Hračky na WC. Máte tip, jaké by zabavily 11m. dítě?

5. zář 2023

Ahoj! Pro bezne obcany zvlastni dotaz, ale vy matky me budete chapat. Doporucite mi nejakou fakt super vec/hracku, ktera je schopna zabavit 11m miminobatole aspon na 10 min? Rada bych si nekdy V KLIDU dosla na zachod, nebo se V KLIDU osprchovala, aniz by mi u vany hystericky rvalo dite ci mi na nohach viselo. Jedina vec, ktera ho na WC zajima, je zachodova stetka a olizovani misy. V koupelne ho nezajima nic. Jen ja. Stoji u vany a rve. Kdyz spi, tak je schopny se budit i kazdych pet minut, takze se myju pres den s nim 🙄
Dekuji za rady 🤓

autor
5. zář 2023

Jinak hracky tam samotrejme ma, schovavam mu veci i do skrinek, aby je mohl otevirat a objevovat. To ho bavi presne 48 s, a pak se zase sape na me nebo dozadu ke stetce, a kdyz nu to zatrhnu, tak jeci na celou ves 😅

irmamala
5. zář 2023

A musíš ho brát sebou, nemůžeš ho nechat řvát za dveřmi, kde ho neuslyšíš? 🙂 Já jsem to s dětmi dělala taky tak, pořád je zabavovala, jak kňíkly, hned na ruku aby nebyly traumatizované a dopadlo to tak, že z nich mám trauma já, do dneška 😀

autor
5. zář 2023

@irmamala nemuzu, protoze by vylezl na schody nebo vysypal odpadkovy kos a podobne veci. Mame chodbu, kde je wc propojenou s kuchyni bez dveri a tam ho nemuzu nechat bez dozoru - sice by nerval a byl by spokojenej, ale zpusobil by katastrofu 🙏🏻😂

malytlustyhroch
5. zář 2023

Meli jsme takove ty zvukove hracky typu fisher price a davali je detem jen na takovehle vyjmecne prilezitosti. Ale musi tam byt ten kontrast, ze jsou jine nez hracky, co maji bezne k dispozici.
V kuchyni fungovalo, ze aby nelezly do vsech supliku, mely svuj suplik... Tak me napadlo, jestli mu nemuzes poridit jeho vlastni cistou novou zachodovous stetku (no, asi vydrzi cista presne 60s nez ji hodi do opravdoveho zachoda, co?), nebo treba kartac, kterym by mohl cistit vanu nebo umyvadlo, zatimco se mejes (trochu octa nebo jedle sody misto praciho prostredku neuskodi). Ale 10 minut, to chces fakt hodne, to snad jen pustit videa na youtubu a doufat ze ti neobedna zadne zbozi z reklamy... Popravde s prvnim jsem tohle vsechno resila, az kdyz manzel prisel domu a s druhym neodlozitelnym jsem proste chodila na zachod s ditetem v naruci, coz teda jsem si u prvniho vubec nedovedla predstavit, takovou absenci soukromi.

malytlustyhroch
5. zář 2023

Do ohradky uz se strcit neda? Vylejza? Jako deset minut je moc, ale aspon kdyz jsem se sla vycurat, tak jsem tusila, ze se nic moc nestane za tu chvilku.

uzivatelkapetra
5. zář 2023

Práskla bych do postýlky s oblíbenými hračkami a ať chvilku vydrží.

te_reza
5. zář 2023

Přikurtovat do jídelní stoličky nebo pořídit ohrádku. Nechat je chvíli o samotě není vůbec na škodu.

konidana
5. zář 2023

podle mne neuděláš nic . Vydrž rok, dva...Pomůže čas ,postupem času už aspoň nebude olizovat štětku, i kdyby za tebou furt chodil😅

autor
5. zář 2023

@uzivatelkapetra to neni spatny napad s tou postylkou ☝🏼reknu muzi, at mi ji snizi. Mimino byl totiz od novorozenete do postylky absolutne neprelozitelny, tudiz spi se mnou v posteli a postylka slouzi jako odkladiste vseho mozneho. Ono je jedno, jestli bude rvat hned u vany nebo o dva metry dal v postylce 🤷🏼‍♀️😅 vyuziju ji i behem vareni. Dik!

