tak asi těžko usne.At se jí věnuje manžel a Ty si zatím ukliď co potřebuješ a zkus ji dát spát v 21:00.Až nastoupí do školky bude víc utahaná a bude dříve usínat.
zavést pevný režim.
Třeba 15-17h venku, uklid hraček, 17:30h večeře, 18h koupání, 18:30h prohlížení pohádek 19h klid,
dětem třeba pouštím i pohádku z CD, jinak večer mají zakázanou TV (občas o víkendu dovolím, ale přes týden když se brzo vstává ne)
Zase někomu vyhovuje a starší to jeden čas taky měl, že usínal u TV (u večerníčku) - nespal po obědě a kolem té 19h mi usínl na ruce v obýváku.
Když uspáváš jsi tam? Já s kluky byla držela za ruku
A jsi tam s ní? Mám skoro stejně staré dítě. Pokud se přetáhne, je pak jak naspídovaná veverka. Uspávat musím tak, že jsem s ní. Dokud neusne, jinak by mi zdrhla každý den. Tma, žádné mluvení, žádné rozptylování. Při náznaku odcházení, breku, přitulit a mazlit. Někdy to trvá hodinu, když není moc unavená, ale plus mínus se snaž držet to, že do osmi v té posteli je a většinou do 15 minut spí.
A je opravdu unavená? Občas mám pocit, že ty děti už fakt "nepotřebují spát". Tříleté dítě potřebuje 11-12 hodin spánku denně. Resp. teda 2-3 leté "podle tabulek" 11-13 a předškolák pak už 10-12. Je to docela skok. Pokud po obědě třeba hodinu odpočívá, může být to, že v noci potřebuje třeba jen 10 hodin. Pokud vstává v 7, tak mi vychází chodit spát v 21.
Jinak teda já skončila u toho, že chodím spát s malým někdy kolem desáté, vstává v 8, ale teda spává mi ještě po obědě (budou mu za chvíli 3), vstanu si, jak potřebuji, ale nemám druhé.
Jo a hračky se aspoň trošku pokusím uklízet s malým. Ideál je, když jde spát tak správně unavený.
Ahoj, nemám sice druhé dítko, ale úplně Tě chápu, zrovna zažívám to samé se synem. Prostě všechno úplně rozhozené, chybí mi energie, chodím 2x týdně do práce. Syn je teď druhý měsíc doma, s babičkama, jinak chodil ty dva dny v týdnu do školky pro dvouleťáky a to bylo skvělé, režim měl...příjde mi, že mají nadbytek energie v tomto věku, je potřeba jim stále vymýšlet program a to jistě s druhým mimi nejde. Moje naděje je tedy, opět od února školka na dva dny v týdnu. Pokud máš tu možnost, tak ho dávej babičkám, tetičkám...vidím totiž na svém synovi, že tuto společnost si moc oblíbil a sám se na babičku vyptává. Přeji teda spousty sil!
Ja bych malou dala do jejiho pokojicku. Nase taky delala sceny, kdyz byla u nas v loznici. Kolem 2.roku jsme ji poridili uz velkou postel do jejiho pokoje a od ty doby krasne usina (nekdy dokonce sama). Do postele davame kolem 8, po obede uz taky nespi. Je ji 2 a pul.
Jo a docela u ni plati vysvetlovat 😄 rekli jsme, ze je tma a kdyz je tma, tak se spinká a ono to fakt zabralo 😄 nevim jak to udelame v lete 🤣
Mám téměř 2 leteho. Aktuálně je to tak, že buď spi nebo ne. Většinou ne. Ten zlom přišel před 2-3 týdny. Režim máme takový, že jdeme kolem 9-10 ven vracíme se tak v 11:30 dáme oběd nebo jen svacu a jdeme ležet u TV, musim ležet taky jinak by mi zdrhnul. Mě to teda nevadí 😂. A pak je to otázka do 2 máme takovej klid na lůžku, a když nespí dam mu buď oběd nebo svacu a hrabeme se ven kolem 3. Tak do 5-6 jsme venku. Pak veca, koupacka, nějaký to běžný fungování. A jdeme zase ležet. A usne mezi 19:30-21:30 bez ohledu na to jestli spal nebo ne. A budí se až před 9 ráno. Co je ale zajímavý a nechápu to, je můj manžel. Mě v 99% fakt nespí, a je mu? Do 2 minut tuhej. Ale nesmím tam být. Já ho asi rusim nebo co 😁😁
@te_reza no ono se to řekne, mám dceru 26 měsíců, teď poslední 4 dny po obědě přestává spát, haha ale vydržet aby si se mnou lehla do postele a četla si třeba??? Ta tady lice jak namydlenej blesk, je to akční dítě a pak padne ve 3 v kocare venku. Ono.je to debilni přechodný období kdy už ve 12 nejsou unavení ale zároveň nevydrží až do 20h bez spánku. Jde o to to vydržet
Než se to srovna
@helcakab Jo hele, tohle teď řešíme s kamoskama často. Jim ty děti nevydrží ležet ani s nima. 😁 A pak spi ve 3,4 v kočárku, z čehož se vyklube večerní spanek o pulnoci.
