Dvou měsíční miminko nespí ani v noci ani přes den !

jana67chomutov
18. črc 2021

Ahoj !

Tak moje malá dvou měsíční holčička nechce spát !

Vstane ráno v 6h, přes den neusne ani na 30min a usne v noci kolem 2h ráno. Druhy den se pak vzbudí zase kolem
5-6h, přes den nezavře ani oko.. a večer kolem 2-3 ráno usne.
Malinka ma naspano 3-4h za den+noc.

Máme spolu rituály, které dodrzujeme každý den. Ráno vstát, přebalit, nakrmit, pohrát si, jít ven. Pak domu, přebalit, najíst a spinkat. Večer to samé.. až na poslední týden to tak fungovalo.

Teď spime ty 3-4h…neusne ani v kočárku, ani v aute, neusne ani se mnou v posteli, chůze a kolebani také ne 🙁

Tak co teď?

makkyv
18. črc 2021

@jana67chomutov Hezký večer, já jsem měla též velkého nespavce, malá mi nespala až do 4 měsíců.. přesně spala “spala” tak jak tady popisuješ, MUDr mi řekla, že některá miminka taková prostě jsou. Pak od 4 měsíce se to otočilo lehce k lepšímu a od 6 měsíců do teď (9m) je to už v pohodě. Pevné nervy, chce to vydržet. Ale co nám třeba nejvíc na spánek zabralo byla zavinovačka a šum. Drž se!

janinasm
18. črc 2021

@jana67chomutov a když nespí tak pláče?

jjasmina
18. črc 2021

@jana67chomutov bohužel u nás taky nespavec, zabralo jen lehátko, kde jsem houpala, po 3. Měsíci spala celou noc a od 4. Nespala v noci dyl jak hodinu až do roka. Musíš vydržet.Jinak na,spaní zabralo lehátko, to fungovalo až do půlroku 🙂

michaela_2
19. črc 2021

Pevně zavinout 🙂 na internetu najdeš návody
Případně zkusit po koupání večer masaz bříška, to je uklidní a také trochu unaví

veronikav31
19. črc 2021

@jana67chomutov pokud nepláče, dobře jí a přibírá tak bych neřešila.nektere děti jsou nespavci,jak se začne víc hýbat tak bude unavenejsi

sirinfirst
20. črc 2021

mně syn nespal ani v porodnici 😉 .. pak uměl spát jen na mně.. teď jsou mu 4 a už spí pár týdnů sám v posteli a i sám usíná, takže klid, ono to přijde 😀 😉

wnicka
30. črc 2021

@makkyv mame to stejne, dva mesice mimi, nespiiiiiiiiiiiiii, hodne place. Spi denne 2x 15 minut, a pak dikybohu aspon par hodin v noci jen s prestavkami na kojeni. Nicmene pres den neschopno existovat jinde, nez v me naruci. Prdiky trapi extremne, VSECHNO zkousime, NIC nefunguje. 14h pres den vzhuru v kuse. Bohuzel je na ni videt, ze je unavena a chtela by spat, ale nejde to. Doktorka mi rekla tez, ze takove deti jsou.

wnicka
30. črc 2021

@jana67chomutov to tak znam…..

slunea
30. črc 2021

@jana67chomutov ahoj, jinak je spokojená, stolici má ukázkovou, kůži hezkou? Někdy bývá špatné spaní projevem potravinové alergie.

veronikav31
30. črc 2021

@wnicka můžu se zeptat v čem spí? Jak přes den tak i v noci? Myslím oblečení?

makkyv
30. črc 2021

@wnicka nechceš ji zkusit naučit na to prso a zavinovacku se šumem? Mě to strašně pomohlo… dam ji prso, zavinu, houpu na ruce se sumem, počkám až vytuhne a spi mi celou noc..

wnicka
2. srp 2021

@makkyv my delame vse. Vse, vse, vse. Nic nefunguje. Malou bere bricho, rve jak tur ze ztraci dech, neni schopna v klidu spat, neustale se sviji. Jsem zoufala. Vsichni rikaj, jak to prejde, prejde. Ja to ale nedavam. Mam dojem, ze delame neustale neco spatne

wnicka
2. srp 2021

@veronikav31 v noci ve spacim sacku, utemovana. Ve dne utemovana v pline.

slunea
2. srp 2021

@wnicka zkousela jsi dietu? Zapisovat si, co jis, a vysledovat, jestli nevadi neco v tve strave? Nejcasteji vadi mleko, ale muze to byt cokoliv jineho...

veronikav31
2. srp 2021

@wnicka a nemůže jí to vadit? Má na sobě body nebo jen plinku?

