Ahoj jdu si sem pro radu a zároveň se vybrečet. Pokud se najde někdo kdo to celé přečte budu neskutečně vděčná. Mám syna, v květnu 2023 3 roky. Už týden co sd tyče režimu spaní je mimo režim. Odmítá spát jak odpoledne po obědě (vždy bez problémů sem tam křik ale do hodinky max spal) tak i klasický večer. Bohužel teď odmítá i odpoledne i večer a trvá to klidně i 5 hodin než se frajer uráčí spát. Nevím si rady jsem zničená. Směje se mi do obličeje a když dostane tzv výchovnou tak neúspěšně. Rve že ho to bolí ale ve vteřině jsme zas a opět tam kde jsme byli. Máme kvůli němu málo spánku nedá se to už vydržet. Chodí večer spát až pd půl noci a do té doby sním držet nás unavuje přítelkyně chodí do práce a spánek potřebuje. Bohužel díky špatným podmínkám je s námi v pokoji. Zkoušeli jsme i odpolední spánek vynechat aby večer kolem 7 už byl tuhý ale nic. Spánek jsme vynechali po obědě ale večer usl až o půl noci. Je strašně hyperaktivni není ani minuta klidu nedokáže ani u jídla sedět v jídelní stolicce je to šílené mám pocit že to psychicky přestávám zvládat jak i já tak přítelkyně. Jsme hlavně unavene. Zkoušíme po dobrém něco za něco jeho oblíbené věci atd a řekne jo dobře ale stejně nic strašně dělá naschvály a na nervy směje se do obličeje a když ho za něco potrestáme i slovně jen tak je konec světa a vzdoruje nám celé hodiny . Prosím nemáte někdo nějakou radu co s tomhle chováním dělat už máme myšlenky že ho dáme pryč je to opravdu neovladatelné. Celé dny chodí říká deme ven tak mu řekněme ano jdeme ven ale jakmile vyjdeme z bytu je kravál nechce chodit utíká a valí se po zemi kope nohama. Restaurace na oběd nepřipadá ani v úvahu. Rodina ani z jedné strany na občasnou pomoc a hlídání nefunguje.
Jak, že ho dáte pryč? Jednou je to vaše dítě a musíte se o něj starat, ať je jakékoliv. Já mám syna s Aspergerovým syndromem a věř, že to co popisuješ, je oproti jeho chování čajíček. A v životě by mě ani mého muže nenapadlo, že ho dáme pryč. Není to žádná věc, ale živý tvor, který lásku svých rodičů potřebuje.
Jinak pokud má hodně energie, co ho dát na nějaký sport. Jak často s ním chodíte ven a na jak dlouho? Chce to ho hodně zaměstnat. A pokud nemá podněty, bude zlobit.
To musi byt troll, prosim, at je to troll 🙈
@mishka87 můžu prosím napsat sz?
Asi si troll, ale kdyb nahodu ne. Narocne dite, divne rodicovske mysleny, zoufalstvi stava se to, ze cloveka napadnou ruzny veci. Mam nespavce, nespi po obede od dvou let, neslo to. Trvalo to asi ctrnact dni nez zacal spat od vecera do rana - pres den jsme nedovolili usnout, vecer jsme byly cela rodiny v poloseru, plus fyzicka aktivita pred spanim a vydrzet.
@mishka87 bohužel jsou to už pocity zoufalství a tohle je něco na co jsem se vůbec neptala
@malytlustyhroch bohužel občas ten pocit máme z toho vyčerpání zoufalství jen tu žádám o rady a ne aby se chytali lide věci o které jsem nezadala
@mishka87 to co jsem vypsala není vše je toho mnohem víc jen tohle je to dle nás zatím nejhorší. Chodí křičí že chce ven a když jdeme tak nechce je problém ho obléct je problém s ním na veřejnosti venku jdeme do obchodu dám příklad a on začne nohy dávat do vzduchu a vztekat se že nebude chodit každou minutu stojí na místě a když řeknu jdeme tak je konec světa nechce absolutně nic odpolední spánek bych tak moc neřešila ale nic ho nedokáže unavit a denně chodit spát až o půl noci je pro nás bohužel problém
To je zvláštní, že část je psaná jako od ženy a potom že přítelkyně taky chodí do práce... Takže kdo to píše?