@95newmommy2020 no jenže neudělaš nic ono je to i období, které zase přejde A upraví se to. Dcera spala normal 2h po obědě večer o půl 9 šla a až do rána. Teď po obědě už přestává, pak usne v autě nebo venku a jde o půl 10.
V kolik vstává? Jste cely den doma nebo běhá venku? Jaký má celodenní režim? mladší syn se narodil,když dcerce bylo 2r a 1m, chodila s námi na procházky,do herny,na hřiště,prostě mezi děti,to vstávala 6.15-6.45.dcerce je 6,synovi budou 4,ranní vstávání jim o víkendu zůstalo, v týdnu vstávaji oba dva do školky v 6.10, v týdnu chodí po večerníčku do pokoje,když se jim nechce spát,tak si pustí Albi tužku,pak jdou spát cca v 19.40-20h, v pátek a sobotu mají mají povoleno se dívat na pohádky do 19.30,pak pokoj a když se jim nechce spát,tak si ještě hrají.
Co napsat, asi to že v tom nejsi sama 🙏 Jo kdyby existoval nějaký 🔑 na spánek nebo cokoliv jiného bylo by to asi moc jednoduché 🙄😬😁
Já jen můžu napsat jak je to u nás. Syn 2,3 roku a když vynechá odpolední spánek, je to podle toho kdy vstává, tak večer usne tak do 10 minut. Když spí po obědě tak si dá tak tu 1,5 hod max a večer jde spát okolo 21:30 a usne tak do 20 min. Podotýkám že i když po obědě nespí tak jde večer spát taky tak okolo 21-21:30 hod. Takže ty děti mají obrovskou energii 🙈 Jinak já večer položím do postýlky, zapnu promítání a zvuk ryb a jsem tam s ním, dá si zbytek mléka a povídáme si, blbne no co zrovna chce, pak už mu řeknu že je noc a všechny děti už spí a on se pomalu sklidnuje a usíná 🙏🙏 a vstává mezi 8-9 hod, jo ale půlku noci spí s náma v posteli,to by jsem potřebovala odbourat a na to by se mě ten 🔑 fakt hodil 🤣🤣🤣
@luciaanaa A co ho ráno budit dřív? Pak by sel spát večer taky dřív. Mezi 8-9h mi nikdy děti nevstavali,nejdřív se u nás vstavalo v 6, nejpozději 7.15, jinak obvykle okolo 6.30 a usínají i večer brzo,max.20.30,ale v týdnu jsem v pokojicku po večerníčku,v pátek a v sobotu jdou do pokojíku okolo 19.30 . A to synovi budou 4, dceři je 6.chodi si spát už sami.
@luciaanaa připomínáte mi mou švagrovou,holku má mladší o půl roku než náš syn a to samé jak u vás,ráno vyspava a večer kunuje, kolikrát chodí spát dýl než já (chodím mezi 22-22.30).u sousedů taky,holce budou 3 roky v červnu,ráno vstává dlouho a večer kunuje,o Silvestru byla vzhůru do půl 1, naše dcerka šla spát ve 21h,budila jsem jí o půlnoci na ohňostroj.u nás se brzo vstává i o víkendu,ale to já v 6h nevstavam
@veronikav31 No mě to zatím takto vyhovuje, já nejsem ranní ptáče takže v pohodě. Až se bude blížit nástup do školky budu to stahovat aby vstával dřív, ale nutno říct že když by spal sám v postýlce možná by se budil dřív.
A nebude spis pretazena?