autor
5. zář 2023

@malytlustyhroch ta cista zachodova stetka me taky napadla 😂 ale nebyla jsem si jista, zda by to nebyl moc velky bizar 🤣 no ale co, hlavne, ze bude klid 🤓

vladienka
5. zář 2023

Kolicky na oblecenie a misky 🙂 alebo vrchnaciky z flias, s takymi vecami sa mi deti zabavili dlho

konidana
5. zář 2023

jestli ze snížené postýlky nevyleze tak dobrý. Naše batolata kolem roku lezly do vysoké židičky a z ní dolů taky, už samostatně. Postýlku přelezly taky velmi brzo, ale už nevím přesně kdy.

merope
5. zář 2023

@konidana Hele, to jí nemusíme říkat, že to je řešení na max 3 měsíce ... protože 3 měsíce sama na záchodě, to je prostě luxus. 😀

alice180
5. zář 2023

@vladienka akorát teda u těch kolíků, bacha na rozebírání. Jsou tam ty pérka.

vladienka
5. zář 2023

@alice180 nepodarilo sa to nikdy ani jednej, ale ano, moze sa stat

alice180
5. zář 2023

@vladienka no já právě mluvím z vlastní zkušenosti 😀

guliii
5. zář 2023

Hele ze zkušenosti, nejvíc ho zabaví běžné věci. Hadice od sprchy, přivázaný kabel k topení ( to má úspěch). Lesklé věci. Tohle samozřejmě za dozoru. Nějaká krabička z tvrdého papíru. Já mu tedy dám třeba piškoty do obýváku a nějakou hračku, pustím tv. Koupelnu máme hned vedle. Chvíli ho to zabaví a pak prileze za mnou. 🤣

veruuu_kubesovic
5. zář 2023

Nechceš toho jaksi moc🤔??? 11mesicni batole ti proste jen tak nevydrží, dávala jsem do ohrádky, aby tam chvilku prostě vydrželo, žádné hračky se mnou na WC nebo ke sprše...jsem milující máma, ale taky jsou urcite "hranice", kde chci být pár minut sama...

autor
5. zář 2023

@veruuu_kubesovic jako ze chci moc, aby mi dite hystericky nejecelo u sprchovani? 😂 Ohradku zatim nevedem, ale zavedem postylku, dle rady viz vyse.

krisstina93
5. zář 2023

Já dávala dítě do postýlky nebo sem ho pripoutala do vajíčka a nechala za dveřmi :D nikdy by mě nenapadlo tahat dítě sebou do koupelny nebo na záchod a ještě mu tam brát hračky :D jinak nevím, ale jak mají v dosahu něco ve stylu stetky na záchod, tak můžou mít hračky ze zlata a stejně je bude zajímat jenom ta stetka :D

veruuu_kubesovic
5. zář 2023

Ty si chceš v klidu něco udělat, ale máš 11mesicni batole, které je prostě všude...to prostě není reálné...brát s sebou do koupelny to mi přijde blbost na entou, když nemáš ohrádku, tak dej prcka do postýlky...
V klidu se však ještě delší dobu nevykoupes, nedejbože sednout v klidu na WC...

me_druhe_ja
5. zář 2023

@konidana tak moje dcera má 2 roky a 7 měsíců a stále spí v dětské postýlce, velkou dostane na 3.narozeniny. a postýlku mi nepřeleza. Nikdy. 😀 šplhá všude, je pohybove zdatna, ale tohle nedělá no...možná ji to prostě nenapadlo, nevím. 😀 takže ne každý dítě vyleze z postýlky v roce 😀

kubesovaadelka
5. zář 2023

Malou bavily akorát kolíčky na prádlo, posadit ji do koše na prádlo, naházet jí tam kolíčky a buď je vyhazovala úplně ven, nebo naopak je dávala do mističky zpět. Pak ještě deodorant, furt sundávala a nandavala víčko 🙈🤣 jinak ji dám do prostoru tablet a dám si rychlosprchu ( do 10ti min jsem venku, záleží jestli řve nebo ne)

rejalin
5. zář 2023

Já dělám krabičky s překvapením (např když se chci namalovat, když jsem na děti sama a čistím zuby staršímu.. ). Je to snadné, vezmeš krabičku a dáš do ní všechny možné blbosti- otevírací formičku na vosi hnízda, jediní luj, krabičku od mezizubnich kartacků, nějaké drobné hračky, krejcovsky metr, frkačku.. nebo třeba krabičku tamponu, to zabaví hodně.. dítě to krámuje a je spokojeně, jen je třeba to časem obměňovat 🙂

autor
6. zář 2023

@rejalin to je super napad! 👌🏻

rejalin
6. zář 2023

Já vím 😄 kdybych to nevyčetla v knížce, nechala bych si to patentovat 🤣