S dětmi to prostě není jednoduché. Na každé platí něco jiného. Ale něčím podobným si určitě prošla každá rodina.
@jancazao není zvláštní nic na tom když má žena přítelkyni
Nebylo to myšleno zle, jen mě to zarazilo.
🤦♀️ A je dítě vaše? Ať zlobí sebevíc, říct že ho dáte pryč...jako fuj 🤢
že ho dáte pryč, jako k jeho otci, nebo do klokánku?
co vy dvě? jste spolu v pohodě? dítě hodně zrcadlí...
má teď ten věk, kdy trucuje, snaží se prosadit svou, zkouší hranice.
vydržet, hodně trpělivosti, nastavit hranice, trvat na nich, srozumitelně, v krátkých větách vysvětlovat, chválit, mazlit se, být s ním a chtít ho.
@xxx3d to je právě to snažíme se vysvětlovat on nám rozumí ví co může a ne a my jsme v pohodě.
A co mu večer číst pohádky?
Ja mam tez narocneho syna,ovsem ta veta,ze premyslite,ze ho date pryc,uz je docela pres caru. I kdyz chapu,ze to vse je na budku. A v cloveku se ty pocity proste perou. Ja bych ho zkusila unavit. Vzit nekam,kde nevadi,ze utika a neposloucha. Ale aby vybil energii. Tak jsem to delala se synem ja. Mate vecer ritualy?Jinak bych necekala,ze dite odpadne v 7 vecer. Ale pred veceri uz bych najela na klidnejsi rezim. Aby mel cas se zklidnit. Zadna telka,ale vykoupat,najist a jit treba cist ,(jestli vydrzi) nebo aspon prohlizet knizky.
Jo a chapu,ze je sice clovek vyrizeny,ale tim,ze dostane na zadek,tak se to vyresi jen kratkodobe. Ja taky davam na zadek,ale snazim se vyjimecne,aby to bylo vzacne. Hlavne duslednost. Je to tezke,ale jedine to u nas plati. A pozitivni motivace. Kdyz ted budes xy bude odmena ( samolepka pohadka,sladkost-jak uznate za vhodne). A fakt dodrzovat,co se rekne. Me tohle plati vic nez zakazy.
Co ho začít zkusit vychovávat?Než mu výchovne placnout🤦
Určitě to chce víc pohybu přes den,program aby se nenudil.Večer žádný sladkosti,televize atd.
A možná psychologa.Pro dítě i pro Vás a Vaší přítelkyni.A co otec?Má nějakýho ?Nebo?
Na noc bych zkusila dát Melatonin,je i ve spreji, usnadní usínání, CBD na zklidnění,zatím jste nic nezkoušeli,, případně bych zkusila i dětského psychologa,bohužel někdy taková ta výchovná jak píšete má spíš opačný účinek,mám syna PAS a v těch 3letech to byly extrémy.
Udělejte mi režim pravidelný,dělat vše stejně ať ví co bude následovat např.po obědě nějaká malá aktivita.
Jinak babyboxy jsou všude v ČR (ale tříleté dítě se tam už nevejde ) pardon,ale musela jsem 😅
Mě dneska mala vbehla do louže a to sem ji asi desetkrát rikala, ať jde okolo. Asi ji taky dáme pryč. 😀
Jako WTF?! To opravdu? Pokud opravdu nejste trol a tenhle silenej elaborát myslíte vážně, tak bych asi doporucila snížit sladkosti a vypnout televizi. Nevěřím, ze má male dite tolik energie, pokud se neprizivuje sladkym. A místo jedné výchovné doporucuju psycholozku Vladku Bartakovou, která ma uzasnej webinar, jak vychovávat kluky a nezbláznit se.
