Dítě nejedlík. Měla jste některá také a později se rozjedl?

luhana
29. bře 2022

Ahoj holky, jdu si pro radu. Roční syn nechce téměř nic jíst. Přikrmovat jsem začala v 5 m, prospívá pěkně, má přes 11kg. Ale je kojený snad víc než novorozenec. Přes den si vystačí se třema piškotama. Nevím už jak na něj. Jen vidí jídelní židličku, tak zacně (doslova) řvát. Nechci mu jídlo nutit, abych mu způsobila nějaký blok nebo tak, ale trápí mě to. Kojení je sice fajn, teď mu rostou zuby, tak nás to i zachránilo, na druhou stranu mě to hodně vyčerpává. Jídlo mu nabízím každou chvíli, nechce ale nic.

Měla některá taky takového nejedlíka co se později rozjedl? Nebo poradíte co bych mohla eventuálně zkusit?

Děkuji.

moonulka
29. bře 2022

To je úplně normální, často bývá kolem roku regrese, ještě když mu rostou zuby. Jídlo bych určitě nenutila, pokračovala bych v nabízení a byla trpělivá. Kór ještě když se kojí, tak v tomhle věku to je dostačující. Jakým způsobem jí? Krmíte nebo jí sám?
U dcery to šlo ve vlnách, chvilku nesnědla skoro nic, o pár týdnů později si k svačině dala 2 banány a ještě chtěla třetí. Nikdy jsem to neřešila, jen jsem jídlo nabízela, snědla sama kolik chtěla a pak se ještě dokojila.

luhana
autor
29. bře 2022

@moonulka
Krmím ho, ale zkoušela jsem mu dát i jídlo na talířek ať si dá sám. Dal si jednou do pusy a skončil. U jídla je vždy křik. Být to na něm, tak si nedá do pusy ani jednou. Tak ja nevím, zase nechci aby nejedl vůbec nic 😒 Ale děkuji za uklidnění. I když on od počátku jídlu opravdu moc nedá. Když vidím děti kamarádek jako pomalu jí i drobky ze země, tak si říkám kde dělám chybu 🤷‍♀️

pipi_puncocha
29. bře 2022

Syn do roka nesnědl opravdu nic, byl jen kojený, nechtěl ani 3 lžičky, v roce vážil 10,5kg, neřešili jsme. Mezi 1 a 2 rokem se to trochu zlepšilo, ale nic velkého, snědl třeba dvě kolečka banánu, pár lžiček jogurtu, prostě méně než běžné děti třeba v 6m. Začal jíst až po druhých narozeninách, kdy jsme ukončili kojení. Je zdravý, měl odebranou i krev, vše bez problémů. Jen teda mě to stálo dost nervů.😅

luhana
autor
29. bře 2022

@pipi_puncocha
Děkuji za vaši zkušenost 😊

konidana
29. bře 2022

@luhana dcera take jedla malo. V roce klidne 1 banan a tak 100g masozel prikrmu max. Nebo po plavani, to byl rekord, dokonce celou presnidavku 200g. K snidani dve sousta. Zacala jist az po odstavu, ke kteremu jsem pristoupila uz v 15.m. S pitim to bylo horsi, to byl boj na roky...

luhana
autor
29. bře 2022

@konidana
I syn málo pije. Za den cca 50 ml čaje, což je velké prd. Kdyby aspoň snědl ten banán, ať má tu stravu trošku pestrou... děkuji za odpověď.

konidana
30. bře 2022

@luhana tak dokud byla kojena tak nepila fakt skoro nic. Nekdy par lzic vody za den. Po odstavu ji to bouzel zustalo a byl boj do ni dostat aspon 200 az 300ml jakehokoli piti (stejne pila jen vodu) za cely den. Veskera mleka odmitala.

moonulka
30. bře 2022

@luhana nemusíte dělat chybu nikde, je to jen o tom, se s tím smířit a nestresovat se tím. 🙂 A hlavně to srovnání s dětmi kamarádek opravdu nikam nevede, je to jen cesta do pekel. A jíte stejné jídlo? Zkuste mu nabízet ze svého talíře. 🙂 To hlavní, co to chce je trpělivost.
A k tomu pití - když se hlavně kojí, tak nemá potřebu do sebe dostat jiné tekutiny. Hlavní je, jestli dostatečně čůrá. Dcerka začla víc pít až jsem ji přestala kojit po každém jídle někdy v roce a půl,