Zdravím..potřebuji Vaše zkušenosti a názory. Mám 3 roky a 4 měsíce starou holčičku. Od září půjde do školky. A je fakt závislá na dudlíku. Venku ho má zakazaný, ale doma a v jesličkách ho má skoro pořád. Četla jsem, že když se dítěti sebere násilím (obzvlášť u tak rozumově vyspělého), tak to může mít následky psychického rázu. Jak by jste šly na to vy? Já prostě o tom sní mluvím a doufám, že sama odloží🙃
@ejmate u nás v parku jedna maminka pro ostatní taky založila strom Dudlíkovník (jenom ty sladkosti se tam neobjevují🙂 )
Co zkusit Dudlíkovou vílu (přes noc odnese dudlík a místo toho přinese něco jiného) a místo dudlíku pak dát třeba nějakého plyšáka?
Podle psychologů by se mělo dítě od dudliku odstavit samo. Já myslím, ze to není problém. V těch jeslich ho má asi víc děti, takže proč ne ona. V té školce už nikdo tam nedudá, takže její zájem opadne. A na doma pak postupně taky. Já si pamatuju, i na svůj dudlík. Ještě v 5 jsem s nim určitě spala. A ani předkus, ani křivý zuby a ani kazy jsem neměla.
A to bylo v době, kdy dudu byly poradny koule. Teď už mas ortodonticky.
Ve třech letech jsem ho vzala a čus. Téměř ve třech a půl bych se nějakých psychických problémů neobávala, jen ji to řádně vysvětlila, že prostě do školky s ním nesmí. Hele jeden dvě noci a bude to dobrý, ale musíš se odhodlat hlavně ty.😉
Moje dcera ma 4roky a dudlík máme stále na usínání, zkoušeli jsme odebrat, ale to by se nevyspali ani sousedi 🤷🏻♀️ Tak čekáme až se rozhodne sama
@leniczka23 My sice dudel nemáme , ale zase jsem odstavovala od nočního kojení a nejhorší je opravdu se odhodlat a rozhodnout se. Dvě noci a bylo to taky v cajku a já se po roce konečně aspon trochu vyspala 🙂
@zvladarova No aby se podařilo, tot sme potkali holčičku a té bylo snad 6-7 a měla dudel v puse 🙂
@jjasmina je to tak, dokud jsem já sama totiž nebyla stoprocentně odhodlaná, to dítě to snad cítilo. Jak jsem se rozhodla, že konec slontonohem snáz i z jeho strany.😊
@leniczka23 jj je to tak a ono i to kojení je po roce mi přijde jen o zvyku a spíš dudlání . Ale samozřejmě to je už věc názoru zase a spostu lidí by nesouhlasilo, určitě někdo kojí i dlouhodobě.
@jjasmina naprosto souhlasím, hlavně to buzení v noci je spíš o kontaktu a dudani, než o hladu. Ale jak píšeš, každého vec.😊 Hezký den přeji 🌻🌻🌻
@leniczka23 také přeji hezký den 🙂
Nám se u dudlíku utrhla savička, tak jsem řekla že je dudlík rozbitý a jiný jsem nedala, ostatní schovala. Druhý den sám dudlík vyhodil do koše. Synovi byly teda necelé 2 roky. Ale večer stačilo říct, že je rozbitý a nevyžadoval ho
@dari86 ségra u obou dcer nalepila na dudel izolepu a řekla, že je ee. Mamka namacela do citrónu a u druhé ségry to vyřešili čerti, musela jim je odevzdat(měla 3,do pusy a do každé ruky)
u nás naštěstí syn dudel odboural sám,když začal pořádně chodit a to v 15měsících. Prostě jednou usnul bez něj a už si na něj nevzpomnel...
Syn si dudlik prokousl a pak ho sel sam vyhodit. Takze doporucuji prostrihnout, poskodit, aby to dudlani nebylo ono 😉👍 oni jsou moc chytri a dokazi v tomto mhke veku uz pekne diskutovat. Jen si povidat, by bylo myslim na dlouho 😊
Nám pomohl malého úraz na začátku dubna. Už měl dudlík jen na spaní, nebo právě když se mu něco stalo. Při tomhle úraze se točil a spadl pusou na hranu stolu. Tak jsme vysvětlili, že už dudlík nemůžeme dát, že má na puse au. Ale věřím, že by ho jinak měl až do teď, i když ho měl jen k usnuti a pak ho během noci nepotřeboval.
Dceři jsem ho po 3 roce ustřihla špičku a už ho pak sama nechtěla položila ho na poličku občas ho vzala a hned vrátila zpět že je rozbitý.chvilku trvalo než začla bez dudlíka líp spát,ale tím že si ho mohla vzít a viděla,že je rozbity byla podle mě víc klidnější.u syna to bylo bez problémů.ten si během 2 dnů rozkousal 3 dudlíky a bylo hotovo .vyhodil je sám ve 2 letech a pohoda.
druhá dcera byla velká závislačka. Skoro do 3 let, venku to zvládala v pohodě, ale jak přišla domů, tak dudel do pusy, na spaní aspoň dva nebo tři. No ale měsíc před narozeninama se dostala do školky a museli jsme to řešit než nastoupí. Takže jsme řekli, že když se dudlíky používají tak dlouho jak je má ona, že se poškodí. Udělala jsem malou dírku a tu každá den zvětšovala, až jsem ustřihla přední část dudlíku a vždycky jsem říkala, že je rozbitý. Tak jsem to postupně dělala se všema a nakonec ho sama vyhodila, že ho nechce! a bylo to bez pláče a úplně v pohodě..
@jjasmina nikde jinde nez v posteli u usínání ho nemá tak v tomproblém nevidim, dospěje k tomu sama
nooo triletak má taky na spaní dudlík, jako Joo, už je dost velký, ale jsem měkka mu ho vzít. ale má ho jen na spaní.
@dari86 Moji dceři teď byly dva a taky se potřebujeme dudlíku zbavit 😅 Od roka ho měla už jen na spaní a teď se zjančila a nechce ho nechat v postýlce a taky ho tahá i doma. Jedna kamarádka pověsila se svým dítětem dudlík na strom a druhý den tam za něj byli sladkosti. Druhá prý zase vysvětlila, že už se dudat nesmí, že by byly křivý zoubky. U další kamarádky dudlík odnesli čerti. No jako první a druhá varianta u nás nepřipadá v úvahu. To by byl řev. Ale nedávno dceři jeden dudlík praskl a ona mi ho přinesla, že ho nechce, že je ble...ještě má jeden, tak přemýšlím, jestli mu trochu nepomůžu a nenastřihnu ho nůžkama přesně tak, jak ji praskl ten první 😁 Stejně to obrečí, ale aspoň ho nebude chtít sama z vlastní vůle a ne proto, že bych ji ho vzala a ona ho pořád hledala 🤷🏿♀️