Jinak trilety deti maj "narok" na "obdobi vzdoru" objevuji hranice, objevuji vlastni zamery a muzou bejt uplne nesnesitelne. Jestli je toho vic nez jen spani a ty nebo partnerka cejtite, ze je to nad vase sily, tak normalne vyhledejte nejakou pomoc pro sebe, pripadne pro dite. Rodinna poradna, psychiatr, psycholog, krizove centrum, linka duvery... Muzes probrat, co vas presne trapi a nekdo z vetsim vhledem a mensi tendenci soudit nez modry konik, vam do toho snaz vnese trochu trochu nadeje.
To je síla. Nevím co poradit, naštěstí takovou zkušenost nemám. A jak třeba vypadá těch 5 hodin, kdy se snažíte, aby šel spát? To si normálně hraje, funguje, nebo je v posteli a vy se u něj střídáte? A když ty jeho pitomé nálady prostě odignorujete, nijak to nereflektujete, tak se děje co? Když se třeba začne vztekat a válet po zemi, a vy odejdete z místnosti, stane se co?
Uplne staci docist do vety, že jsou mu 3. Obdobívzdoru. Jestli jste tak vyčerpané, az na hranici možností, zkuste terapii, rodinnou, pomuze to všem.
bohužel neporadím, nemá nějakou formu ADHD nebo tak něco? ale zajímalo by, kam "pryč" byste to dítě chtěla dát, kde se dají odložit zlobivé a hyperaktivní děti? jako do Babyboxu?
Dala jsem Vám palec, že souhlasím, k názoru, že ho dáte pryč.... jako pochopení pro pocit, že je toho moc, že jste z toho vyčerpaná. Můj názor je naprosto irelevantní.. nevím, jak bych ve vaší situaci reagovala.. vím, že bych byla naštvaná, frustrovaná... První, čím se to dá vysvětlit je věk Vašeho dítěte. V tomto věku nelze ještě nic diagnostikovat. Důležité je, jaké to bylo miminko. Bylo již v té době neklidnější, plakavější apod. ? Jediné co mohu přát je pevné nervy a neurčitou naději, že bude líp
Já bych taky nejraději dala svého syna pryč, když je to občas extrém s ním. Kdo má dítě zdravé, hodné, klidné, spave, tak to prostě nepochopí. 🙄
Já svého syna miluji nadevše, ale... Je to těžké, ten, kdo ví, a má dítě s nějakou diagnózou, tak pochopí. A i ta mamina co má dítě s diagnózou to nechápe, tak se jí klanim.
Jinak dávat dítěti na prdel není řešení. Opravdu ne. Místo toho mu seber co má rád. Dívá se rád na pohádky? Tak nebudou.
Je to váš biologický syn?
@kristyn86 odměna atd zkoušíme ale nic je mu to jedno a když dostane na zadek ma z toho absolutně jedno velké nic a i přes to že ví že bude potrestán tak jde a znovu dělá to co dělat nemá
@zmrzlinka nad psychologem jsme přemýšleli jen nevíme jestli na to není brzo ve dvou a půl letech
@muhehehe těch 5 hodin je v postýlce a skáče v ní. Matraci ohyba láme dřevo apod. Dělá kravál nedokáže ležet ani chvilku v klidu. Když se probudí hned je akční sotva co oči otevře a když ho ignorujeme je to horší a nemá vůbec hranici ani nic kolem a dělá si po svém nezajímá ho že teď má spát
@victress nad adhd jsme už přemýšleli ale dle dr je na to brzo to zjistit. A jak jsme již psala ta věta už je z posledních sil vyřčená a ne že půjdu a nechám ho třeba u lampy aby si ho někdo vzal 😂
Přemýšlíme že ho dáme pryč...🤦