Extrémně hlučné a uječené dítě. Mám to řešit?

14. bře 2024

Pěkný den všem 🌞
Je vás tu hodně a třeba někdo poradíte, neboť máte podobné zkušenosti.
Naše holčička má 3,5let a chodí do školky. Říkáme jí rádio 😂 furt mele a ne a ne přestat. Je společenská, d každým se dá hned do řeči atd ❤️.
Od doby co se začala tak nějak víc projevovat jako osobnost 😂 tak je neskutečně ale neskutečně hlučná. Hodně často si zpívá, hrou, vydává zvuky, napodobuje zvířata. Prostě dítě. Nevadí to ale síla tónů jakou používá je až až. No prostě to rve uši 😂. Jenže... Můžu milionkrát říct ať se trochu ztiší, uklidní... Ale zachvilku jede dál. Například... Uspím jejího malého brášku. Ona začne dělat rachot. 20x požádám ať je ticho a ona si prostě řve dál. Totální ignor.
Nebo někam jedeme a opět je hrozně hlučná. Jenže neposlechne. Chápu že děti zlobí, neposlouchají jenže já mám kolikrát pocit že mi praskne hlava.
Krom toho je hodně i vzteklá. Jak není podle ní tak začne tak ječet, že mám pocit že se rozlítne okno na milion kousků. Nebo že mi prasknou bubínky 🥵. A takhle se vzteká a vzteká... Den co den.
Když nechce z hřiště nebo jí při něčem nevyhovím začne šíleně a hystericky ječet. Že mám chuť jí hodit km daleko 😂😂. Nejhorší že ona ví že mi to vadí. Takže stojí, ječí... Vidí že mě to vadí a ještě přidá a přidá.
A já si říkám, je to normální? Přejde to někdy? Nebo je to chování vhodné na nějakou terapii s dětským psychologem. Abych byla upřímná ještě nikdy jsem neslyšela dítě takhle řvát. Ano vidím jak se děti vztekaji, jsou hlučný ale to co dělá ta moje.... To je teda pecka

palja
14. bře 2024

Myslím, že jsou to normální projevy. Taky mám 2 hlučné dcery.
Jen bych upozornila na 2 případy z mého okolí, kdy děti taky dost křičely a to proto, protože neměly v pořádku sluch, ty děti hůře slyšely. Tím ale nechci nijak strašit.

konidana
14. bře 2024

Neporadim, preji at to prejde. Ja casto s malymi detmi (dve deti o 2 roky kolem 4 let treba) jezdila vlakem. Povidali jsme si, hrali karty, ale dcera vzdy rvala na cely vagon. No ona jen "normalne" mluvila, ale dost nahlas. Chvilku fungovalo napomenuti, septani. Chytla se vzdy tak na jednu az dve vety, a pak zas jela nahlas na cely vagon. Nefungovalo nic. V puberte uz hlucna neni, to se se mnou nebavi spis vubec😅

krisstina93
14. bře 2024

Mám syna, úplně to stejné :D on pusu nezavře, cely den si zpívá, vydává zvuky aut, střelby a nevím co ještě :D je hystericky, vztekly. Venku jede na kolobezce (která sama o sobě dela kraval) a do toho si vždycky zpívá na celou ulici. Abych se ho snažila umlčet je marné, ztihne na minutu a pak to jede znova. Věkem se teda aspoň lepší domluva s nim a ten vztek, teď bude mít 5 let a třeba hřiště už opoustime bez scény :D ale hlučný je porad, zrovna mu říkám, ať mluví potichu, ze metr od nej spi mladší dcera :D

kristyn86
14. bře 2024

Ja mam hlucnyho syna,rikame mu Pepin (ten z Postrizin). On tvrdi,ze mluvi normalne,ale ne. Mluvi strasne nahlas. Celkove je hlucny,furt musi delat nejake zvuky,zpiva,mluvi..Ale on je pravdepodobne ADHD.

katule1990
14. bře 2024

Tvuj popis sedi docela presne i na meho stejne stareho syna. Cely den nezavre pusu. Bud jede do umoru 1000x "a proc", nebo houka s autama a kdyz chci, aby houkal potiseji, tak se na me nechapave podiva, ze auta houkaji prece nahlas 🙈😂. Asi je to normalni 🤷😅.

cilkat
14. bře 2024

Je hlasitá i v normální řeči? Je možné, že má špatný odhad hlasitosti celkově. Nebo prostě potřebuje zvukově stimulovat mozek. Spíš, než psychologa, bych případně řešila poslechový porgram (obecně jsou Benaudira a Jias). dělají s nimi buď logoepdická centra nebo speciální pedagogové.
ALe je možné, že to nijak nepomůže. Ale neuškodí. Investice je jednou za půl roku kontorlní měření + CD (zhruba 3 tis v součtu) + přehrávač a sluchátka (musí být schopné pouštět do každého ucha jiný zvuk... v součtu další tisíc až dva) + každý den 10 minut poslechu. ... Takže v součtu vlastně fakt docela "pohodlné".
Navíc je to bez jakékoliv diagnozy a nějaké nálepky typu "v péči psychologa".