Ahoj !
Tak moje malá dvou měsíční holčička nechce spát !
Vstane ráno v 6h, přes den neusne ani na 30min a usne v noci kolem 2h ráno. Druhy den se pak vzbudí zase kolem
5-6h, přes den nezavře ani oko.. a večer kolem 2-3 ráno usne.
Malinka ma naspano 3-4h za den+noc.
Máme spolu rituály, které dodrzujeme každý den. Ráno vstát, přebalit, nakrmit, pohrát si, jít ven. Pak domu, přebalit, najíst a spinkat. Večer to samé.. až na poslední týden to tak fungovalo.
Teď spime ty 3-4h…neusne ani v kočárku, ani v aute, neusne ani se mnou v posteli, chůze a kolebani také ne 🙁
Tak co teď?
@jana67chomutov a když nespí tak pláče?
@jana67chomutov bohužel u nás taky nespavec, zabralo jen lehátko, kde jsem houpala, po 3. Měsíci spala celou noc a od 4. Nespala v noci dyl jak hodinu až do roka. Musíš vydržet.Jinak na,spaní zabralo lehátko, to fungovalo až do půlroku 🙂
Pevně zavinout 🙂 na internetu najdeš návody
Případně zkusit po koupání večer masaz bříška, to je uklidní a také trochu unaví
@jana67chomutov pokud nepláče, dobře jí a přibírá tak bych neřešila.nektere děti jsou nespavci,jak se začne víc hýbat tak bude unavenejsi
mně syn nespal ani v porodnici 😉 .. pak uměl spát jen na mně.. teď jsou mu 4 a už spí pár týdnů sám v posteli a i sám usíná, takže klid, ono to přijde 😀 😉
@makkyv mame to stejne, dva mesice mimi, nespiiiiiiiiiiiiii, hodne place. Spi denne 2x 15 minut, a pak dikybohu aspon par hodin v noci jen s prestavkami na kojeni. Nicmene pres den neschopno existovat jinde, nez v me naruci. Prdiky trapi extremne, VSECHNO zkousime, NIC nefunguje. 14h pres den vzhuru v kuse. Bohuzel je na ni videt, ze je unavena a chtela by spat, ale nejde to. Doktorka mi rekla tez, ze takove deti jsou.
@jana67chomutov to tak znam…..
@jana67chomutov ahoj, jinak je spokojená, stolici má ukázkovou, kůži hezkou? Někdy bývá špatné spaní projevem potravinové alergie.
@wnicka můžu se zeptat v čem spí? Jak přes den tak i v noci? Myslím oblečení?
@veronikav31 v noci ve spacim sacku, utemovana. Ve dne utemovana v pline.
@wnicka a nemůže jí to vadit? Má na sobě body nebo jen plinku?
@veronikav31 jen plinu, protoze je zafacovana. Naopak bez toho nezabere ani na jedno oko
@wnicka pokud to nemá efekt, tak bych se na to vybodla a zařadila ty potraviny zpátky. Ale i na bezmléčné se nemusí hladovět, je dobré jíst dost masa. Synovci vadí dlouhý seznam potravin, ale mléko kupodivu ne. Býval hodně uplakaný, teď, když se sestře povedlo vychytat, co mu vadí, tak už ok (cibule, česnek, ovoce kromě banánu, luštěniny, med, mák, ořechy, brambory, papriky, rajčata, lilek, cuketa, kakao...). Ale měl i projevy ve stolici (hlen) a jako malé mimi akné.
@wnicka Některá miminka, opravdu jsou nespavci.. vím o čem mluvim. Opravdu to jen zkus, šum si pust na YouTube a telefonu, zabal do zavinovačky, vem si ji do náruče, dej ji na prso a pust.. a houpat.. já to dělám v sede, týden než si na to zvykla to trvalo, ale nakonec to šlo… jinak ja fakt nevím co už poradit, ale vim, ze je to strašně narocne… měla jsem to úplně stejne…..
@wnicka já se omlouvám ale zeptat se musím,to že hladovis má samozřejmě vliv i na psychickou pohodu.nejsi pak nervózní a napruzena? Bezmlecna dieta není o hladovění,můžeš jíst maso,zeleninu,ryby. Já měla bezlepkovou dietu a hlady jsem nebyla,jen jsem jedla jinak
@veronikav31 jsem psychicky uplne znicena. Dite mi rve tak, ze si vykricelo hlasivky, nespi, oci ma rude jako kralik, je konstantne nevrle s nespokojene, neumim si predstavit, jak se cejti, muzu se posrat s prominutim ve snaze ji nejak pomoct, nic nefunguje a vsichni ode me ocekavaji, ze budu ok?
@wnicka pořádně se najez.ja se omlouvám co napíšu,možná mě dost zkritizujete,ale osobně bych dala dávku Um,dala ji tatínkovi a šla bych se vyspat.takhle jste jednou nohou k tomu se zhroutit
@wnicka souhlasím s @veronikav31 . V první řadě musíš být relativně v pohodě ty, a to i na úkor toho, že dítko bude půl dne řvát s někým jiným.
Ještě mě napadl kiss syndrom. Nemá příznaky?
@wnicka ahoj, vím jak se cítíte... Můj syn má teď 5mesicu a do třetího měsíce řval ve dne v noci a měli jsme tříměsíční koliku, nepomohlo nic, vyhozené tisíce za kapky,... Probiotika atd... Nepomohla ani rourka, ani nahrivani bříška. Myslela jsem, že už skočím z okna, tu tři měsíce mám nějak v mlze 🤷ted zase kňoura, prtz vydrží všude pět minut a já nic neudělám... Hrůza no... Všichni říkají vydrž, na to už jsem alergická, ale jinak to stejně nepůjde... Než vydržet a já si ráno vždycky řeknu, jestli přežiju další den
@jana67chomutov Hezký večer, já jsem měla též velkého nespavce, malá mi nespala až do 4 měsíců.. přesně spala “spala” tak jak tady popisuješ, MUDr mi řekla, že některá miminka taková prostě jsou. Pak od 4 měsíce se to otočilo lehce k lepšímu a od 6 měsíců do teď (9m) je to už v pohodě. Pevné nervy, chce to vydržet. Ale co nám třeba nejvíc na spánek zabralo byla zavinovačka a šum. Drž se!