Dvouměsíční miminko chronicky nespí a má extrémní trápení s bříškem, neustále pláče

wnicka
14. srp 2021

Dobry den. Jiz pres tri tydny aktivne resim neustaly, do nebe voljici plac a nespokojenost sve dcery, neb moje drivejsi pokusy o radu pediatra dopadly vskutku tragikomicly.
Od narozeni ji trapi brisko, extremnim zpusobem. K tomu zjisteny nejake ztuhlosti hlavy a krku, dochazime na fyzioterapii. Bohuzel dcera dlouhodobe nespi, pozoruji to a naspi za 24h cyklus pouze 7h cisteho casu, z toho ji 4h musime v podstate umele drzet ve spanku a hopsat na mici, jakmile se neco zmeni, je vzhuru. 3h zvladne sama v kocarku vecer po vanicce. Ma 2 mesice a tyden!
Bohuzel jevi cely den znamky unavy, tre si oblicej, zyva co tri vteriny a oci ma neustale zarudle a natekle…. Neco ji vsak stsle brani spat. Uz mesic ma prujmy, samy hlen, nekdy penu, nekdy vodu, nekdy uplne zelene. Cele tri tydny uz drzim Abkm dietu, posledni tyden rozsireno i o vejce, kure, soju…. Co jsme zacaly chodit na fyzio a pravdepodobne zabrala i strava, situace se na tri dny zlepsila i hovinko, ale posledni 3 dny jsou opet doslovny horor, dcera se sviji nekolik hodin v kuse, vcera prvni titerna nitka krve ve stolici…. Bloudime v kruhu chronické nevyspalosti, podrazdenosti, bolesti briska a nevim, jak z toho ven. Dcera je neodlozitelna, cely den jen tisim v naruci. Uz si i vyrvala hlasivky….. 😞 Netusim, co s tim, uz jsme zkusili vsechno. Cim je starsi, tim je to paradoxne horsi.
Pediatr nechce nic resit, protoze vahove pribira (ackoliv dle nasi vahy doma posledni tyden stagnuje na stejne vaze - jinak + 250g tydne cca) a jedine, co mi nabidl, je pozorovani na neurologii v nemocnici kvuli tomu spanku a ADHD. Ale zjevne si mysli, ze jsem jen hystericka…… Me to ale proste neprijde normalni, ani ten spanek, ani tak extremni trapeni s briskem…… 😞

Hlavne mi nepiste, ze musim byt v klidu prvni ja. Slavnostne oznamuji, ze toho jiz nejsem schopna. Jsem psychicky uplne znicena, fyzicky vystavena a frustrovana. Kdo by v takove situaci dokazal byt v klidu????

Satky, nositka, houpacky, prochazky, kocarky, obklady, kapky, probiotika, teplo, cviceni, VSECHNO uz jsme zkusili. Bez efektu.

siera1
14. srp 2021

Já osobně moc neporadím ale doporučím skupinu na FB s názvem "Informované očkování a může se hodit". Je to jeden název. Tam řeší vše možné, nejen očkování a teď tam byl právě podobný dotaz s dvojčátky. Co vím tak psali, že je to o té blokaci páteře a doporučovali lékaře, který to umí odblokovat. Určitě tu skupinku zkuste, tím nic neztratíte.

lutu11
14. srp 2021

@wnicka dobrý den zkuste jineho doktora. Mě přijde DLE stolice, že by snad mohla mit alergii na mleko. Doktora a stavu novinka vi? Vypadá, že brisko ji opravdu boli.

marcicek84
14. srp 2021

Zkusila bych ji dat nutrilon allergy care a odblokovat krcni pater - kiss syndrom se to jmenuje,snad se to jiz brzy zlepsi...neurologii bych taky zkusila,maji vitaminy na dozravani nervove soustavy B12 a dite se pak lepe zklidni,nicmene diky te nezrale nervove soustave opravdu muze prvni tri mesice miminko prorvat a neudelas nic,musis jen vydrzet...

