Jak se nezbláznit z neustále nespokojeného dítěte?

hanka158
13. črc 2020

Mam 2 a ctvrt leteho syna a jak uz nadpis rika, je to s nim proste tezke. Casto ma dny, kdy se probudi a je neustale uknuceny, urvany, kazdych 30 vterin na me "krici", ze neco chce a krici do te doby nez to dostane, pak minuta klid a chce zase neco jineho... Kdyz mu neco zakazu, tak do me boucha, resp. i do vsech ostatnich - deti, dospelych... Je take strasne zrychleny, casto neco rozbiji, dela neuveritelne prasarny, rozleva sklenicky apod.. Dokaze byt i sladky a nekdy je s nim sranda, kdyz jsme venku, a ma nove podnety, je to v pohode, ale nez vyjdeme, kdyz obedvame, kdyz nema vylozene nejakou zabavku, je to s nim opravdu tezke... Dlouho se drzim, vysvetluju, ze musi byt trpelivy, ze to nejde hned, ze nemusi kricet, staci mluvit normalne apod., ale vetsinou mi behem dne rupnou nervy a zacnu na nej kricet, on pak okamzite se rozplace a ja si pripadam jako ta nejhorsi matka. Jsou i dny, kdy je mi z toho jeho vecneho knourani a nespokojenosti fyzicky nevolno, jsem hodne citliva a proste at se snazim jak se snazim, tak byt v jeho pritomnosti kdyz ma "svuj den" mi nedela dobre :( Jak z toho ven? Mam i starsi 5ti letou dceru a to je zase takove slunicko, s ni je radost byt (99% casu 🙂) On za to nemuze, ze je takovy, jinak je strasne moc sikovny, ale proste ta jeho povaha, nedokazu ji nejak normalne tolerovat. Nemate nekdo tip na to jak to zvladat? Do skolky pujde nejdriv v lednu, hlidani ted od koronaviru nemame zadne a babicky take nefunguji :(

lv
13. črc 2020

Ted je období vzdoru, to musi prejit, cca za rok.. Vim o cem mluvim, Eveli řvala nonstop do 3 let.. I ted je kňoura, věčně nespokojena, casto naštvaná, jak nejde vše dle jejich představ, ale už se to da vydržet.

zmrzlinka
14. črc 2020

Řadu nemám....mám doma to samé ve starším vydání . ve školce je zlata a doma věčně urvana a vzteklá.Ma i lepší období....ale když jí to chytne,tak konečná...mne pomáhá víno a čokoláda 😂😂😂😂

miba10
14. črc 2020

@hanka158 přesně tohle mám doma v holčičím vydání 😬dceři budou v listopadu 3. Je to někdy fakt na palici. U nás jediné co funguje je septani. Když ji to chytne, tak začnu prostě septat. Jelikož ona řve, tak se přijde pochovat, čímž ji taky trochu zklidnim a jak septam tak ji nezbývá nic nineho než zmlknout, protože jinak mě neslyší. Ne vždy to funguje a někdy to trvá i půl hodiny, ale aspoň něco. Pak je jí ještě zavedla, že když jeci, takže ztrácí čas, který jsme si mohli spolu hrát. Při vzteku většinou rozchází vše co jí přijde pod ruku, tak ji tak pak ještě nuzim uklidit a to taky celkem zabírá.

krupka3
18. črc 2020

U nas hodne pomaha dodrzovat spankovy rezim tak, aby byla dcera opravdu poradne vyspana. Kdykoliv ji neco vzbudi driv, nebo treba nejde po obede spat, tak je to s ni pak cely den k nevydrzeni a dela presne to, co jsi popsala ty (i kdyz teda neboucha nas, to uz mame vyjasneno, ze se opravdu nesmi, ale v te fazi byla taky, kdy to zkousela). Jednoznacne pomaha trpelivost. Dokud jsme trpelivi, mluvime s ni v klidu a snazime se chapat co po nas chce, je to vzdy o 80% lepsi. Jakmile uz treba dojde energie nebo jsou nervy na krajicku i u rodicu, pak je to naprosta katastrofa. Uklidnuji se den co den tim, ze je to jen obdobi :-P