makkyv
2. srp 2021

@wnicka to chápu a rozumím, mě to prorvala taky a každý musíš tomu dát čas a já už na prášky, za týden jsem měla naspaných třeba 5 hodin, chodila jsem jak mrtvola. Zkoušela jsem vše.. opravdu i kočár.. a nic.. jediné co pomohlo fakt jen to prso..
a je mimi kojené? Nebo na UM?

wnicka
2. srp 2021

@makkyv plne kojena

wnicka
2. srp 2021

@veronikav31 jen plinu, protoze je zafacovana. Naopak bez toho nezabere ani na jedno oko

wnicka
2. srp 2021

@slunea drzim bezmlecnou, hladovim, nic se neda jist skoro. Bez efektu

slunea
2. srp 2021

@wnicka pokud to nemá efekt, tak bych se na to vybodla a zařadila ty potraviny zpátky. Ale i na bezmléčné se nemusí hladovět, je dobré jíst dost masa. Synovci vadí dlouhý seznam potravin, ale mléko kupodivu ne. Býval hodně uplakaný, teď, když se sestře povedlo vychytat, co mu vadí, tak už ok (cibule, česnek, ovoce kromě banánu, luštěniny, med, mák, ořechy, brambory, papriky, rajčata, lilek, cuketa, kakao...). Ale měl i projevy ve stolici (hlen) a jako malé mimi akné.

makkyv
2. srp 2021

@wnicka Některá miminka, opravdu jsou nespavci.. vím o čem mluvim. Opravdu to jen zkus, šum si pust na YouTube a telefonu, zabal do zavinovačky, vem si ji do náruče, dej ji na prso a pust.. a houpat.. já to dělám v sede, týden než si na to zvykla to trvalo, ale nakonec to šlo… jinak ja fakt nevím co už poradit, ale vim, ze je to strašně narocne… měla jsem to úplně stejne…..

veronikav31
2. srp 2021

@wnicka já se omlouvám ale zeptat se musím,to že hladovis má samozřejmě vliv i na psychickou pohodu.nejsi pak nervózní a napruzena? Bezmlecna dieta není o hladovění,můžeš jíst maso,zeleninu,ryby. Já měla bezlepkovou dietu a hlady jsem nebyla,jen jsem jedla jinak

wnicka
3. srp 2021

@veronikav31 jsem psychicky uplne znicena. Dite mi rve tak, ze si vykricelo hlasivky, nespi, oci ma rude jako kralik, je konstantne nevrle s nespokojene, neumim si predstavit, jak se cejti, muzu se posrat s prominutim ve snaze ji nejak pomoct, nic nefunguje a vsichni ode me ocekavaji, ze budu ok?

veronikav31
3. srp 2021

@wnicka pořádně se najez.ja se omlouvám co napíšu,možná mě dost zkritizujete,ale osobně bych dala dávku Um,dala ji tatínkovi a šla bych se vyspat.takhle jste jednou nohou k tomu se zhroutit

slunea
3. srp 2021

@wnicka souhlasím s @veronikav31 . V první řadě musíš být relativně v pohodě ty, a to i na úkor toho, že dítko bude půl dne řvát s někým jiným.
Ještě mě napadl kiss syndrom. Nemá příznaky?

ladymaky
4. srp 2021

@wnicka ahoj, vím jak se cítíte... Můj syn má teď 5mesicu a do třetího měsíce řval ve dne v noci a měli jsme tříměsíční koliku, nepomohlo nic, vyhozené tisíce za kapky,... Probiotika atd... Nepomohla ani rourka, ani nahrivani bříška. Myslela jsem, že už skočím z okna, tu tři měsíce mám nějak v mlze 🤷ted zase kňoura, prtz vydrží všude pět minut a já nic neudělám... Hrůza no... Všichni říkají vydrž, na to už jsem alergická, ale jinak to stejně nepůjde... Než vydržet a já si ráno vždycky řeknu, jestli přežiju další den

wnicka
5. srp 2021

@slunea ma, asi 8 z 10. Aktivne to resim, zatim bez efektu. Nedari se mi nikam objednat, jak jsou prazdniny. A tam, kde jsme uz byly s malou, na to prdej. :( plus to vypada na Abkm

slunea
5. srp 2021

@wnicka to mě mrzí, snad se brzy dostanete k někomu, kdo pomůže. Na bezmléčnou dietu se dá zvyknout, moje obě děti jsou alergici, celkem jsem s nimi byla na dietě 4 roky. Teď mám v těhotenství pauzu a uvidíme, co třetí prcek. Jíme hodně masa, no.

wnicka
6. srp 2021

@slunea Tak. Máme potvrzen kiss syndrom. Za tři dny reflexního cvičení jistý progres. Eliminační dietu držím též, neb to jídlo je tam taky určitě.

slunea
6. srp 2021

@wnicka tak to jste na dobré cestě. Modlím se, ať je brzy dobře a malá je spokojená.