kupcatko
14. srp 2021

@wnicka jak pises urcite to vypada na abkm.. jen se zeptam jestli jsi opravdu vyradila vse kde to mleko je. Nemyslim jen mlecne vyrobky a muze byt v necem vcem to necekame.
Nevim jestli jsi vyzkousela nejaka jina probiotika, muzes je jist i ty a jeste k tomu espumisan pravidelne pri kazdem kojeni.
A rektalni rourku jsi nezkousela ?
Urcite se podivej ohledne ty blokace patere, jsou na to specialisti, kteri pracuji s miminkama a maji dost dobre recenze ale ted si nevzpomenu jak si rikaji.
Jinak prvni dite jsem mela extra klidny, spinkal a ted druhy je teda taky urvany. Obcas taky nevim co s nim protoze je to sileny.
Drzte se vsichni a snad to prejde.

wnicka
autor
14. srp 2021

@marcicek84 kiss syndrom take resime. Blokady na pateri pry nema. Jen nejak zruhlost v oblasti krku, to ano. To mi rekli na osteo. Na klasocle fyzio mi dali reflexni cviceni, ktere dikybohu ma efekt na jeji toceni se do strany a krouceni, ale ne na brisko a plac.

treasurka
14. srp 2021

@wnicka V Motole maji (nebo alespon meli) poradnu pro nadmerne drazdive deti, zkusila bych tam, anebo na porodnice.cz mival pediatrickou poradnu dr. Magner, vzdycky dobre poradil, mam pocit... Jinak me v tomto obdobi alespon trochu ulevily spunty do usi, dite jsem pres ne spolehlive slysela, ale nezrestíla me porad tolik hlava...

wnicka
autor
14. srp 2021

@kupcatko rourka ano, probiotika jeste horsi, abkm ano, vse jsem vyradila + kure, vejce, soju, hovezi, ryby, orechy. Mam na to primo nutricni poradkyni… :(

wnicka
autor
14. srp 2021

@treasurka tam se snazim dovolat cele prazdniny a marne

wnicka
autor
14. srp 2021

@treasurka spunty nosim 24h

kupcatko
14. srp 2021

@wnicka a ma dostatek mlika ? Vazila sis kojeni ?

wnicka
autor
14. srp 2021

@kupcatko ma…

treasurka
14. srp 2021

@wnicka Jinak ten vahovy prirustek 250/tydne mi prijde docela hodne. Ma “narocna” dcerka mela taky velke prirustky, a byla hodne baculata, takze se nemohla moc hybat, i motoricky byla spis pozadu, takze zpetne si myslim, ze hlava predbehla telo a castecne proto byla podrazdena, castecne je to, jak dnes vidim, povaha... Nevim ale jestli vam to k necemu bude...

cinam
14. srp 2021

@wnicka neporadím, ale snad trochu podpořím. náš první syn take pořád řval a málo spal (ale teda trochu víc než vaše, cca tak těch 10h denně). Nosit se nechtěl. Na bříško taky hodně trpěl, ale stačilo mi vysadit mléčné výrobky a bylo to aspoň trochu lepší. Břicho se postupně lepšilo od 3,5m a a tím i on začal být víc v klidu, tak vydržte, snad se to u vás začne taky lepšit . Cca od půl roku už byl relativně spokojené dítě (začal lézt a zkoumat a bylo to dobrý). Přibíral taky těch 250 g za týden, mě to nepřijde hodně, je to takový standard. A je vcelku normální, že chvíli nepribere a pak skokově přibere víc. Ale sledovala bych to. Náš druhý syn ze začátku přibíral 500 g týdně a je to od začátku spokojené buclaté miminko (má teď tři měsíce), je kojený na požádání, já jsem víc v klidu, on taky. Na bříško netrpí, v noci se nebudí, no prostě nechápu, že je to stejný genetický materiál jako první syn 😅 si říkám, co jsem dělala špatně tenkrát. U nás nejvíc asi pomáhá často přes den kojit a nosit v klubíčku vyprdet/vykadit nad umyvadlo.

anetka1701
14. srp 2021

Zkoušela jsi dávat spát na bříško? Je to taková blbina, ale umí to fakt pomoct...

ellissskaa
14. srp 2021

Taky jsme měli u malé první měsíce hrozné problémy s bříškem (v podstatě jak popisuješ) a refluxem. Byla cca o měsíc dřív a měla silnou novor.zloutenku. V necelých 3 měsících i nitky krve ve stolici a to už nás dr poslala do nemocnice. Byly jsme tam 4 dny na sledování a pak pravidelně chodili na gastro. Udělali nám x vyšetřeních a nezjistili vůbec nic, pouze jsem měla doporučenou ABKM dietu při kojení. Diagnóza - nezralé trávení 🤷‍♀️ postupně s přidáváním pevné stravy se to začalo upravovat a průjmy úplně vymizely ve 2 letech, kdy jsem ji definitivně odstavila, byla už na plné stravě bez omezení. Skoro mi to pak přišlo, že jí snad vadilo něco v tom mém mléku, těžko říct no 😐

klovalka
14. srp 2021

Ahoj, osobní zkušenost nemám - syn měl ABKM, také bolesti bříška, taktéž málospavec, ale snášeli jsme to lépe.
Proč nechceš to pozorování? Viděli by vás jiní lékaři i by viděli, že si nevymýšlíš (což může být i nevyslovený názor vašeho pediatra).
Každopádně bych ještě zkusila jiného lékaře.
Na zklidnějí jsem vypozorovala, že na syna působilo, když jsem pila čaj z medunky.
Držím palce a hlavně pevné nervy!!

dasasa1
14. srp 2021

Drzim stejnou dietu jako ty - od malyho 3 tydnu, plus teda jeste bez lepku🙄 Urcite trva tak tyden az dva nez se ty streva vycisti, ale pak jsem videla obrovskou zmenu🙏 Malej se prestal neustale kroutit, blinkat, vklidu se vykadi, vyrazne lip spinka a temer neplace. Pokud doslo ke zhorseni, tak jsi asi omylem snedla neco z tech alergenu, stava se mi to taky. Porad se nestacim divit v cem vsem je treba soja, nebo ten lepek😳 Pak vetsinou trva minimalne tri az ctyri dny, nez se brisko zase zklidni. Ja si ted nasadila jeste hylak, ale uvidim jak na to bude reagovat, jina probiotika mu vadila.

zlorenka
14. srp 2021

no hele bacha, ja to ted resim taky (hovezi+bkm+soja, kure+vejce, lepek)...a zaradila jsem ovesny vlocky, kokosovy jogurty, mandlovy mliko, etc etc qby clovek nejedl jen vzduch...a evidentne mladymu dela zle i neco z toho, pac po par lepsich dnech vyrazny zhorseni 🤦 pak jedine zkusit na par dni neocate a odsavat

dasasa1
14. srp 2021

@zlorenka Tipla bych to na to mandlovy mliko, u nas vadi mandle, liskace, arasidy🙄 Kesu a pistacie muzu🙏

pavicka
15. srp 2021

@wnicka naprosto ale naprosto s tebou soucitim ❤ pane boze, nikdy na to nezapomenu, moje dcera, to nejsilenejsi mimino pod sluncem, snad nikdy nespala, pres den totalni silenost ji uspat, nonstop nonstop rev i 8 hodin, hysteraky, v nositku odmitala byt, v noci se tomu vubec nedalo rikat spani, to byl dalsi ocistec, obehali jsme snad milion doktoru, nikde nic nezjisteno, jen ze je to divoke a drazdive dite a ze z toho vyroste 🙈 tohle nonstop rvani trvalo celych 10m, byla jsem na masli, malem jsme se rozvedli 🙈😨😳 ted jsou ji tri, je teda vztekaci, ufnukana, ale uz je to hodna holcicka, opravdu z toho vyrostla, ale trvalo to 🤷 dalsi dite nepripada v uvahu, skoncila jsem z toho akutne na psychiatrii..drzim ti palce, zvladni to 🌺

wnicka
autor
15. srp 2021

@zlorenka jezisi presne tak! Vsechny tyhle potreviny nejim, na par dni zlepseni a zaradila jsem vlocky, kokos a zitnej chleba a veprovy maso k suchy rejzi a buuuuuuuum, nitka krve ve stolici a vse nanovo

wnicka
autor
15. srp 2021

@dasasa1 po hylaku mi mala blila a krecovala jeste vic

zlorenka
15. srp 2021

@wnicka jinak na prujmy nam na radu doktorky docela zabral enterol, uz nekakal 10+ krat denne ale jen dvakrat